NeoCM Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 [Xperia M] [RECOVERY CWM] kernel z CWM 6.0.4.5 Macie możliwość wgrania pliku IMG, z modyfikowanym kernelem. Pozwala on podmienić recovery i używać samego CWM Wymagania: Odblokowany bootloaderROOTTen obraz jest dedykowany dla wersji Build 15.1.C.2.8Pliki Fastboot http://ul.to/xr60mwltWłączony tryb debugowaniaWłączona opcja instalacji plików z poza Google PlayXperia M (C1905) Nadmieniam, iż wgranie modyfikacji może uszkodzić telefon. Dlatego robisz to na własne ryzyko.Mogą wystąpić problemy z działaniem recovery. Inne ważne informacje:Pamiętaj, iż musisz mieć odblokowany bootlaoder!Zrób kopię zapasową kluczy TA.Instalacja:Pobierz plik z CWM : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2480556 Wypakuj Zmień jego nazwę na boot.img ( będzie prościej wgrać modyfikację) Umieść go razem z plikami fastboot Uruchom okno CMD Wyłącz telefon, uruchom go w trybie fastmode Podczas podłączania pod port USB trzymaj VOLUME UP [Na wyłączonym urządzeniu] Wpisujemy komendę do wiersza poleceń:fastboot flash boot boot.img Po wgraniu wpisujemy:fastboot reboot Musimy sprawdzić działanie CWM. Wyłącz urządzeniePodczas uruchomienia wciskaj VOLUME UP, aż pojawi się niebieska (cyjan) dioda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doge2 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 (edytowane) to nie działa. instrukcja błędnaco to są pliki fastboot? chodzi o folder? ja ******** Edytowane 12 Marca 2014 przez NeoCM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Jakbyś miał styczność z odblokowaniem bootloadera z jakiegokolwiek modelu, to być miał pojęcie. Fastboot to: tryb wprowadzenia telefonu, dzięki któremu będziesz mógł obsłużyć go z poziomu komputera przy komendach ADB. Jeżeli padnie CI system, to masz możliwość uratowania go po poprzez wpisywanie odpowiednich. Przy okazji tryb fastboot wykorzystuje się do wgrywania plików bez konieczności ROOTowania urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemvelbenny Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udało się! Zainstalowałem, rozpoczynam fazę testowania. Nie powiem, nie było to łatwe zadanie (poprzez root, odblokowanie bootloadera, wgranie cwm i cm). W moim starym telefonie (ZTE Blade III) było to dużo prostsze. Ale tutaj satysfakcja większa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawkosz Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 w moim CMD jest napisane "nazwa 'fastboot' nie jest rozpoznawalna jako polecenie wewnętrzne lub...".Co moge zrobić w takim wypadku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/862-poradnikwindows-instalacja-adb-i-fastboot/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon K2 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Ja nadal nie rozumiem i mi nic jakoś nie wychodzi jedynie rota zrobiłem i dalej nie mogę wgrać CWM.Proszę o pomoc bo mi zależy na SWAP SD http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/2279-sony-xperia-m412424344cm11-swap-sd-czyli-karta-sd-jako-pami%C4%99%C4%87/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Musisz napisać dokładnie na jakim etapie masz problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon K2 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Mam problem z posługiwaniem się CMD Wpisuje to co trzeba ale nic się nie dzieje po prostu nie ogarniam CMD a bardzo mi zależy na CWM recovery tak jak już pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 napisz co wpisujesz po prostu, z fusów nie wróżymy tutaj , przykro nam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon K2 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Po prostu w CMD nie umiem przejść do danego folderu.Szukałem na YT filmów z wgrywaniem CWM przez Fastboot ale nie mogę znaleźć.Najlepiej by było jak by mi ktoś pomógł przez TeamViewier i Skype. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 jeśli nie umiesz się cmd posługiwać to sciągnij i zainstaluj Flashtool i przez niego wgraj cwm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon K2 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Przez Flashtool też próbowałem ale nie wiem czy mi się wgrał i czy nie trzeba innego CWM pod ten program, a jeśli mi się wgrał to nie umiem wejść do CWM jak coś to mam Android 4.3 Stock oryginalny. A właśnie jak odpalam Flashtool to takie mi pokazuje:a jak wybiorę tel Sony xperie m to mi pokazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 zobacz priv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 To nie jest przypadkiem problem ze sterownikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 To jest problem z windows 8.1 Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makapaka Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 A jeśli mam android w wersji 4.3 w wersji 15.4.A.1.9 bedzie mi dzialalo to recovery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi