NeoCM Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 [Galaxy Ace S5830i] ROOT i CWM (ClockworkMod Recovery) Prosty sposób na zrootowanie i wgranie CWM dla Galaxy Ace s5830i ROOT: 1. Pobierz plik update.zip 2. Wrzuć go na kartę pamięci 3. Wyłącz telefon 4. Uruchom go w trybie Android Recovery (power, Home i Volume up) 5. Z listy wybierz "update.zip" 6. Po wgraniu wybierz opcję Reboot CWM Recovery: 1. Pobierz plik ClockWorkRec...zip 2. Umieść go na karcie pamięci 3. Uruchom tryb recovery 4. Z listy wybierz "Select update zip" 5. Wyszukaj plik i go wgraj 6. Reboot W razie problemów zmień jego nazwę na update.zip update.zip ClockWorkRec5830i.zip Aby mieć pełne CMR proszę postąpić instrukcją tu : 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasyk100 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Mam problem. Otoż teoretycznie cwm mi się wgrywa, ale po reebocie i ponownym wejściu w recovery mam oryginalne recovery.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Próbuj dalej.Nic Ci tu więcej nie pomogę.Możesz jeszcze wykonać Hard Reset i w tedy próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasyk100 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Próbuje już z 20 raz wciąż nie pozostaje na stałe tylko do ponownego uruchomienia... Sciągałem inne cwm ale nie działają w ogóle.. Kurczę no musze to jakoś wgrać bo chce wgrać rom. Wgrałem nawet czysty oficjalny rom, bo miałem branda play. i też nic to nie dało.. Już mi sił brakuje na ten złom ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbofunk Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Mam ten sam problem. Próbowałem nawet triku wgrywając CWM i rom razem na SD. Po zainstalowaniu CWM, się odpalało i mogłem wybrać instal SD i rom, ale instalacja kończyła się niepowodzeniem. Robiłem factor resety i wipe i nic. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 @turbofunk Podczas instalacji, jaki Status Ci się wyświetla ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbofunk Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 (Status 0) Instalation abortedPróbowałem wgrać stockowego roma przez odina i zwiecha na "setup connection" Są postępy. Dzięki tutkowi na tym forum (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1841904), udało mi się zainstalować cwm, które nie znika po ponownym wywołaniu restore. Ale w dalszym ciągu mam problem z instalacją romu "[Galaxy Ace S5830I] CyanogenMod 10.2 - Stable-2014 03 09", dalej wywala "(Status 0) Instalation aborted".Nie znam angielskiego, być może w dalszych postach jest i na to recepta. Pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Na XDA znalazłem, że:1. Albo pliki są niezgodne z telefonem (w co nie wierze...) 2. Otwórz Winrar'em (czy czego ty tam używasz) paczkę, która normalnie instaluje ci się na telefonie. Wejdź do meta inf>com>google>android i skopiuj wszystko z tej paczki, która ci działa do tej, która nie działa. Wtedy powinno się zainstalować...Wszystko znalazłem na forum XDA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbofunk Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Wypakowałem cm 10.2 podmieniłem pliki "update binary" i "update script", skompresowałem z powrotem, wrzuciłem na sd i nic, to samo.Nadmienię że stockowe romy już instalują się przez odina, paczka [Aroma] Ace-i-Sure 12.0.0_ wrzucona na sd też bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTheGame Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Turbofunk możliwe że po prostu CM 10.2 nie zainstaluję się u ciebie ja miałem dokładnie identyczny problem. Sprubuj zainstalować CM9 bez żadnych zmian w plikach mi zadziałało link do tematu w którym pomagał mi CheQ tam znaidziesz link do CMa 9 :http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/2525-galaxy-ace-cm-102-eror-bad/ Pomogłem ci ??Jeśli tak to jeśli możesz pomóż mi w tym samym temacie co wyżej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbofunk Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Hmm. jeszcze nie wiem zielony czy pomogłeś, bo na razie nie mogę grzebać w foniku, (czekam na ważny telefon), ale jeśli mogę ci w czymś pomóc to zamieniam się w słuch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTheGame Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Całą moją pomoc i zarys całej mojej sytuacji masz w linku wyżej ktury podałem ci na mojim wcześniejszym poście Jak by co mój problem to zacinanie się fona na logu Samsunga przez wgranie złego CWM inny temat z tym samym problemem masz w tym linku :http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/2540-gt-5830iwgra%C5%82em-z%C5%82y-cwm-po-czym-telefon-zawiesza-si%C4%99-na-logo-samsunga/ PS. Dzięki za wszelką pomoc jaką mi udzielisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbofunk Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Zielony najlepiej byłoby jakbyś całą operację przeprowadził od początku, czyli zaczął od ustawień fabrycznych, lub jak nie możesz zrobić tego z poziomu telefonu to w trybie recovery, nawet tym stockowym, czyli wipe data/reset i wipe cache partition.Później wgrał przez odina jakiegoś stockowego roma, ja, poniewarz odin nie chciał zainstalować jedno plikowca posiłkowałem się przy pomocy tego tutka (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1840645), temat: How to Unbrick Ace 5830i / How to use odin, jest filmik co i jak krok po kroku, ja wgrałem tego "open australia".Potem ściągasz plik "cwm0824.zip" z tąd (http://www.mediafire.com/?roumzypyrdilrca). Potem plik root i cwm z początku tego tematu. Wrzucasz wszyskie pliki na sformatowaną kartę SD. Potem odpalasz recovery i instalujesz jak wyżej, najpierw plik update.zip, reboot, znów recovery i ClockWorkRec5830i, po zainstalowaniu pozostanie w tym trybie. Teraz instal zip from sd, odszukaj plik "0824cwm" i zainstaluj i reboot. po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu recovery powinno być już CWM.Jak już będziesz miał sprawne CWM to próbuj z tym cm9.Jak to pisałem było już późno i po pifku, więc może trochę chaotycznie, jak czegoś nie zrozumiałeś to pytaj śmiało.Ps. ten stockowy rom wgrywałem odinem z tego pierwszego linku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTheGame Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Mogę się posłużyć bez problemu tym poradnikiem ?http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1658-galaxy-ace-wgrywanie-strockafirmware-od-samsunga/ I czy te włączone opcje programistyczne są obowiązkowe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbofunk Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 1)Ściągnij roma z tąd (http://live.samsung-updates.com/index.php?device=GT-S5830i), najlepiej najnowszego, ja ściągnąłem tego ORS.2)Ściągnij odina 3.07.3)Wypakuj roma, najlepiej do folderu z odinem.4)Odpal odina.5)Kliknij na PDA i wybierz "S5830iXXMJ2_S5830iORSLK1_S5830iXXMJ1_HOME.tar.md5", poczekaj chwilę aż się załaduje.6)W polu przy PDA ma być ptaszek7)W polu Auto Rebot ma być ptaszek8)W polu F.Reset Time też ma być ptaszek, poza tym inne pola mają być czyste.9)Uruchom tel. w trybie download, czyli trzymasz jednocześnie vol+/vol- i power, ten od głośności najlepiej kciukiem po całości i przytrzymaj aż pojawi się napis "Warning!!" i wciśnij przycisk głośności do góry.10)Jak już będzie w trybie download podepnij kabelek i poczekaj aż w odinie podświetli się pole ID COM11)Teraz wciśnij start i cierpliwie czekaj aż w odinie pojawi się napis PASSA tu mała pomoc( ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 na ten telefon stosujcie ODIN wer. 1.84 ( ze względu na wiek urządzenia)Samfirmware umieszcza najnowsze wer. ODIN. a one nie działają na wszystkich telefonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Download98 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Samsung Galaxy Ace GT-S5830, będzie działać ? Bo nie ogarniam... GT-S5830 i GT-S5830i to te same telefony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 to nie te same telefony, ten z i ma lepszy procek,bt oraz lepszy moduł RIL, jednakże na własną odpowiedzialność możesz spróbować, w każdym razie ostrzegłem Cie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Styś Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Proszę o modernizację tematu aby był kompletny. Po instalacji CWR musimy zainstalować z jego poziomu ten plik : http://www.mediafire.com/download/roumzypyrdilrca/0824cwm.zip Dopiero wtedy CWR będzie na stałe i nie będzie znikać po resecie. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi