Frank1337x Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Od kiedy zrootowałem mojego asus'a zenfone 5 ŻADEN komputer go nie czyta, instalowanie sterowników nie pomogło. Przywracałem tel do ust. fabrycznych i nic, mam włączone debugowanie USB . Ktoś wie jak to rozwiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Jaki system? Root nie powinien powodować takich rzeczy. Asus nie udostępnia programu typu Kies lub LG PC Suite?Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 android_reg_edit Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Sprawdź czy nie ustawiłeś trybu ładowania. Telefon wykrywa podłączenie do komputera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Sprawdź jak wygląda gniazdo usb w telefonie, to znaczy czy nie ma w nim paprochów oraz kabel usb; Powiedz mi, na tych wygranych sterach robiłeś wcześniejsze operację na telefonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Frank1337x Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Na telefonie jest ustawiony tryb mtp, na tych samych sterach rootowałem, wejście czyściłem, kabel działa z innymi urządzeniami. Komputer wykrywa tel. tak jak na obrazku. EDIT: Dodam, że po podpięciu na komputerze nie wyskakuje żadne powiadomienie o nowym urządzeniu, a na telefonie tylko tyle że się ładuje... Sprawdziłem czy jest dostępna aktualizacja od producenta, i tak jest. Lecz po pobraniu i próbie instalacji telefon się restartuje do recovery mode a na dole jest napis update error, wybieram funkcje reboot, po włączeniu wyskakuje komunikat: "wystąpił bląd podczas instalacji aktualizacji, zadne pliki uzytkownika nie zostały usunięte." nie ma żadnego kodu błedu czy erroru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 android_reg_edit Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Wyłącz debugowanie USB. Odinstaluj sterowniki z komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Frank1337x Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Odinstalowałem, podłączyłem bez trybu i nic, aplikacja od asusa też go nie wykryła, pomyślałem żeby zaktualizować system za pomoca systemowego narzędzia ale w trakcie instalacji wyrzuca mnie do recovery mode a na dole pisze tak : error, "installing update assert failed: file_getprop("system/build/build.prop", "ro.build.fingerprint")== "asus/WW-a500cg/ASUS_T00F:4.4.2/KVt49L/2.22.40.54_20150527_44:user/relase keys" || le_getprop("system/build/build.prop", "ro.build.fingerprint")== "asus/WW-a500cg/ASUS_T00F:4.4.2/KVt49L/2.22.40.54_20150527_44:user/relase keys" return code 8E:Error in /cache/dlpkgfile (status 8) E: fota_return_code 403 E: install of /cache/dlpkgfile failed with status 1 Installation aborted. E:Installation failed with status 1 Wysłał bym zdjęcie ale nie mam czym go zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Jaki masz system operacyjny na PC'cie; Czy 8/8.1/10 lub czy 7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Frank1337x Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 win 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Wgrywasz regularnie aktualizacje czy masz jeszcze bez searvice packa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Frank1337x Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Wsumie to opcje aktualizacji wyłączyłem kilka miesiecy temu... spróbuje zaaktualizować Po aktualizacji dalej to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mitlex Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Załatw sobie sterowniki od telefonu. Podłącz i wejdź w menegera urządzeń. Wejdź w sterownik i odinstaluj. Wgraj ręcznie sterownik, oraz wgraj ADB z XDA. Spróbuj innym kablem USB. Wgraj Java Develop for android. Wyłącz zaporę systemową, kiedyś miałem przypadek że taki telefon jak Ocean nie był wykrywany. Ewentualnie napisz do mnie na Priv, przekieruje Cię na FB i tam Ci pomogę osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Piszecie z tym na forum; Od tego jest, oraz może później ten wątek pomóc jeśli ktoś będzie miał podobny problem; A potwierdziłeś połączenie adb na telefonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mitlex Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Biorę jego ekran i działam kiedyś też tak pomagałem, później opisałem wszystko na forum, spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 android_reg_edit Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Nie da się. Do bootloadera na pewno musisz mieć komputer (ADB). Spróbuj zainstalować sterowniki w trybie testu Windows 7. Komenda cmd do uruchomienia: bcdedit /set TESTSIGNING ON. Aby wyłączyć zamień ON na OFF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Frank1337x Opublikowano 10 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 2mies później odpiąłem telefon do komputera żeby go naładować i magicznie komputer go odczytał bez problemu, nie mam pojęcia dlaczego ... EDIT: prawdopodobnie po wymianie baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 android_reg_edit Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Albo to po prostu Windows. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-1 Frank1337x Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Android 4.4.2 Poszukam coś na temat tego programu.. EDIT: Program od asusa nie wykrywa telefonu, robiłem wszystko według instrukcji na ich stroine. Próbowałem na innym kompie, nawet sterowników się nie da zainstalować, chyba nici z wgrywania andka 7.0 ;( Da się odblokowac boot loader i wgrać TWRP bez używania komputera ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Frank1337x
Od kiedy zrootowałem mojego asus'a zenfone 5 ŻADEN komputer go nie czyta, instalowanie sterowników nie pomogło. Przywracałem tel do ust. fabrycznych i nic, mam włączone debugowanie USB .
Ktoś wie jak to rozwiązać?
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi