dawidoowy Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Witam, mam spory problem przy instalacji cyanogen modu, otóż zamiast sciągnąć rom cm 11 rc1 Nightly zciągnąłem ten ostatni Weekly, no i oczywiście mam odblokowany bootloader, i nie chciał mi się wgrać kernel w flashtoolu ponieważ pisało że polecenie boot.img "nie jest rozpoznawana jako polecenie wewn©trzne ", więc wgrałem fastbootem i git. Rozpocząłem instalację według instrukcji i pojawił się błąd starus t error 7 :/ i telefon nie odpala . Nie wiem co zrobić, pewnie ten rom jest zły ??I teraz pytanie czy da się wgrać inny kernel i rom na pamięć sd? Proszę o pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawidoowy Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Dobra zrobione! wystarczyło wgrać Nemesis Kernel v6.3 . wszystko śmiga! tylko teraz pozostało pytanie, bo po poprzednim androidzie zostało mi mnóstwo zbędnych plików, jakichś gier na karcie SD i ogólnie. I teraz czy mogę po prostu ją sformatować bo przec system się nie dało? czy na karcie nie ma jakichś plików potrzebne systemowi? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Recovery wybrałeś odpowiednie dla CyanogenMod? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawidoowy Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Recovery wersja v6.0.1.2 . myślałem nad tym tylko nie mogę znaleźć nowszej wersji pod xperię P :/ jaka jest nowsza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Tam w paczce CyanogenMod jest prawdopodobnie boot.imgWyciągnij go i wgraj przez Flashtool i powinno być dobrze.Ogółem dla Sony robi się tak podczas pierwszej instalacji CM 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Możesz sformatować ją na PC.Nie ma tam ważnych plików... Jedynie te co umieściłeś. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawidoowy Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Dobra dzięki wielkie wszystko śmiga , temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Problem ROZWIĄZANY. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dawidoowy
Witam, mam spory problem przy instalacji cyanogen modu, otóż zamiast sciągnąć rom cm 11 rc1 Nightly zciągnąłem ten ostatni Weekly, no i oczywiście mam odblokowany bootloader, i nie chciał mi się wgrać kernel w flashtoolu ponieważ pisało że polecenie boot.img "nie jest rozpoznawana jako polecenie wewn©trzne ", więc wgrałem fastbootem i git. Rozpocząłem instalację według instrukcji i pojawił się błąd starus t error 7 :/ i telefon nie odpala . Nie wiem co zrobić, pewnie ten rom jest zły ??I teraz pytanie czy da się wgrać inny kernel i rom na pamięć sd? Proszę o pomoc!
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi