NeoCM Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 [Galaxy Mini 2] Zmiana pamięci zewnętrznej na wewnętrzną - dla CM 10.1 Jest to prosta modyfikacja, która zmienia lokalizację pamięci. Oczywiście niesie to ze sobą ryzyko uszkodzenia telefonu.Jak wiadomo jest ryzyko, jest zabawa Wymagania:ROOTROM na bazie CyanogenMod 10.1 Nie wiem czy działa na innych wersjach systemu- możecie testować (na własną odpowiedzialność) Pobieramy aplikację ROOT Explorer Root Explorer v2.20.apk Instalujemy ją na telefonie Odpalamy aplikację Zmieniamy ustawienie Mount R/W (inaczej nie będziemy mogli edytować zasobów) Wyszukujemy w plikach systemowych :etc/ szukamy pliku vold.fstab Klikamy na niego i wybieramy opcję "edytuj" Wyszukujemy w linijkach tekstu ##Internal (fake) sdcard" oraz,##External (real) sdcard" Teraz musimy zmienić wartości przy /sdcard0" zamieniamy 0 na 1 /sdcard1" zmieniamy na 1 na 0 Zapisujemy i restartujemy telefon Koniec 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soter Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Sprawdzę w wolnym czasie czy działa to na Omnirom, Próbowałem tak robić już dużo wcześniej ale nie wpadłem na to żeby zrobić te Mount R/W i nie dało rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Jeżeli nie da się zmienić R/W to znacz się, że jest problem z ROOT-em, albo brakuje składników z bussybox... Zaktualizuj SuperSU i w tedy sprawdź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ekin Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Nie działa. Nie mam /sdcard0 ani /sdcard1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 A masz system cyanogenmod ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawadi Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Serdecznie dziękuję.Dwa dni sie z tym problemem meczyłem.Wgrywałem rózne mody a tu kilkanascie minut is prawa załtwiona.Warto opublikowac w anielskojezycnych forach- ten problem jest dośc często zapyatywany.Dzięki raz jeszce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Folxs Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 To zamienia kartę SD na pamięć wewnętrzną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Tak. Abyś mógł instalować więcej aplikacji/gier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturro1906 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Ja gdy wchodzę w text editor pisze mi#internaldev_mount sdcard /storage/sdcard0 23 /devices/platform/msm_sdc.3mmc_host/mmc0#externalto samo tylko sdcard1 i mmc1#usbdiskto samo tylko usbdisk0 i usb1co mam zmienić te zera na 1 w internal i jedynki na 0 w external ??Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian MisieK Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Wyszukujemy w linijkach tekstu ##Internal (fake) sdcard" oraz, ##External (real) sdcard"Teraz musimy zmienić wartości przy /sdcard0" zamieniamy 0 na 1 /sdcard1" zmieniamy na 1 na 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturro1906 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 OKej czyli tego mmc nie zmieniam dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi