Witam mój problem dotyczy tego że mam tak jakby 3 pamięci :
1-pamięć wewnętrzna telefonu , według mnie to jest pamięć systemowa która w ogóle nie powinna być używana (ma 1,33 GB) 2-pamięć wewnętrzna telefonu , która jest traktowana jako karta sd (ma 4,79 GB)
3-pamięć karty SD , do niczego przez telefon nie jest używana tylko galeria i odtwarzacz muzyki znajduje pliki na niej (ma 14,63 GB)
Jak ściągam np. grę z sklepu play to instaluje się na pamięci 1 czyli niby wewnętrznej . jak przenoszę tą gre w ustawieniach aplikacji używając funkcji "przenieś na kartę SD" to jest przenoszona do pamięci 2 czyli wewnętrznej , a powinna znaleźć się na 3 czyli SD
Telefon wykorzystuje pamięć systemową czyli nr 1 jako wewnętrzną , a wewnątrzną nr 2 jako zewnętrzną (czyli SD) . pamięci nr 3 w ogóle nie wykorzystuje , nie jest brana pod uwagę .
Pytanie
Urban50
Witam mój problem dotyczy tego że mam tak jakby 3 pamięci :
1-pamięć wewnętrzna telefonu , według mnie to jest pamięć systemowa która w ogóle nie powinna być używana (ma 1,33 GB)
2-pamięć wewnętrzna telefonu , która jest traktowana jako karta sd (ma 4,79 GB)
3-pamięć karty SD , do niczego przez telefon nie jest używana tylko galeria i odtwarzacz muzyki znajduje pliki na niej (ma 14,63 GB)
Jak ściągam np. grę z sklepu play to instaluje się na pamięci 1 czyli niby wewnętrznej . jak przenoszę tą gre w ustawieniach aplikacji używając funkcji "przenieś na kartę SD" to jest przenoszona do pamięci 2 czyli wewnętrznej , a powinna znaleźć się na 3 czyli SD
Telefon wykorzystuje pamięć systemową czyli nr 1 jako wewnętrzną , a wewnątrzną nr 2 jako zewnętrzną (czyli SD) . pamięci nr 3 w ogóle nie wykorzystuje , nie jest brana pod uwagę .
Android 4.1.2 . Korzystałem z http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/525-jak-wgra%C4%87zainstalowa%C4%87-rom-samsung-galaxy-s-plus-i9001/
Proszę o pomoc . I tłumaczenie jak do dziecka ponieważ dopiero zaczynam z androidem .
Załączone miniatury
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi