NeoCM Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 ROOT dla telefonu Sony Xperia J Działa na zablokowane i odblokowane bootloadery.Zwróć uwagę jaką masz wersje firmware!!! Robisz to na własne ryzyko Instrukcja ROOT na firmware 11.2.A.0.21 i 11.2.A.0.31 Na początek włącz tryb debugowania USB Pobierz plikDooMLoRD_Easy-Rooting-Toolkit_v17_perf-event-exploit.zip Wypakuj go na komputerze Podłącz telefon pod port USB Z folderu wybierz runme_win Podążaj za instrukcją. Masz wgranego root-a Instrukcja do firmware 11.0.A.7.5 Włącz tryb debugowania USB Pobierz plik Root_J.zip Wypakuj go na komputerze Podłącz urządzenie do portu USB w trybie debugowania Z folderu wybierz runme.bat Podążaj za instrukcją Po ukończeniu uruchom słuchawkę i ciesz się ROOTemInstrukcja wzorowana na Doomlord 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kermiś Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Czy później będę mógł to cofnąć, ponieważ telefon jest na gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Nie musisz.DO wgrania modyfikacji, romów itp - to już musi być odblokowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlusza Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Witam. Gdzie jest runme.bat bo ja go nie widze.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 A ja go widzę ? Jak to jest możliwe ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ml13 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Neo, pewnie jakieś czary A tak na serio to antywirusa wyłącz, pomoże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlusza Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 runme_win jest.Wirus wyłączony a runme.bat wcieło????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ml13 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 No to ściągnij jeszcze raz, plik na pewno jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlusza Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) To mój adres ********** jak ktoś może to prosze mnie podesłaś.Trzy razy ściągałem i nic. Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez NeoCM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Linki działają, opcje też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlusza Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Co robie nie tak że tego nie mam????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Mnie sie o to pytasz...pokaż screen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlusza Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Przecież go masz..RunMeRunMe.sh - jest na iMac-a No to gdzie widzisz problem... Weź ten plik runMe - zobacz właściwości... zobaczysz, że masz końcówkę bat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlusza Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Dzieki.A można jakoś podkręcić procek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaleszno Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Ja mam następujący problem.Miałem rom 4.1.2 root, cwm i odblokowany bootloader.Wgrałem mod CM10 i okazało się, że nie mam zasięgu więc wgrałem pierwotną wersję 4.0.4.No i niestety nie mogę zrobić roota aby wgrać CWM.Co robię nie tak? Przy odpaleniu runme.bat nie łączy się z telefonem mimo że mam włączone opcje debugowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Spróbuj z innym portem USB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaleszno Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Dzięki, pomogła zmiana kompa z XP do 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ml13 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Tak, ale musisz odblokować bootloader i zmienić kernel. Zapraszam do działu Modyfikacji, tam wszysko jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DubStepMen Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Cały czas mam waiting for device, Xperia J z salonu orange Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Debugowanie masz włączone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Sterowniki zainstalowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykmoz Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Dla mnie cały czas pokazuje adb server is out of date co robić? edit: miałem w tym samym czasie włączonego flashtoola ale teraz jest cały czas daemon started succesfully* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Odpal FlashtoolPodcy telefon w trzbie debugowania.. i sprawdz czy masz wszystkie sterowniki.Jest taka opcja we flashtool i zobaczysz w czym jest problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajter Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Witam chcialbym to wgrac do mojej J ale mam pytanie czy jak to wgram to mi sie wszystko usunie z tele. ? chodzi mi o to zeby np kontakty i zdjecia zostalyi jeszcze czy jak to wgram a np nie spodoba mi sie czy bede mogl przywrócić potem fona do takiego stanu jak przed wgraniem tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi