Pawliniak Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 CyanogenMod 11W końcu został wypuszczony na nasze Notatniki najbardziej znany custom rom pod Androida czyli mowa o CyanogenMod 11.Strefa Download: Rom: CyanogenMod DownloadsGapps: Goo.im Downloads - Downloading gapps-jb-20121212-signed.zip Zrzuty ekranu:Instalacja: Potrzebne będą:1. CWM Recovery2. RootDobra no to zaczynamy: 1. Pobieramy i wrzucamy na telefon Rom i Gapps2. Wchodzimy w recovery (vol +, home, power)3. Robimy full wipe czyli: wipe factory reset, wipe cache, wipe Dalvic cache4. Przechodzimy do funkcji install rom from sd card, szukamy naszego CyanogenMod 10.1 i instalujemy5. Reboot6. Opcjonalnie instalujemy Gapps (tak samo jak rom tylko bez wipe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rewera Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Jeżeli bede miał nowy, czysty telefon to potrzeba mi robić ten punkt przywracania systemu? Próbował juz ktoś instalować kit kata na swoim Nocie 2 lte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Nie rozumiem... do czego ty się odnosisz?Z czym przywracanie systemu?Jak nie zrobisz backapu- to co chcesz przywracać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rewera Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Jestem laikiem jesli chodzi o androida i wgrywanie nowych oprogramowań. A co to jest ten ROOT? I skąd go scignąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 np z forum. ciężko ci wejść w dział i zobaczyć tematy ?No ludzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edwood Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Witam Czy wersja, którą mam (screen), bedzie updatowana, czy trzeba wgrywać nowszą, ręcznie? Chodzi o to, że ta ma bugi np. nie można sie zawsze połączyć z aparatem. Jest to wersja z 20 lutego, snapshot, a na stronie CM są już nowsze, natomiast przez update nie wykrywa aktualizacji. Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Skąd mamy wiedzieć skąd instalowałeś swoją wersje? Zainstaluj z tego linku http://download.cyanogenmod.org/?device=t0lte&type= gwarantuje łatwe instalowanie aktualizacji po przez ustawienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edwood Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Instalowałem przez Cm installer http://beta.download.cyanogenmod.org/install, który sam wybrał wersje romu i zainstalował wszystko.Osobiście myślałem, że zaistaluje 10.2 stabilną. Tak czy siak, gdy klikam na system updates, wyskakuje brak dostępnych aktualizacji dla twojego systemu.Dobra już sobie poradziłem ,zainstalowałem ręcznie cm-11-20140505-SNAPSHOT-M6-t0lte.zip i już widzę że w opcjach update można sobie wybierać wersje romów, czego we wcześniejszej wersji nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł W_21815 Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Niestety jak dla mnie jest jeden wielki błąd. (strasznie cichy w porównaniu do oryginalnego softu głośnik rozmów) Miałem zainstalowany: -cm-11-20140706-NIGHTLY-t0lte-cm-11-20140703-NIGHTLY-t0lte Szukałem dużo jak podgłośnić ten głośnik ale niestety nie znalazłem. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Pietruszka Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Rewelacja. Pierwszy raz rootowałem fona. pierwszy raz zmieniałem rom. Z waszą pomocą mój telefon czyni cuda! jestem więcej niż zadowolony Pomimo wielu obaw najnowszej wersji cm11 NIGHTLY, jest on bardzo stabilny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Pochylski Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Witam. A co kiedy po zrotowaniu i próbie instalacji roomu nie wyswietla sie opcja instalacji z karty?( install zip from sc card)( wipe Dalvic cache) tez nie ma. Nie wiem co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Zrób mi zdjęcie tego recovery kolego, wrzuć tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
langolier Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Niestety, dopóki nie zostanie poprawiony problem ze zbyt małą głośnością aparatu podczas rozmowy, CM11 nie nadaje się do normalnego użytkowania Przekopałem sieć w poszukiwaniu rozwiązania tego problemu, i próbowałem zastosować odnalezione rozwiązania, włącznie z modyfikacją nastaw telefonu w plikach konfiguracyjnych i wgrywaniem oprogramowania, ktore miało ten problem naprawić. Niestety nie udało się to a najbardziej efektywną radą było naciśnięcie "Volume -" a po chwili "Volume +", co powoduje mozliwość nastawy pożądanej głośności, ale jest rozwiązaniem niezbyt wygonym. Jednak IMO świadczy to o tym, że jest to problem samego CM a nie "nieoryginalnych plików sterujących wzmocnieniem, których używa CM", jak też już gdzieć indziej przeczytałem.Nie jestem programistą i być może to jest bardzo poważny problem, trudny do rozwiązania - ale na pierwszy rzut oka laika wygląda na jakąś pierdołę z niewiadomych przyczyn pomijaną przy kolejnych update'ach... Z chęcią napisałbym do twórcy/zespołu twórców, ktorzy robią naprawdę fajną robotę z CM, który poza tym bardzo mi się podoba w użytkowaniu, konfiguracji itd. i opisał cały problem, ale chyba wiedzą oni o nim, ponieważ opisywany jest na bardzo wielu stronach i to nie tylko w tematach dotyczących N7105. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 CM nie korzysta funkcji aparatu od samsunga.Więc co innego może być przyczyną niż brak sterowników/skryptu ? Developerzy CM nie skupiają się na tym, aby portować aplikację od Samsunga-tworzą własną. A działa jak działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
langolier Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 CM nie korzysta funkcji aparatu od samsunga.Więc co innego może być przyczyną niż brak sterowników/skryptu ? Nie znam się i nie próbuję nawet rozpoznawać powodów a jedynie widzę efekty. A te są takie, że od kilku conajmniej wersji snapshot ten problem nie został rozwiązany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Ty masz pretensje o to do nas. Z jednej strony Cię rozumiem, że instalujesz rom i chcesz aby wszystko działało.Tylko, że jest to Custom ROM i chociaż jest oficjalną wersją.. to jest modyfikacją grupy ludzi. To nie jedyny problem, który nie jest rozwiązany. 1. nie działają mmsy od wesji CM 10.2 2. bugi przy instalacji Tematów pod CM3. Można mnożyć. Tym bardziej, jak problem już jest od pewnego czasu- to bez powodu Team CM nie zajmuje się nim.Ponad to CM nie bardzo chce tak szybko chwytać się na nowe projekty jakim jest teraz Lollipop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Woźnaik Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Czy do tego czasu gdy można już pobrać cm 12.1 udało się naprawić cichą głośność rozmów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 @Wojtek Woźnaik Testu i zobacz. Zanim się za to zabierzesz zrób backup obecnego ROM'u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi