Pawliniak Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Aby zainstalować firmware telefon powinien mieć ROOT i CWMjak i również odblokowany bootloadera w telefonie. -------------------------------------------------- -------------Instalacja oprogramowania: Pobierz i skopiuj plik do wybranego ROM na karcie pamięciPobierz i skopiuj plik do GAPPS kart pamięci Instalacja odbywa się za pomocą CWMPrzed przystąpieniem do instalacji, należy:Uruchom CWMFull Wipeinstall zip from sdcard (CM oraz Gappsy)Uruchom telefon ponownie Mini opis (ENG)Uploaded kernel OC 1228 MHz, recommended 1200 MHzRom is based on the latest version of CM11 LG P700 to cr3ptUploaded Baseband v20f,Uploaded latest recovery 6.0.3.2 http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1627-optimus-l7-p700-clockworkmod-recovery-v6032/Unlocked bootloader,Scripts and optimizationBinary ports of Crespo (GOOGLE NEXUS) plus my ownZipalign apkRngd EntropyDownload:KitKat Prime 4.4 LG P700Screeny: źródło: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2552148 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tpk-Games Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Wyglądem kusi Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Oj tak bardzo ładnie wygląda! Trzeba pochwalić Google za wygląd! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 WYMAGANEUploaded latest recovery 6.0.3.2Sprawdź czy takie posiadasz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Działa bezproblemów? i mogłby ktoś powiedzieć jak z płynnością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
play Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 (edytowane) WYMAGANEUploaded latest recovery 6.0.3.2Sprawdź czy takie posiadasz.. Ja mam v6.0.2.8 i przy instalacji androida wyskakuje mi cały czas błąd na samym początku.Skąd mogę pobrać aktualną wersję recovery? pisze ze mój jest aktualny...jestem w kropce. Edytowane 25 Lutego 2014 przez aloisy orty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 http://www.clockworkmod.com/rommanager - potwierdzam ostatnia oficjalna wersja CWM to 6.0.2.8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Proszę o to recovery w wersji 6.0.3.2Touch Recovery 6.0.3.2.zip Instrukcja instalacji tu http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1627-optimus-l7-p700-clockworkmod-recovery-v6032/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Dlatego napisałem oficjalna - tak czułem że nie mogłeś się pomylić Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Mi się wydaje, ze jest jeszcze nowsza wersja CWM 6.0.4.4, bo coś w sieci jest- ale nie mogę dorwać pliku.Tak samo miałem z L9, aż znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcios1 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Nie podobają mi się animacje przejścia w liście aplikacji.Mam wrażenie jakby miały 20fps :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1277 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 ja mam czasami problemy z płynnością mimo ze wywaliłem prawie wszystko i wyłączyłem wszystkie animacje a w ustawieniach procesora jest na najlepszą wydajność, wyświetlacz na 16bit to troche pomogło. czekam na końcową wersje cm11 moze to poprawią. a i gps nie fixuje sieja mam czasami problemy z płynnością mimo ze wywaliłem prawie wszystko i wyłączyłem wszystkie animacje a w ustawieniach procesora jest na najlepszą wydajność, wyświetlacz na 16bit to troche pomogło. czekam na końcową wersje cm11 moze to poprawią. a i gps nie fixuje sieja mam czasami problemy z płynnością mimo ze wywaliłem prawie wszystko i wyłączyłem wszystkie animacje a w ustawieniach procesora jest na najlepszą wydajność, wyświetlacz na 16bit to troche pomogło. czekam na końcową wersje cm11 moze to poprawią. a i gps nie fixuje sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djjs Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@lich Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Wszystko ładnie, wszystko super, ale zdjęncie z paskiem powiadomień trochę oszukane.Czy ktokolwiek mógłby mi powiedzieć w jaki sposób na tym romie miałbym możliwość uzyskania takiego efekt przeźroczystości ? (dodam że u mnie on występuje ale jest on praktycznie nieprzeźroczysty.) Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ml13 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 @up Xposed + GravityBox. Nie pamiętam by w CM była opcja ustawiania przezroczystości statusbarra po wysunięciu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ba_rt87 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Witajcie, wiem, że to głupie ale może mi ktoś krok po kroku napisać jak wgrać moda? Chciałbym także liste plików do ściągnięcia. Kurcze przewaliłem już kilka stron i niby mam pliki, wszystko ładnie pięknie ale podczas wgrywania wyskakuje mi błąd - jakiś error download czy coś podobnego i jakieś cyfry. Na ekranie pojawia się emergency coś tam i koniec, stoi. Pomożecie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Na początek odblokowuj bootloader ( o ile nie jest odblokowany) http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1131-lg-l7-odblokowanie-bootloadera-i-wgranie-cwm-touch-recovery/Następnie wgraj ROOT i CWM http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1132-lg-l7-root-sposobem-framaroot/CWM: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1627-optimus-l7-p700-clockworkmod-recovery-v6032/później możemy przejść do instalacji romu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ba_rt87 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 1 Wypakuj plik u umieść go w katalogu C:(tu umieść katalog) - Nie wiem o co w tym chodzi 4. Idz do ścieżki C:/L7_Touch_Recovery no i w tym tez nie wiem. Mam win 8 przy okazji. Sory ale 1 raz to robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Lepiej by było gdybyś opisywał problem pod daną metodą.Wypakuj plik na dysku Cdlatego masz ścieżkę C:/(umieszczony plik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ba_rt87 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Dobra, wypakowałem na dysk C, główny folder. Teraz ten 4 punkt. Powstał plik L7 CWM Jak mam iść do tej ścieżki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 napisz tego posta pod metodą którą wykonujesz... będzie mi łatwiej spojrzeć na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ba_rt87 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 http://forum.cyanoge...touch-recovery/ z tej strony nie wiem co zrobić z punktem nr 4. Jak mam iść do ścieżki C: L7_Touch_Recovery ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zrób tak.Wypakuj ten plik z CWMOtwórz goPodłącz telefon w trybie debugowania USBuruchom plik recovery...batTak też będzie dobrze.Chodzi o to, aby odpalić plik bat, gdzie otworzy Ci się okno komend.ps. masz odblokowany bootloader? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ba_rt87 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Nie wiem bo mam ten telefon od niedawna i nie było chyba nic grzebane. Zabijecie mnie za zadawnie tylu pytan heh.Jak to sprawdzić czy mam?Zrobiłem flash bootloader i restart telefon zrobił, po włączeniu zrobiłem recovery flash i też restart się zrobił. Co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Tam w tym pliku do bootloadera i do CWM.Akurat nie znam kodu do sprawdzenia statusu bootloadera w L7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi