Alan Malinowski Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Witam.Wgrywałem cwm,i coś się popsuło i teraz telefon stoi na napisie "samsung galaxy trend...",chciałem wgrać nowy system,ale pc nie widzi telefonu,a kies też go nie widzi.Co teraz ? help ;c EDIT:Przy włączaniu Download Mode,kies pisze łączenie z urządzeniem,po czym na telefonie wyświetla się "usb_read() transaction failed odin: oops!" co teraz ?? EDIT2:Dobra nwm jak ale zrobiłem i działa xDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Cwikla Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 W dniu 18.04.2014 o 19:20, NeoCM napisał: [Galaxy Trend] Instalacja czystego Firmware/Stocku Wszelkie modyfikacje robisz na własną odpowiedzialność, nie ponoszę odpowiedzialności za uszkodzenia…. Wgrywanie czystego oprogramowania nie nabija licznika flashowań. Ta metoda jest legalna, nie zalecam jednak informowania serwisu o jej zastosowaniu. Powód do zerwania gwarancji. Włącz tryb debugowania USB Instrukcja: Wymagane są sterowniki USB, które pobiorą się z programem KIES Kies nie może uczestniczyć w tle podczas wgrywania firmware!!! Wyłącz jego procesy Pobieramy program ODIN Odin307.zip Pobieramy również odpowiednie FIRMWARE Wyłączamy telefon Uruchamiamy go w trybie DOWNLOAD Kombinacja klawiszy Home+Power + Volume - Odpalamy program ODIN W zależności od romu, jeżeli jest to JEDNOPLIKOWY to umieszczamy plik w oknie PDA - ODZNACZAMY re-partition, phone EFS clear, phone Bootloader Update. Podłączamy słuchawkę pod port USB ODIN wskaże połączenie z telefonem Wciskamy START Po ukończeniu wgrywania odłączamy słuchawkę i cieszymy się nowym softem. W przypadku romu wielopliowego: PDA- Phone CSC-CSC PHone-Modem W tym przypadku nie musimy odznaczać opcji z pkt. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi