tiestobunio Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 ICE CREAM SANDWISH 4.0.1 (stock kernel)Witam!No i nowy system mamy ICS i wychodzą one pod kernele nAa ICS lub Alfs ICS i okazuje się,że nie możemy mieć bo nie możemy mieć odblokowanego bootloadera i zarazem wiąże się z tym,że nie możemy mieć kenrela pod Rom ICS i lipa z najnowszego Systemu ,ale spokojnie mam tu dla was od developera Rom specialnie na kernel stockowy czyli nic nie trzeba odblokowywać tylko wystarczy Root i Xrecovery.Charakterystyka Romu/co działa ( na stock kernel):-Bazowany na Androidzie ICS 4.0.1- Menedżer DSP- GPS- Bluetooth- GSM- DATA- Touchscreen- Karta pamięci SD- Głośniki- Root- Mikrofon- XRecovery, CWMBugi/błędy:- Galeria- FM Radio- Kamera- WIFIWymagane:* Root* Posiadany Baseband : M76XX-TSNCJOLYM-53404015 * CWM recovery* kernel:stock Zabraniam kopiowanie tego tematu!!!Screeny:DownloadROM : http://api.viglink.com/api/click?format=go&drKey=1359&loc=http%3A%2F%2Fforum.xda-developers.com%2Fshowthread.php%3Ft%3D1473602&v=1&libid=1335033627463&out=http%3A%2F%2Fics-for-x8.googlecode.com%2Ffiles%2Fupdate-ics-beta1_signed_by_enyblock.zip&ref=http%3A%2F%2Fforum.xda-developers.com%2Fforumdisplay.php%3Ff%3D849&title=%5BRom%5DICS%20For%20Stock%20Kernel%20%5BBeta1%5D%20%5B08%2F04-2012%5D%5BWIP%5D%20-%20xda-developers&txt=%3Cb%3EBeta%201%3C%2Fb%3E&jsonp=vglnk_jsonp_13350338377483 Proszę pamiętać,że to jest Beta wersjaInstalacja*Rom na karte SD*Wchodzimy w Xrecovery*Instal update from SD CARD /Instal ZIP from SD Card*Reboot>gotoweBy:TerminatorXPozdrawiam! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAcek Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 KIedy będzie wersja bez błędów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbasenkos Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Najprawdopodobniej nigdy. wyfapane z X8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiestobunio Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Najprawdopodobniej nigdy.wyfapane z X8Wiesz co tak nie mów ok ?Powiem szczerze ,ze nigdy nie zapomniałem o ludzich,którzi mają tylko stock kernela (brak możliwośći odblokowanie bootloadera) także szykuję coś dla takich osób właśnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbasenkos Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Tak, co prawda moze kiedys uda sie tak zoptymalizowac ICS/JB ze bedzie zdatny do uzytku na stock kernelu, jednak dla tych, comaja stocka chyba ty Tiestobunio jestes ostatnia nadzieja, bo ani nAa, ani DX, ani eaygletom raczej ICS ani JB dla stocka nie zrobią, chyba, ze dla x8 pojawi sie jakis nowy wielki dev wyfapane z X8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 x8 nie jest telefonem na ICS/JB. Ktoś chce zrobić z tego telefonu G1(Na którym jest każdy rom ^^ ) ale to nie to samo. Jak kiedyś dorwę w łapki Tego soniaka to przetestuję. Dziwi mnie instalacja Recovery - Na ICS'a spodziewałem się Flashtoola. "Lubie to" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiestobunio Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Tak, co prawda moze kiedys uda sie tak zoptymalizowac ICS/JB ze bedzie zdatny do uzytku na stock kernelu, jednak dla tych, comaja stocka chyba ty Tiestobunio jestes ostatnia nadzieja, bo ani nAa, ani DX, ani eaygletom raczej ICS ani JB dla stocka nie zrobią, chyba, ze dla x8 pojawi sie jakis nowy wielki dev wyfapane z X8Miło coś takiego słyszeć ,ale ja przecież wielkim devem nie jestem.x8 nie jest telefonem na ICS/JB. Ktoś chce zrobić z tego telefonu G1(Na którym jest każdy rom ^^ ) ale to nie to samo.Jak kiedyś dorwę w łapki Tego soniaka to przetestuję. Dziwi mnie instalacja Recovery - Na ICS'a spodziewałem się Flashtoola."Lubie to" Wszystko dlatego,że mamy wspaniałych develoerów nie rozumiem ostatniego zdania ? xrecovery ,flashtool ? nie kumam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi