andrewx85 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Pamiętaj że każda ingerencja w telefon można powodować jego uszkodzenie. Ja jak i całe forum nie ponosimy odpowiedzialności za usterki. Co będzie potrzebne:Telefon, bateria naładowania min. 50% Kabel USBKomputerSterownikiCWMROOT Co będziemy wgrywać:RomGappsyklawiatura Xperia T Skąd pobrać potrzebne pliki:Rom ( https://drive.google.com/file/d/0B99bD1J8xTmPanVvVmxjeTFiOVU/edit?usp=sharing ) Gappsy (https://drive.google.com/file/d/0B99bD1J8xTmPS2ZJVEFNaEk3TTA/edit?usp=sharing) Klawiatura Xperia T (XperiaKeyboard - XperiaT.zip) Proces instalacji Zrób kopię zapasową plików!! Uruchamiany CWMNastępnie Wipe Data -> Factory Reset -> Usuń wszystkie dane użytkownika Wipe partycji Cache -> Wipe cache Zaawansowane -> Wipe Dalvik Cache Powrót do głównego interfejsu install zip z sdcard -> wybierz zip z sdcard -> Wybierz ROMPierwsze uruchomienie trwa chwilę Następny etap to instalacja Gappsy- dzieki temu działać bedzie sklep play Uruchamiany CWMNastępnie install zip z sdcard -> wybierz zip z sdcard -> Wybierz GappsyUruchomi się telefon wybieramy jezyk ->następnie sieć -> logujemy się na konto google Instalacja klawiatury Xperia T Uruchamiany CWM Następnie install zip z sdcard -> wybierz zip z sdcard -> Wybierz XperiaKeyboard Następnie Instalujemy aplikacje do usuwania aplikacji systemowych https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jumobile.manager.systemappUsuwamy chińskie aplikacje InformacjęNie działa dioda powiadomieńMozliwosć wyboru zapisu aplikacjiGesture sensing 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielgab123 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Proces instalacji Zrób kopię zapasową plików!! Uruchamiany CWMNastępnie Wipe Data -> Factory Reset -> Usuń wszystkie dane użytkownika Wipe partycji Cache -> Wipe cache Zaawansowane -> Wipe Dalvik Cache Powrót do głównego interfejsu install zip z sdcard -> wybierz zip z sdcard -> Wybierz ROMPierwsze uruchomienie trwa chwilę dlaczego nie mam opcji 'zaawansowane i wipe Dalvik Cache'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Advanced - 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielgab123 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 właśnie brakuje mi takiej opcji.wszystkie opcje które mam to:(w kolejności) reboot system nowapply update from sdcardapply update from sdcard2apply update from cachewipe data/factory resetwipe cache partition Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 A ty nie masz czasem "Android Recovery <3e> ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewx85 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Wejdź w temat recovery cwm, który jest tutaj i postępuj zgodnie z instrukcją. p.szmieniales Rom czy to oryginalny? Wysłane z mojego Lenovo A850 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Cichonski Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Mógłby ktoś zrobić więcej screenow wysuwanej belki powiadomien ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewx85 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zrobione zdjęciap.s.jest dostosowane pode mnie czyli zmniejszone kafelki i usuniętych parę kafelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Cichonski Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 A gesture sensing to co dokładnie zawiera ? Zmieniałem już raz Rom aby mieć możliwość instalacji aplikacji na SD ale nadal nie mogę ustawić dzwiekow na dzwonek. -Czy jest jakiś odtwarzacz do muzyki w tym Romie ? -Jakie ikony zawiera belka,bo w obecnej mam od energii, childmod i guestmod które nie działają. -Jak wygląda klawiatura telefonowa(tak jak w samsungu? )?-Rom jest w pełni po polsku?A dzięki za zdjęcie nie zauważyłem wcześniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewx85 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zrobione - dzwonki wchodzisz wdevice-audio profiles-ustawienia- incoming calls i wybierz voice call albo video i to wszystko dalej będziesz wiedział- co do klawiatury to jest klawiatura w standardzie google ja wrzucilem od xperiiCo do spolszczenia to na pewno lepiej od oryginału, ikony zmieniasz w telefonie na %, słupkowy kolory itp.co do odtwarzacza jest ale, wgraj ze sklepu -rocket Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Cichonski Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Aha, a trudno robi się takie romy ? Bo myślałem ze da się wgrac oprogramowanie na przykład od Samsunga Galaxy Note lub SGS3. Chodzi mi o wygląd i opcje typu quick memo czy nawet możliwość pracowania z dwoma aplikacjami jednoczesnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewx85 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Wgraj gravitybox jak ci się nie spodoba to go launchera, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Cichonski Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Jest jakaś aplikacja żeby zmienić wygląd belki powiadomien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Kochanowicz Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Witam jak dlugo uruchamia sie tel po instalacji roota tzn po resecie? Bo chwile to pojecie wzgledne. zatrzymuje sie proces instalacji tak na 3/4 i pozniej resetuje mi sie telefon i zatrzymuje sie na ekranie startowym i nic wiecej. Co zle robilem skoro ide według wskazówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewx85 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zrób jeszcze raz w telefonie wipe całe, zainstaluj Rom, i jak piszesz na 3/4 resetuje się telefon. U mnie było tak samo :-) poczekaj chwilę aż się załaduje, może się wydawać ze się zawiesił ale tak nie jest- pierwsze uruchomienie zawsze trwa długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterplefr Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Witam jakie są wady tego romu oprócz tej diody nie działającej ?Czy da sie jakoś naprawić tą diodę na tym romie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewx85 Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 we wszystkich nie oryginalnych romach dioda led nie bedzie działałać i to wszystko, sam siedze na tym romie i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hevimental Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 ten rom http://www.needrom.com/mobile/lenovo-a850-z1-rom-multilang/ też jest całkiem spoko po, póki co wszystko działa tylko ni ma poslkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fanpan Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Witam czy areo2 działa poprawnie na tym oprogramowaniu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewx85 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Nie testowalem. Mam Neta w plusie. Czekać trzeba kto korzysta z aeroWysłane z mojego Lenovo A850 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madjaro Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Miałem ten rom przez chwilę i areo działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Motyliński Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Sprawdzone i działa Aero2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Dzięgielewski Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Zamiast CWM mam TWRP czy mogę wgrać ROM według tego poradnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Jeżeli nie ma w temacie podanego wparcia dla TWRP zaleca się instalowanie przez CWM. Zawsze możesz spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Kozerski Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Siemka wszystkim mam problem wgrałem ten room ale po restarcie telefon zwiesza sie na logu lenovo czekałem chyba z 15 min ale nadal to samo wiecie co może być przyczyną,wszystko robiłem według instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi