Niedługo kończy mi się gwarancja na moją L trójeczkę(już prawie 2 lata ), więc pomyślałem sobie żeby potestować CM i tu mam kilka pytań.
1. Jaka wersja jest najlepsza dla tego telefonu?
2. Czy dalej będzie mnie ograniczać z aplikacjami Pamięć systemowa?(poniżej 200 MB :/) Chodzi mi o to czy można będzie połączyć pamięć wewnętrzną z systemową.
3. Czy będę mógł przenosić aplikacje do karty SD, a nie tylko wewnętrznej?
4. Czy występują spadki wydajności? Jeśli tak to czy często czy rzadko?
5. Czy będą mi działały aplikacje z sklepu google i czy będę go wogóle posiadał na telefonie?
6. Czy nie będzie jakichś problemów z SMSowaniem, dzwonieniem itd?
7. Skoro każdy CM jest oparty na jakimś andku to czy na takim CM opartym na androidach 4.x.x będą mi działać nowsze aplikacje?
Np TwitchTV mam stare, a chat jest dopiero na wersjach 4.x.x :/
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Edit #1:
8. Czy po instalacji CM zachowam domyśle aplikacje? (Przeglądarka "Internet" itd)
9. Przed instalacją mam sobie wszystko na SD przerzucić by nie stracić np muzyki lub zdjęć?
Pytanie
Domi136
Witam
Niedługo kończy mi się gwarancja na moją L trójeczkę(już prawie 2 lata ), więc pomyślałem sobie żeby potestować CM i tu mam kilka pytań.
1. Jaka wersja jest najlepsza dla tego telefonu?
2. Czy dalej będzie mnie ograniczać z aplikacjami Pamięć systemowa?(poniżej 200 MB :/) Chodzi mi o to czy można będzie połączyć pamięć wewnętrzną z systemową.
3. Czy będę mógł przenosić aplikacje do karty SD, a nie tylko wewnętrznej?
4. Czy występują spadki wydajności? Jeśli tak to czy często czy rzadko?
5. Czy będą mi działały aplikacje z sklepu google i czy będę go wogóle posiadał na telefonie?
6. Czy nie będzie jakichś problemów z SMSowaniem, dzwonieniem itd?
7. Skoro każdy CM jest oparty na jakimś andku to czy na takim CM opartym na androidach 4.x.x będą mi działać nowsze aplikacje?
Np TwitchTV mam stare, a chat jest dopiero na wersjach 4.x.x :/
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Edit #1:
8. Czy po instalacji CM zachowam domyśle aplikacje? (Przeglądarka "Internet" itd)
9. Przed instalacją mam sobie wszystko na SD przerzucić by nie stracić np muzyki lub zdjęć?
I czy jakoś mogę ocalić save'y z gier?
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi