mrwonka Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Witam. Jak wyżej jak zrootowac LG K30? Próbowałem na smartfonie aplikacjami iroot oraz root master i błąd wyskakiwał. Na PC tez walczylem z Kingo root, ale tez błąd. Moze ktos wie jak to zrobic. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DusieK Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Na pewno nie kingroot itp. Pierw instalujesz TWRP, później paczkę z rootem.Popraw temat zgodnie z regulaminem forum. Proszę Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mrwonka Opublikowano 5 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 Zainstalowalem TWRP i tam są modele telefonów do wybrania; LG K30 nie ma. A co to paczki z rootem to ona ma byc spakowana w zipie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DusieK Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Wait.. TWRP już masz zainstalowane tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rajder_ Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 23 godziny temu, DusieK napisał: Wait.. TWRP już masz zainstalowane tak? Prawdopodobnie chodzi mu o aplikację od TWRP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mrwonka Opublikowano 9 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Tak? A to chodzi o cos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rajder_ Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Tak TWRP to nie jest aplikacja tyko system recovery. To jest poradnik jaki znalazłem na temat oblokowania bootloadera https://www.hardreset.info/devices/lg/lg-k30/faq/faq/lg-bootloader-unlock/ , instalacja twrp chyba tradycyjnie przz fastboota. Natomiast po wpisaniu frazy "twrp LG K30" pierwszy link pokazuje się następujący poradnik https://cetapan.com/how-to-unlock-bootloader-install-twrp-custom-recovery-and-root-lg-k30/. Poczekaj na odpowiedz kogoś innego bo ja w LG nie siedzę więc wysyłam tylko to co znalazłem sensownego w google 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mrwonka Opublikowano 13 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Załączyłem screena na którym widać, jak próbuje zrobić roota na LG K30 zgodnie z pierwszym artykułem powyższego posta, ale w momencie gdy wpisuje do wiersza poleceń komende fastboot oem unlock wyskakuje Waiting for any devices (czeka na jakieś urządzenie zakładam) i tak cały czas. Mam włączony tryb debugowania na telefonie, Po wprowadzeniu komendy ADB devices widzi mój telefon. Dlatego proszę o pomoc? PS: Co do drugiego linka (artykułu) z powyższego posta program do roota, który tam podano nie chce się pobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rajder_ Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Fastboot nie wykrywa ci telefonu, aby go wykrył musisz wprowadzić go w tryb fastboot, myślę że bez problemu znajdziesz to w google Tylko tu widzę inny problem. Nigdzie nie mogę znaleźć TWRP pod ten telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mrwonka Opublikowano 13 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Mam problem nie mogę wprowadzić telefonu w tryb fastboot i nic nt. temat nie ma w necie dla LG K30. Po za tym próbowałem wejść w tryb recovery, ale nigdzie nie ma podanej kombinacji przycisków jak wejść w niego. Próbowałem robić jak w LG K10 i K8 ale nie zadziałało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mrwonka Opublikowano 18 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Zastanawiam się czy w serwisie gsm umieli by to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rajder_ Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Jak dla mnie nie ma sensu bawić się w odblokowanie bootadera, ponieważ nie masz możliwości wgrania roota bez recowery. Można wgrać spatchowany boot.img przez fastboot, ale kto Ci taki boot.img zrobi nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
mrwonka
Witam.
Jak wyżej jak zrootowac LG K30? Próbowałem na smartfonie aplikacjami iroot oraz root master i błąd wyskakiwał. Na PC tez walczylem z Kingo root, ale tez błąd. Moze ktos wie jak to zrobic. Z góry dzięki.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi