Pawliniak Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Recovery i ROOT dla ZTE Blade III Modyfikację przeprowadzacie na własne ryzyko! Nie ponosimy odpowiedzialności za błędy !!! Wymagania:Wgrane sterowniki USB: USB driversZainstalowane SDK Android : http://developer.android.com/sdk/index.html (lub pobierz tą ponizej)Włączony tryb debugowania USB Instalacja poprzez ADB (używając Fastboot.exe) Pobieramy: recovery-cwm6027-atlas40.zipADB&Fastboot.zipP020121013422016358160.zipNowsze recovery: recovery-cwm6044-atlas40.imgRozpakuj gdzieś paczkę z ADB i Fastboot, Wrzuć tam obraz recovery ( recovery-cwm6027-atlas40.img ) lub nowszy Podłącz telefon do komputera w trybie debugowania USB i zainstaluj sterowniki ADB. Odpal plik cmd.exe z paczki z ADB i Fastbootem. Wchodzimy w tryb fastboot, flashujemy nasz obraz po czym robimy reboot Dokonamy tego za pomocą :adb reboot bootloaderfastboot flash recovery recovery-cwm6027-atlas40.imgfastboot rebootJeżeli nie ma błędów recovery zostało zainstalowane poprawnie.Do recovery wchodzimy wciskamy vol- oraz power lub w adb wpisujemy "adb reboot recovery" Instalacja uprawnień ROOT-a.Pobieramy plik z SU :Superuser-3.1.3-arm-signed.zip Wrzucamy plik na kartę pamięci Uruchamiamy tryb recovery Instalujemy plik zip Reboot Źródło: http://www.modaco.com/topic/360389-recovery-clockworkmod-6044-for-zte-blade-iii/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fassek Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 mam problem robie wszystko tak jak jest napisane ale podczasuruchomienia CMD i wpisaniu komendy adb reboot bootloader wyskakuje not deive a znow gdy wpisuje komende drugaczyli "fastboot flash recovery recovery-cwm6027-atlas40.img" to pisze waiting for deive" prosze o pomoc tel mam podlaczony wszystko zgodnie z instrukcja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Sterowników nie zainstalowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Albo nie ma włączonego debugowania USB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fassek Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Ale jak mam właczyc debugowanie jak telefon mi sie niechce włączyć a sterowniki zainstalowalem... Gdy wlaczam telefon to zawiesza mi sie. Pokazuje sie logo Androida i koniec na tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 No okey...tylko mi wyjaśnij dlaczego nie chce CI się uruchomić?Co z nim robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fassek Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Hah i to jest tajemnica tego telefonu wylaczylem Sobie go na noc i rano chciałem włączyć i od tej pory tak się dzieje a normalnie kombinacja Power i + Vol dziala umiem wejsc w Recovery lecz nigdy nie robilem backup ( czy jakos tak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 To na początek wykonaj pełne wipe w recovery i zobacz czy to pomoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fassek Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Mozesz podać linka do jakiegos poradnika? Bo ja w tych tematach zbytnio sie nie orientuje ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Tu masz taki poradnik. http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1466-jak-instalowa%C4%87-romy-za-pomoc%C4%85-funkcji-cwm-clockworkmod-recovery/Do ciebie tyczy się punkt 5 Jeżeli masz kartę pamięci i adapter sdcard to pobierz ROM, wrzuć na kartę pamięci i wgraj .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fassek Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 No to jak wgrywam pisze mi ze Instalated Aborted i tu sie konczy ta przygoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 A co wgrywałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fassek Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Chcialem wgrac To recovery-cwm6027-atlas40.zip zgodnie z instrukacja ktora jest w tym temacie lecz nie idzie.. potem chcialem wgrac room ktory jest w temacie zte blade 3 ten najnowszy ale nie moge bo niemam tego wyzej czyli recovery-cwm6027-atlas40.zip jedyne co mam na telefonie to orginalny " Android System Recovery <3e> " a jak wybieram kombinacje power + -vol to pokazuje mi sie tylko bialy kwadracik i pisze FTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 A wipe nie możesz zrobić w tym recovery ?Wipe data cache ? i będzie dobrze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fassek Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Robilem tez nic nie pomoglo to wszystko dziala ale i tak nadal sie niechce wlaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Będziesz zmuszony wgrać od nowa soft.http://www.modaco.com/topic/361786-zte-blade-iii-stock-roms/ A co do instrukcji wgrywnia firmware hmm no właśnie.. nie wiem jak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fassek Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 I Tu kolejny problem bo niewiem jak zrobic by ten caly fastboot odczytal moj telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Próbuj na innych portach usb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fassek Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Ok to narazie Dzieki za pomoc w razie czego bede pytal dalej w tym temacie A jeszcze jedno zanim wlacze aplikacje cmd w tym fastboot w jaki stan mam wlaczyc telefon? w ten recovery czy w ten FTM (Czyli power i -vol)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeeduS Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Wszystko działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e4r5t Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 co zrobiłeś, że pomogło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeeduS Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 co zrobiłeś, że pomogło? Tutaj masz prosty sposób http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/2472-wgrywanie-cwm-roota-oraz-cyanogenmod-11/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi6509 Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Ok to narazie Dzieki za pomoc w razie czego bede pytal dalej w tym temacie A jeszcze jedno zanim wlacze aplikacje cmd w tym fastboot w jaki stan mam wlaczyc telefon? w ten recovery czy w ten FTM (Czyli power i -vol)?witam mam ten sam problem i tą samą siećPoradziłeś już sobie jak tak to proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Mazur Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Wszystko działa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi9293 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Jak te sterowniki usb wgrać?Cały czas pisze waiting from device do zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi