KLICHO Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Witam czy jest jakiś kernel który by pozwolił na oc GT 5830 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 rozwiń myśl.. jaki chcesz Kernel?Do czego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLICHO Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Już mówię. Wgrałem sobie root + CWM + Cyana 10.2 do swojego GT 5830 wiem że mogę podkręcać procesor. Aktualnie mam 883 MHz powyżej jest zawieszanie telefonu. Natomiast w moim starym LG L3 miałem roota który pozwolił na podkręcanie go 1.1GHz. Z tego co wiem procesory są bardzo zbliżone do siebie. I Pytanie czy jest jakiś kernel co pozwoli na nieco lepsze podniesienie zegaru w GT5830 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Dało sie go podkręcić do wartości powyżej 1 Ghz Ale to dotyczyło starych softów, chyba na bazie 2.3.6 GBWiesz co.. Musisz próbować z innymi kernelami na bazie 4.2.x pod CMA z tego co widzę wstępnie na XDA są kernele optymalizujące prace procesora.. które zbytnio nie podkręcają procesora... A jaki kernel już testowałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLICHO Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Nims stock kernel 03 niestety nie działa i musiałem od nowa wgrywać CM 10.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 On jest pod starsze firmware.. dlatego uwala system.Pro po pod CwyanogenModa musisz wgrać kernel pod Cm. Możesz poszukać kernela na xdahttp://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1725z tego co tak na szybko sprawdziłem, to nie widzę nic na większą prace niż 844 Mhz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLICHO Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 No właśnie to i tak dobrze że mi chodzi na 883MHz i stabilnie. Ale że aż dziwne że nie ma kernela takiego do 900 albo 1Ghz bo na shicie LG l3 jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Może jest.. tylko teraz się ich tak nie używa.. bo jak smartfony mają po 2-4 rdzenie od 1 Ghz.. to po co podkręcać.A L3 chodzi na GB... więc łatwiej o taki kernel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLICHO Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Ok to wgram sobie tylko MA6.kernel.cooper może coś da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 bo sposób jest...zobacz tu: http://androidos.webig.pl/podkrecanie-procesora/galaxy-ace-podkrecanie-procesora-overclock/ Ale tyczy się 2.3.6 GB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLICHO Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Czyli bym musiał znowu wchodzić do Androida ? Jeśli tak to sobie odpuszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 popróbuj z tymi co są dostepne.. myślę, że nie straci na szybkości. I podziel się opinią w razie czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLICHO Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 No zaraz wgram MA6.kernel.cooper i podzielę się opiniąNiestety ten Kernel jest do .... resetuje mi telefon nawet po resetowanie wszystkich ustawień raz się włączył tylko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 bootloop Ja wgrałem ost modyfikację paska i też system padł. Jak masz cyjana i złapiesz taki "cyrk" to wystarczy przeflashować go samym CM i problem zniknie.Unikniesz Wipe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi