Pawliniak Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) OSTRZEŻENIE ! Tylko do użytku to na GT- I9195 ! Witam wszystkich właścicieli S4 Mini !Poniżej znajduje się instrukcja na usunięcie blokady KNOX!!! Lista plików:Odin_v3.09.zip (if you don't have it already)recovery-clockwork-6.0.4.5-serranoltexx.tar.zipS4Mini_RootKit_v1.zip (contains SuperSU v1.65 and BusyBox v1.21.1)Wypakuj recovery-clockwork-6.0.4.5-serranoltexx.tar.zip Instrukcja:Skopiuj " S4Mini_RootKit_v1.zip " na karcie SD urządzenia .Wyłącz telefon.Naciśnij i przytrzymaj HOME, Vol-, POWER. Powinien pojawić się ekran download.Podłącz kabel USB i naciśnij przycisk Vol+.Uruchom Odin, odznacz "F. Reset Time", a następnie kliknij przycisk AP.Wybierz " recovery- clockwork - 6.0.4.5 - serranoltexx.tar.md5 " plik, który wcześniej wypakowałeś, a następnie naciśnij przycisk Start . Telefon zostanie uruchomiony ponownie po zakończeniu.Po zresetowaniu telefonu ( wibruje ) NATYCHMIAST przytrzymaj przyciski Vol +, HOME, aby uruchomić system w trybie awaryjnym.Wybierz opcję, aby zainstalować plik ZIP wcześniej skopiowane do urządzenia i migać go .Po wgraniu za pomocą CWM , ponownie uruchomić systemu i ciesz się zakorzenione urządzenia .Opcjonalnie: flash GT - I9195_Kernel_v1.zip użyć niestandardowego kernel (optymalizacja baterii) Usunięcie blokady KNOXPobierz aplikację ROOT EXPLOER Po instlacji tego programu wejdź w : system/app -> usuń następujące pliki KNOXAgent.apk KNOXStore.apk ContainerAgent.apk Na końcu wykonujemy reboot słuchawkiDownload:Odin_v3.09.zipS4Mini_RootKit_v1.zipS4Mini_RootKit_v2.zipGT-I9195_Kernel_v1.ziprecovery-clockwork-6.0.4.5-serranoltexx.tar.ziprecovery-clockwork-6.0.3.7-serranoltexx.tar.zip Edytowane 8 Marca 2014 przez NeoCM poprawiono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebachuck15 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Robiłem zgodnie z tym tutorial em i miałem Bricka bo przy istalacji Root kit chyba za późno wcisnołem recovery. Jednak wgranie systemu odinem pomógłoWysłane z mojego Samsunga Galaxy S4 Mini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex18 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Mam pytanie, czy ta operacja usunie nabity licznik knox ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Nie. Musisz kombinować z bootloaderami, nie wiem czy jest sposób na twój telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro84 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Czy tym sposobem mogę sobie zainstalować CWM na oficjalnym androidzie 4.4.2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebachuck15 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Mam pytanie plik S4 Mini RootKit rootuje telefon ? wiec jeżeli mam już Roota to przy wgrywaniu CWM mam zacząć od Wybierz "recovery -clockwork. ....? Jeżeli tak to telefon musi być w download mod? I czy po udanym wgraniu musze wgrać kernela czy nie? I pisze tam żeby wgrać plik zip który wcześniej skopiowalem czyli który dokładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Plik tar wgrasz używając odina kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebachuck15 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Wiem ale się pytam od czego mam zacząć a na czym skończyć z tego poradnika bo mam Root a kernela wgrywać niechcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 To jak chcesz zainstalować CWM>>? Bo bez wgrania się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitLer Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Jak Ci nie szkoda to wgraj od nowa stocka i rób od początku. Nie da się zacząć od środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xdde Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Gdy chcę wyjść z recovery, po zainstalowaniu paczki , pojawia się komunikat : " Root acces possibly lost. Fix? " Co z tym zrobic ? Yes or no ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 wybierz co chcesz, ale raczej yes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebachuck15 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Daj Yes mialem tak jak kiedys modowalem S2 mini.To "naprawia" dzialanie root Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbor Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Tutorial pokazuje jak wgrać TWRP (TeamWin) ver. 3.0.2-0 i jak zrobić root'a za jego pomocą na telefonie Samsung Galaxy S4 Mini (GT-I9195). TWRP Recovery jest dużo lepszym rozwiązaniem niż CWM https://youtu.be/ClDA9Kg6fko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi