Bartek Kuczek Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Witam wszystkich, jako że jest to mój pierwszy wpis na tym forum. Piszę do Was z prośbą o pomoc w temacie odblokowania bootloadera w L9 P760, by móc zainstalować CM 10.2 Telefon zaktualizowałem do JB 4.1.2 w czerwcu 2013.Wersja oprogr. P76020i-EUR-XX Wypróbowane dotychczasowo metody:- L9-UnlockTool-v01- Rom toolkit 1.3.1-ENG-1 (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2190326) Wszystko zgodnie z tutkami.Efekt? Telefon jedynie restartuje się zamiast przejść w inny tryb.Wiem, że jest trochę ludzi z podobnym problemem, ale jakoś nie widzę, by coś konkretnego się działo w tym temacie, nawet na xda.Zacząłem podejrzewać, że BL jest zablokowany na stałe, ale nie wiem jak to sprawdzić. Jakby ktoś coś wiedział i mógłby się podzielić wiedzą, linkiem, doświadczeniem, cokolwiek byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Masz najnowszy soft? V10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Napisał że ma v20 (4.1.2). Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adrian Śnieć_7157 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 witam mam też ten problem wszystko zgodnie z tutami ze karta sim i 30 minut minimum i telefon tylko sie resetuje probowalem downgrade do 10a i podem do 20b i 20c i nic tak samo ciągle nie wiem co oni z tymi telefonami robią zanim je wyślą do klienta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 A macie telefon uruchomiony w trybie fastboot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adrian Śnieć_7157 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 w trybie fastboot ?? po wpisaniu w terminal w telefonie su i reboot oem-unlock tylko jest je... reset czyli pojawia sie logo lg i sie laduje a jak bez kabla to sie wyłącza,,,edit: nie tryb fastboot nie uruchamia sie tylko do ładowania baterii logo lg i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 TYLKO, że nie wpisujesz to na telefonie, lecz na oknie CMD na komputerze. Gdzie musisz mieć pobrane pliki fastboot.I tam robisz :cdcd androidreboot fastboot Na telefonie jak wpiszesz z odblokowaniem, to niby jak ma się odblokować ? Odwiąż sobie buta palcami od nogi.. Musisz użyć rąk.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adrian Śnieć_7157 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 jest takie coś tylko podłączony włączony telefon ustawiony na oprogramowanie lg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Nic dziwnego, że nie działa...masz taki komunikat na konsoli. Masz być może źle wgrany sterownik USB, albo potrzebujesz bazy SDK z plikami J.B Bo powinieneś mieć komunikat "device is attached" Można to sprawdzać pod komendą:adb shelladb devices Na moje, to pobiersz SDK od google i włącz zmienne środowiskowe i w tedy spróbuj odblokować bootloader. Chociaż jest 1% szansy, iż nie zadziała ci to... Bo z niewyjaśnionych przyczyn nie działa na pewnych telefonach.Kiedyś takie przypadki były częste.... Ale teraz już niespotykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adrian Śnieć_7157 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 po wpisaniu tego robi się restart telefonu z logiem lg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Wgrałeś inną wersje firmware? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adrian Śnieć_7157 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 tak zrobiłem downgrade do v10a i potem upgrade do v20b i nic potem znow tylko do c20c i nic nie da rady restart i nie wchodzi w tryb fastboot. na innym znanem forum o android nikt nie zdołał mi pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 To nie wiem co ty masz za urządzenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adrian Śnieć_7157 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 myślę że to jest zanlokowany na stałe... niestety.... nie wiem no próbowałem wszystkiego tylko reset i ładowanie baterii...tych sterowników fastboot nie moge zainstalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Kolwgo sterowniki to masz USB od urządzenia..A fastboot obsługuje Android-a. Spróbuj jeszcze zainstalować sam SKD http://androidos.webig.pl/poradniki/instalacja-sdk/ I z tego terminala odpal wiersz CMD, tylko wrzuć pliki fastboot do tego sdk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adrian Śnieć_7157 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 (edytowane) czytałem już wiele tematów lg wlepiło wraz z aktualizacją skrypt na partycji systemowej i trzeba próbować różnych metod po prostu lg namieszało Edytowane 20 Stycznia 2014 przez Pawliniak Regulamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Bartek Kuczek
Witam wszystkich, jako że jest to mój pierwszy wpis na tym forum.
Piszę do Was z prośbą o pomoc w temacie odblokowania bootloadera w L9 P760, by móc zainstalować CM 10.2
Telefon zaktualizowałem do JB 4.1.2 w czerwcu 2013.
Wersja oprogr. P76020i-EUR-XX
Wypróbowane dotychczasowo metody:
- L9-UnlockTool-v01
- Rom toolkit 1.3.1-ENG-1 (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2190326)
Wszystko zgodnie z tutkami.
Efekt? Telefon jedynie restartuje się zamiast przejść w inny tryb.
Wiem, że jest trochę ludzi z podobnym problemem, ale jakoś nie widzę, by coś konkretnego się działo w tym temacie, nawet na xda.
Zacząłem podejrzewać, że BL jest zablokowany na stałe, ale nie wiem jak to sprawdzić.
Jakby ktoś coś wiedział i mógłby się podzielić wiedzą, linkiem, doświadczeniem, cokolwiek byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi