NeoCM Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 [Xperia Z] CyanogenMod 11 - 4.4.2 K.K Oficjalny Oficjalny wątek dot. Xperi Z Wymagania:Odblokowany BootloaderWgrany ROOTDual Recovery (najnowsze)Pierwsza instalacja po odblokowanym bootloaderze Pobieramy ROM I Gapss W romie znajduje się plik boot.img umieść go w katalogu fastboot Pliki wrzuć na kartę pamieci (zip) Wyłączamy telefon Podłącz go w trybie fastmode Otwieramy okno CMD i wpisujemy:fastboot flash boot boot.img Po wgraniu wpisujemy:fastboot reboot Podczas ponownego uruchomienia wciskaj Volume + Przejdziesz w tryb recovery Wgraj ROM Wgraj Gapss Wykonaj pełne wipe: wipe cache wipe partition advanced/wipe davlik-cache Reboot Instalujecie rom na własne ryzyko, może wystąpić 50 na 50 ryzyko bootloop! Pobierz :CyanogenMod 11http://download.cyanogenmod.org/?device=yugaGapsshttp://wiki.cyanogenmod.org/w/Google_Apps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Witam,Postępuje zgodnie z inst ale pod koniec po resecie system nie wstaje, zatrzymuje się podczas bootowania(logo lus kręcąca się strzałka)mam CWM-based recovery v6.0.4.7jakieś pomysły co mogłem skopać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Wgrałeś ten boot.img? Spróbuj ponownie zrobić wipe i wgrać rom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSAW Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Miałem podobnie. Tj. po aktualizacji Nightly z 3.02.2014 zatrzymało się na logo CM i już ;-).Nic nie pomagało. Wróciłem do stokowego romu i poczekam chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Ja nie instalowałem CM na swojej Zetce. Ale problem może stanowić Kernel, tak samo jest przy wgrywaniu zmodyfikowanego stocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Ok, już śmiga, co prawda z mojej winy nie ruszyło(dekiel zemnie że nie pamiętałem że muszę mieć ROOT'a)soft miałem najnowszy 10.4.b.0.569 ale za to bootloader odblokowany i z rootem nie ma problemu.I niestety moje przypuszczenia jak i innych użytkowników się potwierdziły, nowy soft ma dziwne lagi tj. podczas wybudzania poprzez power nie zawsze chciał się wybudzić. Na CM11 działa bezproblemowo. Na chwilę obecną jeszcze go testuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 mówisz o stockowym? Z tym wybudzaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CezarX Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Witam , instalacja Cyana na Xperi Z przeszła bez problemowo , boot zflashowany flastolem , cyan działa praktycznie tak jak bym chciał . Mianowicie pierwszym z problemów jest to że widzi kartę sim jako pustą a jest na niej ok 150 kontaktów których nie mogę zaiportować do cyana bo widzi kartę jako pustą. drugi problem to taki że telefon niesamowicie się grzeje . trzeci problem to taki że link to gapssów nie działa , prosił bym o reupload. oraz mam pytanie czy w CM 11 jest opcja klawiatury telefonu , czyli alfa numeryczna ?. Z góry dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Link poprawiony. Klawiaturę możesz doinstalować że sklepu. Grzeje się bo chce sprostać Twoim wymaganiom. Co do kontaktów to patrzyłeś w ustawieniach kontaktów? Jeżeli tam nie ma opcji pokazywania kontaktów z telefonu możliwe że kontakty nie były zapisane na simie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper Wawrzynkiewicz Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Jestem zielony trochę i nie wiem gdzie jest ten katalog fastboot. Wyjaśni ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 fastboot.zipMusisz pobrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper Wawrzynkiewicz Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 dziękuje Wszystko się udało, ale przeszkadza mi uporządkowane alfabetycznie menu aplikacji. Da się je dowolnie konfigurować(ustawiać kolejność tworzyć foldery)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Możesz to edytować, ale jesteś zmuszony zmienić launcher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanMajster Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Obawiam się, że jednak się nie da. Szukałem sporo po internecie i nie znalazłem launchera który by pozwolił zarządzać aplikacjami w menu tak, jak to można na stocku. Gdyby coś się zmieniło to prosiłbym o informacje Wysłane z mojego Xperia Z przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Obawiam się, że jednak się nie da. Szukałem sporo po internecie i nie znalazłem launchera który by pozwolił zarządzać aplikacjami w menu tak, jak to można na stocku. Gdyby coś się zmieniło to prosiłbym o informacje Wysłane z mojego Xperia Z przy użyciu TapatalkaApex, Apex, Apex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanMajster Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 W takim razie muszę ponownie się w tym kierunku zakręcić ponownie, choć na 100% już go próbowałem Edit: w którym miejscu mogę zrobić własne sortowanie? Lecz od razu mówię, że nie chodzi mi o pulpit i jego foldery tylko o menu. Tak to jest jak się nie myśli xd korzystam z apex non stop teraz xd ale i tak nic nie znalazłem Wysłane z mojego Xperia Z przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Bez trudu zmienisz segregowanie aplikacji/oraz utworzysz folder na aplikacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi