Pawliniak Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zaczynamy od ściągnięcia sobie romu, gdzie w zakładce search wpisujecie SM-G900FPotrzebne będzie:Odin_v3.09.zipROMtelefonkabel usb dołączony do zestawuPowinny wystarczyć sterowniki z kiesaW razie potrzeby sterowniki:Win7x32bitMetoda jest bezpieczna, ale wypadki się zdarzają. Jednak uszkodzenie bootloadera jest naprawdę bardzo rzadko spotykane więc zawsze procedurę można powtórzyć.1. Pobieramy i uruchamiamy odina - okno programu wygląda tak:2. Pobieramy interesujący nas rom i rozpakowujemy do katalogu w którym znajduje się odin.3. Przechodzimy do trybu download telefonu. Wyłączamy telefon - przytrzymujemy Volume down, home i power (prawidłowa rekcja telefonu - lewy ekran na rys. poniżej), zatwierdzamy wejście do trybu download przyciskiem Volume Up. (prawidłowa rekcja telefonu prawy - ekran na rys. poniżej)4. Odpalamy Odina i podajemy w polu PDA nasz plik romu. (plik romu najczęściej spakowany rar lub zipem - plik romu kończy się rozszerzeniem .tar np. I9100XWKE2_I9100XXKDJ_I9100XEUKD1_HOME.TAR)Uwaga! Nie zaznaczać re-partition, phone EFS clear, phone Bootloader Update.5. Podłączamy telefon w trybie download do portu usb kabelkiem z zestawu. Prawidłowe podpięcie i ustawienia odina na przykładzie - przed flashowaniem zdecydowanie proponuje zamknąć kiesa oraz jego uslugi.6. Klikamy start.Po zakończeniu telefon się zrestartuje. Pierwsze uruchomienie może chwilę potrwać więc czekać cierpliwie.Uwaga - w 90% zalecany jest Full Wipe (u mnie gubił sieć - więc było to konieczne), lub jak nie macie roota to wystarczy powrót do ustawień fabrycznych. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilal Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 WitamJaki rom z t-mobile? Bo widzę tylko germanyDzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Tu masz dla T-mobile : http://samsung-updates.com/details/26132/Galaxy_S5_Snapdragon/SM-G900F/TPL/G900FXXU1ANC9.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilal Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Tu masz dla T-mobile : http://samsung-updates.com/details/26132/Galaxy_S5_Snapdragon/SM-G900F/TPL/G900FXXU1ANC9.htmlWielkie dzięki Kurde, aż 1.5 GB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 do note 2 też tyle waży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilal Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 do note 2 też tyle waży. A jeszcze zapytam, bo zbytnio nie wiem oco biega, co oznacz, jak i gdzie się wyłącza ? : "przed flashowaniem zdecydowanie proponuje zamknąć kiesa oraz jego uslugi"Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Jak ci działa w tle... Uruchamia sie automatycznie po podłączeniu telefonu to go po prostu wyłączasz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilal Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Jak ci działa w tle...Uruchamia sie automatycznie po podłączeniu telefonu to go po prostu wyłączasz.nigdy nie miałem samsunga, tylko sony ale zobaczymy. Dzięki wielkieno, mam telefonik Co jest ważne przed rootowaniem S5 ? Android jest 4.4.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Hmmm przede wszystkim KNOX Wgrasz jakiś kernel.... to masz po gwarancji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilal Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Hmmm przede wszystkim KNOX Wgrasz jakiś kernel.... to masz po gwarancji. a możesz dokładnie opisać co i jak, bo nie chcę go uwalić Wcześniej rotowałem xperię arc s ale z tym tel nie miałem doczynienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Musisz założyć wątek w dyskusji ogólnej.Bo tu się pisze o wgrywaniu firmware... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilal Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Musisz założyć wątek w dyskusji ogólnej.Bo tu się pisze o wgrywaniu firmware... ok, zaraz założę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek.kom Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 witam posiadam wersje odin 3.09 i niema opcij PDA sa tylko BL , AP, CP , CSC i UMS której nie mozna wybrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi