NeoCM Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 [Galaxy Note 2 N7100 /N7105 LTE] Aktualizacja systemu/ wgrywanie systemu ODIN Tu macie instrukcję jak wgrać Stocka na swój phablet. Stock - to określenie fimraware od producenta (niemodyfikowanego przez osoby trzecie) Wszelkie instrukcje wykonujecie na własne ryzyko. Nie ponosimy odpowiedzialności za błedy powstały z n/opisanej metody. ODIN starsza wersja :Odin307.zipdo nowego bootloadera: Odin_v3.09.zipFirmware które pobierzesz tu:Dla N7100 : http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/2097-samsung-galaxy-note-2-n7100-stock-firmware-live-update/Dla N7105 LTE : http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/2098-samsung-galaxy-note-2-n7105-lte-stock-firmware-do-pobrania-live-update/Sterowniki USB od samsungaWłączony tryb debugowania USBWażne informacje:Jeżeli masz nowszy typ bootloadera, który jest już integralną częścią wersji 4.3 (m.in z KNOX) to możesz mieć problem z instalacją starszej wersji firmware. Nowy bootloader wymaga nowego odina 3.09 i blokuje starsze wersje. Więc zwróć uwagę na to jakie pliki masz w pobranej wersji stock-a. JEŻELI masz nabitą flagę Knox- nie ma sposobu na jej wyzerowanie (dot wersji 4.3 J.B i nowszych) I. Instalacja Stocka jednoplikowego:Pobierz Firmware oraz ODIN Wypakuj plik z firmware i zobacz ile jest plików. Jeżeli zobaczysz jeden w postaci tar.md5 to... Odpal program ODIN W oknie PDA umieść pobrany stock firmware ODZNACZ re-partition, oraz reset-f-time Wyłącz phablet Uruchom go w trybie DOWNLOAD klawiszamiHome, Power i Volume UP, następnie kliknij Volume UP Podłącz urządzenie pod port USB Jeżeli w oknie COM: zobaczysz wartość liczbową kliknij START Po wgraniu odłącz telefon i cież się stockiem. II. Instalacja Stocka wieloplikowego: Pobierz ROM i program ODIN wypakuj pobrany stock Jeżeli zobaczysz 3-5 plików, jest to rom wieloplikowy i bardzo rzadko spotykany więc: Odpal program ODIN W następujących oknach umieść:Bootloader - bootlader/apboot (o ile jest)Pit - .pit ( o ile jest)PDA - codePhone - modemModem - code Te wartości będą w nazwie plików. Wyłącz urządzenie Uruchom go w trybie DOWNLOAD klawiszami : Home, Power Volume UP, potem Volume UP Podpinamy phablet pod port USB Odin powinien wskazać wartość liczbową COM:X Więc klikamy START Koniec, po instalacji cieszymy się nowym stockiem. III. Wgrywanie stocku z nowym bootloaderem wraz nowym ODINem Pobierz stock oraz nowy odin 3.09 Zobaczysz kilka plików więc: Odpal program ODIN W oknach umieść następujące pliki:Pit- .pit ( o ile jest w pliku)BL- bl/apbootAP - apCP- cp / modemCSC - csc Wyłącz phablet Uruchom go w trybie DOWNLOAD Klawiszami: Home, Power i Volume Up, następnie Volume UP Podepnij telefon pod port USB ODIN wskaże w oknie wartością liczbową COM: X Więc w tedy kliknij START Po odłączeniu uruchom telefon PS. Nie wyrażam zgody na kopiowanie w/w treści bez zgody autora 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aver Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 WitamPosiadam Note 2 LTE , najprawdopodobniej podczas wgrywania softu ktoś wywalił partycje. Przy próbie wgrywania softu z opisu poradnika wyskakuje komunikat o plik pit, którego nie mogę zdobyć. Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Zrób mi kolego screena ?Musisz wygooglować w necie plik pit dla tego note. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aver Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Przesyłam screena .Już brakuje mi pomysłów.PozdrawiamZnalazłem plik pit ale pod antka 4.1.2, którego niestety już nie da rady pobrać (linki wygasły) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 A zaznacz w Odine re-partition PS. z innymi wersjami stocków też próbowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aver Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Tak z innymi softami to samo.Po zaznaczeniu re-partition prosi o podanie pliku pit.Mam drugi identyczny model czy istnieje szansa żeby zgrać z niego plik z partycjami?Na tą chwilę telefon nie startuje (biało-czarne paski), nie wchodzi również w tryb ustawień (wipe reset itp), jedynie tryb download działa poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Ale nie powinno wołać o ten plik. Pokombinuj z inną wersją ODIN.Sprawdź pod baterią, czy aby na pewno masz dobry model telefonu i soft.Różnica jest między LTE a zwykłą wersją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aver Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Wersja napewno LTE N7105. Log z Odin 3.09:<OSM> N7105XXUEMK9_N7105PRTEMK2_N7105XXUEMJ9_HOME.tar.md5 is valid.<OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..<OSM> Leave CS..<ID:0/007> Odin v.3 engine (ID:7)..<ID:0/007> File analysis..<ID:0/007> SetupConnection.. Jest możliwość że podczas złego wgrania softu doszło do uszkodzenia płyty głownej?Log z Odin 3.09:<ID:0/007> Added!!<ID:0/007> Odin v.3 engine (ID:7)..<ID:0/007> File analysis..<ID:0/007> SetupConnection..<ID:0/007> Complete(Write) operation failed.<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Odin 3.07 lub 3.04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aver Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Sprawdzone caly czas to samo Jakieś inne pomysły?Chyba obstawiam uwalone moboJest opcja żeby zgrać pit z mojego (działającego) telefonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Plik pit pośredniczy głównie w identyfikacji modelu telefonu. Nie da się go zgrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aver Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Ok.Rozumiem że brak nowych pomysłów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Brak.Być może uwaliłeś telefon doszczętnie.Jest jeszcze sposób wgrania firmware używając komend poprzez fastboot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aver Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 OkCzy mógłbyś mi opisać metodę wgrywania firmware poprzez fastboot? Bo kompletnie nie kojarzę tego sposobu,a warto spróbować wszystkich możliwościZ góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 To już nie moja działka kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aver Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 A gdzie mogę uzyskać jakieś bliższe informacje na ten temat? Bo googluje ale na razie czarna magia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 To nie przypadkiem taka komenda?fastboot flash rom.img hmm?fastboot help może znajdziesz odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Tam musisz poszczególnie wgrywać sekwencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aver Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Wydaje mi się że nie ogarnę tego sam.Może znajdzie się osoba, która będzie w stanie opisać mi tą metodę lub udzielić jakiś bliższych info na ten temat.Na necie jest coś na ten temat ale żadnych konkretów.Chyba że znacie kogoś kto odpłatnie może pomęczyć się z Notatnikiem bo szkoda spisywać go na straty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Spróbuj jeszcze na innym komputerze najlepiej z windows 7 i przez odina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloodman Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Witam, mam identyczny problem ze swoim Note 2 LTE, czy znaleźliście rozwiązanie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 @Bloodman jaki masz problem z wgraniem aktualizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi