caldo Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Witam, Po instalacji Cyanogenmod 9 Nightly wystąpiły problemy z jakością obrazu, wyświetla jakby max. 64 kolory, wygląda to tragicznie. Ma ktoś jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 caldo Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 (edytowane) Po install zip from sdcard>chose zip from sdcard ? Czy po reboot system now jeszcze raz do recovery i wipy ? @EDIT Niestety bez zmian... @EDIT 2 Pomogła zmiana Kernela Edytowane 23 Stycznia 2014 przez caldo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Możesz skazać rom, który wgrałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 caldo Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Ten: Najpier przeczytaj http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/308-recovery-clockworkmod/ najnowsze CM9 nightly http://download.cyanogenmod.com/?device=e400&type=nightly pobrany plik dajesz na kartę sd (tak jak jest) jak zrobisz recovery to wyłącz telefon ,pokaże się opcja uruchom w recovery,wciskasz ok telefon powinien uruchomic sie w recovery, poruszasz sie klawiszami vol+ i vol- oraz power(zatwierdz) pierwsze co robimy to backup and restore >backup i w ten sposób mamy kopię systemu na karcie sd następnie wipe data/factory reset i wipe cache partition czyscimy telefon pozostaje nam instalacja install zip from sdcard>chose zip from sdcard i tutaj znajdujemy swój CM9 i wybieramy następnie Back>reboot system now i czekamy na uruchomienie Warto wgrać CM9 rozwiązują sie problemy z brakiem pamięci a i sam telefon to rakieta:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 A wipy były robione ?? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 caldo Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 A wipy były robione ??Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Najpierw root, później Recovery, z tym miałem problem, udało się dopiero po sflashowaniu przez Rom Manager. Następnie instalacja CM według wskazówek z postu, który zacytowałem wyżej: pierwsze co robimy to backup and restore >backup i w ten sposób mamy kopię systemu na karcie sd następnie wipe data/factory reset i wipe cache partition czyscimy telefon pozostaje nam instalacja install zip from sdcard>chose zip from sdcard i tutaj znajdujemy swój CM9 i wybieramy następnie Back>reboot system now i czekamy na uruchomienie. PO ponownym uruchomieniu logo LG na ekranie startowym wygląda dobrze, filoetowy ludzik od CM, który pojawia się po chwili już jest brzydkiej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Na koniec pro forma zawsze robimy wipy Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Problem ROZWIĄZANY. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
caldo
Witam,
Po instalacji Cyanogenmod 9 Nightly wystąpiły problemy z jakością obrazu, wyświetla jakby max. 64 kolory, wygląda to tragicznie. Ma ktoś jakiś pomysł?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi