kolo321 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Witam.Jestem tutaj nowy. Mam wielką prośbę. Doradzicie jakiego cyanogena wgrać i room na galaxy ace aby był stabilny, płynny i pozwalał zmieniać wiele rzeczy w telefonie ? Bardzo proszę o pomoc i wyrozumiałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Najbardziej popularna na naszym forum odmiana romu to http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/402-galaxy-ace-cyanogenmod-102-stable-03-10-13/ Jeżeli chcesz testować to polecam ten http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1385-galaxy-ace-cyanogenmod-11-44-kk-dev-wersja-alpha/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo321 Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Wgrałem http://forum.cyanoge...table-03-10-13/ Jednak nie chodzi płynnie a po chwili wyświetliło mi się " niestety aplikacja usługi googl zostały zatrzymane i tak co chwilę. Chyba powinienem zrootować telefon od początku wgrać Cm i room ktoś podeśle co i jak ?Potrzebuje też dostępu do max i min taktowania procka. Kiedyś miałem dobry ale za dużo się bawiłem i się pogubiłem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Jeżeli wgrałeś, to masz roota i cwmCzy wgrałeś gapps do 10.2 dobre?http://wiki.cyanogenmod.org/w/Google_Apps tak to zrób pełne wipe w recovery w tym advanced / wipe dalvik cacheWgraj ROMi GapssReboot Widocznie coś ci zostało ze starego systemu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo321 Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Wcześniej miałem wgrane : cm-10.1.0-RC4-GT-S5830-cooper i CyanogenMod 10.1Wgrałem dzisiaj to : http://forum.cyanoge...table-03-10-13/ i gapsy Wszystko działa teraz ale nadal nie ma płynności. Nie mam opcji min max procesora wiec jak go podkręcić ?Potrzebuje jeszcze nawigację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 CO do procesora, to musisz szukać kernala pod CM...Bo inne nie będą działały, Ale nie oczekuj takich modyfikacji jak w GB były. CO do nawigacji, to autopama lub sygic... ale na forum nie mamy ich.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo321 Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 kurcze nie działa w tym romie przycisk home ani pasek rozwijany z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 To zmień rom.Widocznie jest lipny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artorius911 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Miałem probelm z muleniem na telefonie galaxy ace gt-s5830 i szwagier polecił mi CyanogenMod http://get.cm/?device=cooper. wersja systemu android: 2.3.7Teraz wszystko śmiga i jest dużo więcej opcji, a co najważniejsze nie udało mi się go jeszcze zawiesić. Działa bez zarzutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmysterio Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Pytanie, czemu przy każdym systemie jaki próbuję wgrać wywala albo status 7 albo ()? Wgrałem custom stocka 2.3.6, root jest ;/ CWM 5.0.26. Może być że wer 7.2 CM jest nie dla mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Dokładny błąd proszę podać. Możliwe że to błąd recovery. Spróbuj nowszą wersje cwm wgrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmysterio Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 błąd w załączniku, przy próbie zainstalowania nowego CWM także błąd ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zła wersja recovery kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmysterio Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 no właśnie próbowałem wgrać 6.0.4.6 i niestety także błąd ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 A inna stajnia.. np twrp lub philz touch ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmysterio Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Twrp się nie uruchamia ani normalnie ani po reebocie, a plizh touch nie próbowałem, zaraz sprawdzę EDIT: Jednak nic z tego, mogę tylko CWM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokoleokoo2 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Witam, Mam GT-S5830i Czyli nowszy model WERSJA I chciałem zaaplikować nowszy rom, oczywiście roota bez problemu się zrobiło instalował 267 z linku http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/5306-samsung-galaxy-ace-s5830i-ace-cream-v14/ ale to jest 267 i pytanie czy jest jakaś wersja "I" bo wszędzie widzę romy na S5830 bez I, da radę coś polecić tak abym zaaplikował przez kartę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0xden Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Co 267? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokoleokoo2 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Android wersja 2.3.7 , wersja jadra 2.6.3 sie pomyliłem... dało by radę zaaplikować 100% pewny 4xx najlepiej wiadomo KK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0xden Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 http://www.mediafire.com/?z24151uz2q7sg6t acerom (cm11) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokoleokoo2 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 wywalił błąd podczas wgrywania metadata_recurvion: some change faild /sd/ACERom Build 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyryl1 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Witam, nie chcę zakładać nowego tematu może tu mi ktoś podpowie. Potrzebuje pomocy z galxy ACE gt-s5830i. Wgrywam Odinem romy plusa i playa z sammobile i tel uruchamia się tylko do loga operatora. W żaden sposób nie mogę tego przeskoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0xden Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Wipe w recovery próbowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyryl1 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Tak i nadal to samo. Podobno 3 plikowy rom załatwia sprawę, ale nigdzie nie mogę takiego znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 poczekaj zauploaduje ten co ja miałemfuck, nie moge go znaleźć ale spróbuj przez tego odina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi