NeoCM Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Na rosyjskim forum ukazał się sposób wgrywania CWM na LG L7 II ClockworkMod v6.0.3.5Wgrywacie je na własne ryzyko. Wymagania:ROOTsystem Jelly Bean na bazie v10eTerminal emulatorRecvoery sypie błędami, więc sie nie dziw, że nie działa poprawnie... Instalacja: Pobieramy pliki umieszczone poniżej:APPSSBL.rar lub : https://docs.google.com/file/d/0B702cz4m1Kcya2FSbXVRNVNVS28/editrecovery.rar Pobierz z Google Play terminal emulator Pobrane pliki wypakuj Przenieś je na kartę pamięci (external_SD) Otwórz terminal, przyznaj mu uprawnienia administratora i wpisz komendy:sudd if=/storage/external_SD/APPSSBL.bin of=/dev/block/mmcblk0p5dd if=/storage/external_SD/recovery.img of=/dev/block/mmcblk0p17 Sprawdź czy działa recovery Jak wejsc w recovery z wylaczonego telefonu:1.na wylaczonym tel wcisnij vol- + quickbutton(quickmemo) i trzymaj2.Wcisnij Power jak poczyjesz wibracje pusc Power ale caly czas trzymaj vol- oraz quickmemo az wlaczy sie recovery Przykładowy screen: Oryginalny wątek : http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=466295&st=80#entry22939577 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iro Felis Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Zrobiłam wszystko jak tu jest napisane i nie startuje mi telefon. Staje tylko na logo LG i tak w kółko. Przy normalnym włączaniu jak i przy kombinacji klawiszy jak na recovery. Co mogę jeszcze zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 format zrób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 30 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Miałeś wgranego kit kata ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 wgrałem sam http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/2923-lg-l7-ii-rom-l7-ii-v20a-czysty-oficjalny-lg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielgi_hd Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Da radę to wgrać na kit kat-a 4.4.2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 jest gotowa wersja już http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/3372-lg-l7-ii-rom-l7-ii-v20a-kitkat-442-root/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Nolbertowicz Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Po wyłączeniu telefonu i próbie włączenia pokazuje się logo LG i telefon się resetuje. Nie można go włączyć. O co chodzi? Gdy wchodzę w recovery, po chwili się wyłącza i nie mogę nic zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 zrób hard reset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silense Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Prędzej zepsujecie telefon dzięki temu poradnikowi. Istnieją takie pliki jak pliki recovery. Wrzucasz je do pamięci tel i działczy. Ale dla chcącego nic trudnego. Widać wolicie psuć tele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Niektorzy wola wieksza ingerencje w mozliwosci telefonu dla takich geekow sa tworzone owe poradniki. Jezeli ktos nie jest na silach probowac to nie musi plakac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkwariko Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Witam wszystkich!Zrobiłem wszystko zgodnie z tym poradnikiem. Niestety po wejściu do CWM, samoistnie, po 15 sekundach, niezależnie od tego co robię telefon się restartuje! Nie da się wgrać nowego roma... bo za mało czasu. Stary system też nie chce wstać. Teraz pytanie - czy jakaś jest nadzieja? Można jakoś spróbować usunąć tego CWM na rzecz czegoś innego?Podsumowując - system nie wstaje, CWM po 15 sekunach się resetuje. I jeszcze CWM jest do gory nogami...Oczywiście telefon LG L7 IICo robić? Co dalej? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Ale telefon żyje.Spróbuj awaryjnego odzyskiwania systemu poprzez LG Suite.Jest tam taka opcja [trzeba podać iemi i program pobierze pod nie firmware] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkwariko Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Po ściągnieciu firmware przez LG Suite w jaki sposób mogę je zainstalować na telefonie?Program sam to zrobi po podłączeniu telefonu czy coś włączyć w telefonie?Może zgrać na kartę? Tylko jak później to zainstalować? Dziękuję za opowiedź i za zainteresowanie moim problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Powinien sam się połączyć z telefonem.Ja miałem podobny problem.. trochę walczyłem- ale się udało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Mi na lg l3 ii udało się tak: Podłączyłem telefon(wyłączony, ładował się) wykryło go w lg PC Suite, kliknąłem awaryjne odzyskiwanie oprogramowania czy coś, pobrało nowy, niestety brandowany soft (bo telefon z Orange, dlatego brandowany z Orange) wgrało bez problemu i telefon działał. Bo nie mogłem wgrać Stock,a telefon był na cyanogenmodzie 11. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkwariko Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Super! Jestem bardzo wdzięczny za pomoc. Udało się!!! Korzystałem LG Mobile Support Tool, bo w LG suite nie chciało mi wykryć telefonu. Fajne forum :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Eh przez poprzednie posty nazwy mi się pomyliły, chodziło właśnie o lg mobile support tool i dziękujemy za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 nie prościej od razu 20c z TWRP i szyfrowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapulaaa7 Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 (edytowane) thx za rozjebanie tel nara YO kocham tą strone soł macz Edytowane 20 Lipca 2016 przez NeoCM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Napisane że wgrywasz na własne ryzyko? Napisane,więc z pretensjami to do siebie.Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi