andrewx85 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Pamiętaj że każda ingerencja w telefon można powodować jego uszkodzenie. Ja jak i całe forum nie ponosimy odpowiedzialności za usterki. Co będzie potrzebne:Telefon, bateria naładowana min. 50%Kabel USBKomputersterownikiSp Flash Tool Co będziemy robic:wgrywanie CWMSkąd pobrać potrzebne pliki:Sterowniki (http://download.swiatandroid.pl/Lenovo%20A820/Windows_driversMT6589.rar )recovery CWM (https://docs.google....DdHN3dWZzQ/edit)SP Flash Tool (http://download.swiatandroid.pl/Lenovo%20A820/SP_Flash_Tool_v3.1304.0.119.zip) Proces Instalacji: Przed przystąpieniem do poniższych czynności należy rozpakować wszystkie pobrane wcześniej archiwa oraz zainstalować sterowniki.Uruchamiamy pobrany program SP Flash ToolKlikamy opcję Scatter Loader i z rozpakowanego archiwum o nazwie Recovery CMW 5.5 Lenovo A830 wybieramy plik MT6589_Android_scatter_emmc Zaznaczamy checkbox DA DL All With Check Sum W zakładce Options wybieramy DA Downolad Now – Speed – Do Not Switch Speed PRELOADER od razu jest odznaczony, a obraz RECOVERY wczytany Naciskamy przycisk Download (smartfon w dalszym ciągu nie jest podłączony) Po jego naciśnięciu otrzymacie komunikat, że nie wszystkie obrazy zostały załadowane. Zatwierdzamy poprzez „TAK” Wyjmujemy baterię z Lenovo A830. Następnie ją wkładamy i podpinamy smartfon do komputera poprzez kabel USBCzekamy chwilę i po wszystkim wyskakuje zielone kółeczko Poniżej filmik ukazujący proces wgrywania źródło: http://swiatandroid.pl/tutorial-wgrywamy-cwm-do-lenovo-a830-wideo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyrunek93 Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 jakie sterowniki jak tam jest tylko jakiś plik tekstowy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Start - > Mój komputer -> prawy przycisk właściwości -> menager urządzeń -> znajdujesz swoje urządzenie -> prawym aktualizuj oprogramowanie -> wskazujesz do folderu z pobranymi plikami i daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrzej Błaszczuk Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Siemka. Mam problem bo ten cwm jest w pliku iso i za bardzo nie mogę nic z niego wyciągnąć przez daemona. Pomożecie ? Siemka. Mam problem bo ten cwm jest w pliku iso i za bardzo nie mogę nic z niego wyciągnąć przez daemona. Pomożecie ? Ok pobrałem cwm z innego źródła i jest spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juhas Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Kolego Jędrzeju, Mógłbyś podać źródło, z którego pobrałeś CWM? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siteekk Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Jakby ktoś chciał tutaj jest TWRP i CWM do instalacji przez Mobileuncle MTK Tools. Instalowałem to (recovery_2.6.3_TWRP.img) i działa. recovery_v2.5.0.0_twrp.imgrecovery_6.0.3.4_cwm.imgrecovery_5.5.0.4_cwm.imgrecovery_2.6.3_twrp.img Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 @siteekk dzięki za recovery! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xdredi Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 (edytowane) Robię wszystko według instrukcji a wyskakuje mi taki a453830a71b83.bmpkomunikat proszę o pomoc. Edytowane 13 Czerwca 2015 przez PeliKan Zdjęcia dodajemy jako załącznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 zdjęcia dodajemy jako załączniki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi