Pawliniak Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 CWM Touch Recovery dla Samsung Galaxy GT-I5510 Instrukcja instalacji:PobierzI5510_Odin_Multi_Downloader_v4.34_forum.cyanogenmod.pl.rarCALLISTO_v1.0.rarCWM_5.0.2.7_touch_bebek15_20130313.tar.rar Uruchom Odin multi downloader v4.34 i wybierz Callisto_v1.ops klikając przycisk OPS. Wybierz One Package z opcji i wybierz nazwę pliku odzyskiwania (CWM_5.0.2.7_touch_bebek15.tar.md5) pobrany plik. Zostaw inne ustawienia domyślne (tzn. nie zmieniać żadnych innych opcji / ustawień). Po zakończeniu ponownie uruchomić telefon w trybie download (Naciśnij Q + przycisk zasilania). Podłącz telefon w trybie Download do komputera za pomocą kabla USB. Kiedy Odin wykryje telefon (Jeśli widzisz numer portu COM napisana w żółtym tle w lewym górnym rogu, a następnie telefon zostanie wykryty.) kliknij przycisk Uruchom. Poczekaj, aż zakończy pracę Odyn (ok. 5-10 sekund) a kiedy zobaczysz "PASS", można odłączyć telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Sqaders Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 zrobiłem to samo co pisałeś, włączyłem tel normalnie wszystko się włączyło a kiedy chciałem włączyć telefon przez T + POWER to pojawił się tylko napis samsung, jak go znowu wyłączyłem ( przez baterie ) to znowu pojawiał się tylko napis SAMSUNG i nic więcej...co mogę z tym zrobić ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
necromantha Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Wisze w ten sam sposób. Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 ten plik ops dodałeś do multidownloadera? tu masz inne recvoery...https://drive.google.com/?usp=chrome_app&authuser=0#folders/0B-QaRW7SLPQPUFduMGdMcmswaGM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koloxmolo Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Help nieogarniamjestem mega zielony jesli chodzi o te sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 A co stanowi problem przyjacielu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TabletLaser Laser Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Mam taki sam problem. Instaluję wszystko po kolei i jak po wyłączeniu chcę włączyć tryb recovery to cały czas mam tylko logo samsunga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturmat91 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Hej, jestem dopiero początkujący, więc proszę wybaczyć jeśli czegoś nie wiem, a przeczytałem już wiele tematów.Chciałem zainstalować sobie CWM Touch Recovery oraz CyanogenMod 10.2.Stanąłem już na instalacji CWM Touch Recovery i mam problem jak koledzy, podobny. Niby wszystko powinno być ok, ale gdy chciałem uruchomić Recovery poprzez POWER+T to na początku myślałem ze pojawiał się czarny ekran i nic nie działa ale... jak się przyjrzałem to minimalnie widać jakby jednak coś się poruszało podczas przesuwania klawiszami głośności. Czyli tak jakby się zainstalowało ale mam tak mocno przyciemnione, że nie można pracować. Wcześniej standardowe recovery uruchamiało się normalnie i wszystko było widać.Proszę o pomoc, pozdrawiam. Dane techniczne:Samsung I5510Android 2.3.6nic wcześniej nigdy nie robiłem prócz tego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 spróbuj wgrać inne custom recovery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturmat91 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Dziękuję za odpowiedz.A jakie proponujesz? Na razie poznałem tylko standardowy i właśnie CWM. Jest jakaś lista różnych recovery?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 spróbuj tehttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2690318 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturmat91 Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Dzięki PeliKan za link, tylko niestety nie potrafie tego zainstalować, umiem tylko odinem a to się chyba nie robi przez odina.Gdzie jest root dictionary? Wrzuciłem recovery.img luzem na karte ale po wpisaniu su -> flash_image recoveryonly /sdcard/recovery.img w terminal emulator wyświetla się flash image: not found, później coś kombinowałem żeby również foldery META-INF i assets wrzucić, ale nadal to samo.Generalnie jak instaluje się zestaw plików recovery.img, META-INF i assets, bo nie pierwszy raz ściągam taką "paczkę" lub podobną.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 @arturmat91 jak masz roota oraz terminal emulator, to w terminal emulatorze wpiszujeszsu [enter]reboot-bootloader [enter] potem podłączasz urządzenie do komputera i w konsoli od fastboota wpisujeszfastboot flash recovery recovery.imggdzie recovery.img to te Twoje recovery co chcesz sflashować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturmat91 Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 @PeliKan ja terminal emulator ściągnałem przez google play. Mam nadzieje ze dobrze.po wpisaniu reboot-bootloader [enter] pojawia się reboot bootloader: not foundCo to jest fastboot? Domyslam sie ze jakis program na pc do modowania komórek.A tak w ogóle czy ja mam odblokowanego bootloadera? (dowiedziałem się że to coś na wzór biosa w wiidnowsie) Z tym telefonem nie było jeszcze nigdy nic robione od kiedy przyszedł od Orange. Jak sprawdzić czy mam odblokowanego bootloadera i ewentualnie jak go odblokować? (jeśli to oczywiscie potrzebne)Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 @arturmat91 fonik za stary na blokady tu masz na podstawie tego poradnika jak używać adb sideloadhttp://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/4501-poradnik-jak-u%C5%BCywa%C4%87-adb-sideload-oraz-jak-zainstalowa%C4%87-apk-poprzez-adb/metoda użytkowania fastboota jest podobnaoraz spróbuj w TE wpisaćreboot bootloaderreboot fastboot 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturmat91 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 @PeliKan wybacz ale ciagle nie wiem jak mam zainstalowac to recovery mam takie plikirecovery.imgaromafm_callisto.zipa w folderze zip folderyassetsMETA-INFwg twojej instrukcji musze wejsc do recoveryWybierz na urządzeniu w recovery adb siedload (Dla twrp advanced/Adb Sideload, dla cwm install zip/install form adb bądź coś w ten deseń)Podłączamy urządzenie z wł. trybem adb sideloadniestety ale wlasnie ja chce zainstalowac recovery ktore mi nie dziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SSD8 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Wywala mi że nie mam podłączonego fona a windows wywala "nie rozpoznano urządzenia usb" co mam z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolm100 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Sterowniki masz zainstalowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SSD8 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Nie moge znaleźć do tego fona Strona do pobrania takiego sterownika nie działa Dasz jakiś link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 proszz oficjane ze strony samsunga: http://developer.samsung.com/technical-doc/view.do?v=T000000117#none Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SSD8 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Właśnie to mam zainstalowane i nie działa pod win 10 i win 7 to samo a windows widzi go jako "unknown device" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Musisz wyłączyć sprawdzanie certyfikatów w swoim systemie. To rozwiąże problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SSD8 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Jakich certyfikatów? wyłączyłem jakieś certyfikaty sterowników czy coś i nadal nie działa w rogu ekranu pisze mi windows 10 tryb testu po tym co zmieniełem i nie instaluje przez fastboota bo mi sie tel nie chce włączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 tu masz link co i jak http://forum.cyanmod.pl/index.php/topic/1333-fastboot-adb-driver-fix-dla-windows-810-z-komunikatem-wating-for-devices/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi