Kermiś Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 WitamJak można zauważyć po temacie postu, jestem początkujący w tych tematach. Na początku uważałem, że CustomROM a ROM to to samo, lecz wczoraj się dowiedziałem, że istnieje jednak jakaś różnica. Czy ktoś może mi wytłumaczyć na czym ona polega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Witam.ROM - A w tym przypadku (masz na myśli) Stock Firmware. Jest to oprogramowanie dostarczone przez producenta, gdzie jesteś zwykłym użytkownikiem systemu Android. Custom ROM - Jest to zmodyfikowany system przez pasjonatów, gdzie wzbogacony jest o różne funkcje, w tym root.A różnią się tym, iż ty jako użytkownik telefonu masz możliwość dogrywania i modyfikowania części systemu. Jeżeli spodoba ci się wygląd innej nakładki, bądź temat - to możesz sobie go wgrać. Możesz również ( o ile istnieje taki sposó zarządzać pamięcią na gry i aplikacje, modyfikować pracę procesora. Przeważnie custom romy mają w sobie dodatki z innych romów, przez co są różnorodne.to tak w skrócie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kermiś Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 No i wszystko pięknie wytłumaczone . Dziękuję ślicznie.A żeby wgrać custom rom potrzebuję cwm/twrp root'a, czy jeszcze coś do tego pakietu dochodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloepoczta Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Odblokowanego bootloadera żeby wgrać custom kernele, trochę wiedzy i myśleć co się robi. by Ray Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Nie rozumiem.Co ma tu bootloader do dyskusji?Samsungi nie mają zakładanych blokad jak Sony, HTC i Motorole ...Tak na przyszłość rozpisz się, a nie kondensujesz do kilku słów wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi