NeoCM Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Sposób na Zrootowanie Sony Xperi M c1904 & c1905 Prosty sposób na uzyskanie ROOT, w tym przypadku wystarczy użyć programu Framaroot.Działa na zablokowanych i odblokowanych bootloaderach Instrukcję przeprowadzacie na własne ryzyko. Instrukcja. Pobierz aplikację farmarootFramaroot-1.8.1.rar Przenieś na telefon Zainstaluj przez Manager plików ( jeżeli trzeba włącz opcję instalacji plików z poza Google Play) Otwórz program Wybierz SuperSU lub SUPERUSER Kolejno opcję Gandalf Jeżeli się nie pojawia, to ponawiać do skutku. Aż pojawi się aplikacja w menu Po instalacji restart telefonu.Polecam pobrać z Google Play program BussyBox Pro lub tu:BusyBox_Pro_9_7_3.rar ZainstalujOtwórz u wgraj biblioteki bussybox (potrzebne są do poprawnego działania ROOT) restart urządzeniaJeżeli nie idzie zainstalować framaroot to: Pobierz tą aplikacjerootfixer.rar Wypakuj ją na pulpicie Podłącz urządzanie pod USB w trybie debugowania USB Uruchom supersu.bat, jeżeli telefon się zrestartuje to uruchom kolejny superuser.bat Aż do pojawienia się aplikacji Później po wgraniu Reboot telefonuxda http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2457174 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StrazaKK122 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Nie wiem czy robię coś źle ale u mnie nie działa. Trzymam się dokładnie instrukcji i na Moim Sony Xperia M Dual (C2005) wywala w framaroot Error #7. Próbowałem SuperOneClick i tam to samo. Czytałem gdzieś że to źle zainstalowane sterowniki. Może ktoś mi tu na forum pomoże. Android mam 4.2.2 Jelly Bean a system na laptopie to Win7 64bit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Tylko, że farmaroot działa na telefonie i nie ma nic wspólnego ze sterownikami. Dużo ludzi ma problem z rootem, ale to jak na razie jedyna metoda..chociaż możesz spróbować tego : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1886460 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laik Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 czy mogę prosić administratora o kontakt na pocztę? będę BARDZO wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemvelbenny Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Witam! Mój pierwszy post na tym forum Od dwóch dni jestem posiadaczem Sony Xperia M (C1905). Jest to telefon służbowy, który zapewne się zepsuje i będę musiał zanieść go do serwisu. Nie chcę stracić gwarancji, dlatego też nie będę odblokowywał bootloadera. Czy root jest procesem odwracalnym (czy po przywróceniu domyślnych ustawień telefonu zniknie)? Bardzo zależy mi na roocie, ale jeszcze bardziej na gwarancji. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Witam.Root zostanie, ale wystarczy wgrać firmware poprzez program flashtoolA jest to bardzo proste I będziesz miał taki sam system jaki był przed modyfikacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemvelbenny Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Aha, dzięki za szybką odpowiedź Nasówa się kolejne pytanko. Na tej liście niestety nie ma C1905:http://developer.sonymobile.com/services/flash-tool/supported_phones/Można to znaleźć gdzieś na XDA, czy jednak jest wspierany ten telefon? Zaraz spróbuję sam to odpalić i ewentualnie wgrać znowu najnowszy soft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 O te narzędzie mi chodzihttp://www.flashtool.net/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Mrózek Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Witam, czy jest możliwość zrootowania nowej wersji żelków (4.3)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 A już masz ten nowy soft? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Mrózek Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Tak. Od czwartku. Udało mi się rozpracować metodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Przydałby się jakiś opis tej metody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi