MystiX Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Wie ktoś coś o CYANOGENMOD 10.1 dla goclever QUANTUM 4 ?!?Zrobiłem ROOT'a na swoim urządzeniu i chciałem zainstalować CM, jednak jest on niedostępny dla modelu mojego smartphone'a.Wie ktoś może czy istnieje jakiś CM dla mojego QUANTUM 4? Jeśli jednak takowy custom rom nie istnieje to czy będzie on dostępny w przyszłości czy raczej nie mam na co liczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Witam.Na cyanogenMod-a nie możesz liczyć na razie.. chyba... Bo nie widzę takiej informacji. Ale dam Ci znać...Ale jakiś custom ROM jest... A jak wykonałeś root-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MystiX Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Będę wdzięczny za wszelkie info. na ten temat, z góry dziękuje A ROOT wykonałem dokładnie tak jak w tym poradniku: Poleciłbyś mi jeszcze jakiś dobry custom rom na tą chwile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 KingoROOT, jest na forum w/opisana metoda. PS. Custom ROM jest tylko jedenMasz CWM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MystiX Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 No niestety nie :/Ogólnie to zrobiłem pełny unroot telefonu bo stwierdziłem, że nie ma on sensu bez CM.Chciałbym też podkreślić, że nie jestem jakimś 'prouserem' androida czy kimś w tym stylu. Dopiero dzisiaj się zarejestrowałem na forum więc jestem raczej amatorem w tych sprawach, (nie rozumiem kilku pojęć itp.) dlatego prosiłbym też o wyrozumiałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 ROOT ci się przyda.Nie potrzebie go usuwałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MystiX Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Właśnie zrobiłem ponowny ROOT urządzenia, tym razem tym sposobem (łatwiejszym bo bez podłączania do PC):http://www.jellydroid.com/2013/12/how-to-root-goclever-quantum-4/ PS.A czy ten CWM jest mi potrzebny do czegoś, czy można się bez niego obyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 CWM (ClockworkMod Recovery) - Służy do wgrywania modyfikacji [Rom, mod, themes, fix] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MystiX Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 To ja wiem (to jest coś takiego jak BIOS na PC), tylko czy bez tego też się da robić ww. operacje czy tylko i wyłącznie przez ten CWM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Ciekawe czy telefon ma setup bios przy starcie..hmm Pewnie źródło wiedzy...http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1380-r%C3%B3%C5%BCnice-mi%C4%99dzy-android-recovery-a-custom-recovery-cwmtwrp-i-inne/http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1466-jak-instalowa%C4%87-romy-za-pomoc%C4%85-funkcji-cwm-clockworkmod-recovery/podstawowe pojęcie wyst. w androidziehttp://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/527-wiki-podstawowe-poj%C4%99cia/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MystiX Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Czyli jednak potrzebuje CWM tylko jak go zainstalować, tzn. czy znajdę to na swoje urządzenie (chyba, że jest to dostępne dla każdego telefonu wtedy nie będzie problemu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Kolego.Pobierz ten plik. http://d-h.st/KqpWgraj se uprzednio root-a.włącz tryb debugowania USB w telefonie.Rozpakuj pliki uruchom plik exe i powinieneś mieć CWM na swój model. Aby wejść w recovery :Wyłącz telefonPodczas uruchomiania trzymaj Power i Volume UP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MystiX Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 THX! nawet nie musiałem sam restartowac bo sam mi się recorvery włączył i po za tym to udało mi się chyba poprawnie to zrobić.Musiałem dać tylko zezwolenie od Supersu i to wszystko PS.Tylko dlaczego ten plik sie nazywał CTR... nie powinien sie nazywac CWM OK! ROOT'a już mam, CWM również już jest i to tylko tyle. Czy powinienem coś jeszcze zrobić ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Nie Już masz cały komplet.Jak mój kolega z drużyny doda (być może) forum o tym telefonie to wrzucę dostępne romy i ten root z CWM On jest od technicznych spraw Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MystiX Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 OK, wielkie thx PS.Podałem dwa sposoby na ROOT'a: I TEN, który bardziej polecam:http://www.jellydroid.com/2013/12/how-to-root-goclever-quantum-4/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Lepiej jakby powstały poradniki na naszym forum... jako nowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MystiX Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 No tak też będzie spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpeedY Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Witam Jest w ogóle jakiś CM, który zadziała na tym telefonie - GoClever Quantum 4? Albo inny custom ROM. Zrobiłem wszystko tak jak pisaliście w postach wyżej w tym temacie. Root jest, CWM jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Jest cm dla tego modelu .Widzę CM 10.1 np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpeedY Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Yyy jak sprawdzam pod nazwami goclever quantum 4 to zaden cyanogenmod nie wyskakuje mi Próbowałem też tego instalatora *.apk ale też mi wyrzucił, że nie ma dla mnie CM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Bo to jest port. Taki port, że wiesz... czort wi co u ciebie będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek5437 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Czy mógłby ktoś mi podać link do tego portu Cyanogenmoda na Goclever Quantum 4? Byłbym wdzięczny, wiem oczywiście że system może działać niestabilnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marika Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Właśnie zrobiłem ponowny ROOT urządzenia, tym razem tym sposobem (łatwiejszym bo bez podłączania do PC):http://www.jellydroi...ever-quantum-4/Szkoda tylko że nie dodałeś że należy tam podać numer telefonu po to by mi durne sms za 10 zeta przysyłali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi