NeoCM Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 [Galaxy Ace] Wgrywanie Strocka/Firmware od Samsunga W tym poradniku dowiecie się jak przywrócić/wgrać czysty firmware od Samsung-a.Jest to oficjalna metoda, lecz nie chwalcie się w serwisie, że z niej korzystaliście. Oczywiście istnieje ryzyko uszkodzenia telefonu, więc robicie to na własne ryzyko. Ważne.Musisz mieć włączone opcje programistyczne (nie jest to do końca zalecane)Wgrane sterowniki USB od samsung-aPobrane firmware dla swojego modeluPlik ops (gdyż korzystasz z multidownloaderaProgram Odin multidownloaderKabel USB Zwróć uwagę, czy pobierasz odpowiedni dla swojego modelu firmware!!! Możesz pobrać firmware dla swojego modelu: GT- S5830 http://live.samsung-updates.com/index.php?device=GT-S5830 GT-S5830i http://live.samsung-updates.com/index.php?device=GT-S5830iGT-S5830? (wybierz z listy pod w/w linkiem ODIN multidownloader + plik ops. odin 4.38 + ops s5830.rar Przed instalacją:Wyłącz antywirus-a (moze być problem z flashem)Wyłącz programy typu KIES Wyjmij kartę pamięci + SIM (niekoniecznie zalecane) Wgrywanie firmware wieloplikowegoPobieramy ODIN z plikiem ops oraz firmware dla swojego modelu telefonu Uruchom program ODIN Umieść pliki (jak na screenie poniżej) Czyli: ops - ops BOOT -APBOOT (o ile jest dołączony) Phone - MODEM PDA - CODE CSC-CSCZaznaczamy Auto reboot oraz Protrct ops Wyłączamy urządzenie Uruchomiamy je w trybie DOWNLOAD Klawiszami: HOME,Power Volume DOWN(jeśli nie działa, to Power, Volume Up, Volume Up) W trym trybie podłączamy urządzenie pod port USB ODIN w pierwszym oknie powinien wskazać połączenie COM: W tedy klikamy START Po wgraniu telefon się zrestartuje, więc goodłączmay od portu USB Koniec Wgrywanie Firmware jednoplikowego.Pobieramy ODIN multidownloader Firmware dla swojego modelu telefonu Otwieramy program ODIN Wyszukujemy ROM pod opcją "one package" Zaznaczamy również opcję one package i pozostałe (jak na screenie) Wyłączamy urządzenie Podłączamy je w trybie DOWNLOAD Włączamy je klawiszami : HOME, Power i Volume Down Podpinamy telefon pod port USB Jeżeli ODIN wskaże połączenie w pierwszym oknie z napisem COM: Klikamy START Po wgraniu odłączamy telefon KoniecW razie problemów z telefonem, zmień port USB Zrestartuj komputer, upewnij się iż KIES nie działa w tle Próbuj aż do skutku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bvrg Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 mam GT-S5830 i wchodząc na Samsung Updates Live nie mam zupełnie pojęcia co mam ściągnąć, mógłbym prosić o jakąś podpowiedź?chyba, że to obojętne co ściągnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 A jaki soft potrzebujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bvrg Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 no właśnie chodzi mi o ten soft samsunga, który jest tutaj http://live.samsung-updates.com/index.php?device=GT-S5830, tylko nie wiem co z tego linku mam ściągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 masz tam warianty.A z prawej strony masz "DOWNLOAD" Klikasz tam i wybierasz serwer i pobierasz...Polski czysty wariant to XEO - tak dla podpowiedzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bvrg Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 o właśnie mi chodziło, który jest dla Polski, dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasyk Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Mam 5830i i powiedzcie mi który soft z tej listy mam pobrać? Bo zielonego pojęcia nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Jaki chcesz.Tu jest twoja decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasyk100 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Czyli to jest bez znaczenia? Wysłane z mojego SAMURAI10(QuadCore) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Tak.Tylko musi być dla urządzenia.Warianty nie mają większego znaczenia.XEO - Polski np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxxafrielxxx Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Powie mi ktoś czemu po instalacji CF-Root-S5830-v3.7-b78 nie działa mi wifi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Bo Ci nie pasuje kernel widocznie dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANEX Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Pomocy. Sorki nie widze xeo dla polski. samsung gt s5830. Chcialabym nowego softa dla tego telefonu z jezykiem polskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 13 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Każdy wariant europejski ma język polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dusiekexp Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Można jakoś szybciej pobrać ten plik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Nie da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Moja babcia powiedziała by Ci "pomódl się" - może Ci to pomoże.. hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Pawlikowski Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Witam mam problem bo gdy instaluję to w LOGACH mam "<1> setup connection..." cały czas.. POMOŻE ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 1. brak sterowników2. kabel usb - zły3. zmień port usb4. wyłącz antywirusa5. wyłącz działanie programu typu kies 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolex.PL Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 które pliki mam umieścić w tym odinie? ten screen mi nic nie mówi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 To podaj jakie masz. Jeżeli nie panujesz nad emocjami to polecam tabletki uspakajające.. ps. łatwiejszego opisu już nie mogłem zrobić ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati Dabek Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 teraz ja mam problem wyskakuje out of memory o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 pokaz screena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosso Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Witam. Jak pobrać software z pierwszego posta? do telefonu GT-S5830i obydwa odnośniki są nieaktywne.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi