Maciej Czaja Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Witam! Od kilku dni próbuję zainstalować aplikację HTC Dot view na moim HTC One M8. Niestety bezskuecznie. Mój android: LineageOS 14.1-20170109-unofficial-m8 (7.1.1) Sklep Google wyrzuca błąd 505. Ręczna instalacja: "Pakiet powoduje konflikt z istniejącym pakietem o tej samej nazwie". Co ciekawe, coś faktycznie odpowiada za wyświetlanie elementów na etui, bo widzę godzinę, proces ładowania. Nie umiem niestety tego zlokalizować, wywalić i zainstalować HTC Dot view. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 android_reg_edit Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Pewnie jest jakaś aplikacja zastępcza, gdyż developer nie mógł umieścić orginału ze względu na prawa autorskie lub po prostu nie działa poprawnie. Chyba nic z tym nie zrobisz. Android Nougat dopiero się rozwija, a nieoficlane kompilacje zwłaszcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciej Czaja Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Dziękuję za odpowiedź! W aplikacjach systemowych zauważyłem taką pozycję: Dotcase wersja 1.0 org.cyanogenmod.dotcase Dostępna jest tylko opcja "wymuś zatrzymanie". Nie ma opcji usuń, czy nawet wyłącz. Zatrzymywanie i tak nie działa. Nie da się naprawdę tego usunąć? ADB nie pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 android_reg_edit Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Możesz to usunąć Titanium Backup lub taką apką Usuwanie Aplikacji Systemowych. Potrzeba do tego roota. Najlepiej będzie jak ją zamrozisz Titanum Backup. W razie czego odmrażasz ją i działa normalnie.W tej drugiej aplikacji jest możliwoś przywrócenia usuniętych apek z kosza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciej Czaja Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Dziękuję! Zamrożenie pomogło pozbyć się systemowej nakładki na etui. Próbowałem jednak zainstalować HTC Dot view. Nie idzie. Zamroziłem prawie wszystko. Nawet nie drgnie. Zauważyłem coś, co Wam (doświadczonym), może coś powiedzieć - mi laikowi - niekoniecznie. W ADB wychodzi mi coś takiego: C:\fastboot>adb install dot.apk 2926 KB/s (11778284 bytes in 3.930s) Failure [INSTALL_FAILED_SHARED_USER_INCOMPATIBLE: Package couldn't be installed in /data/app/com.htc.dotmatrix-1: Package com.htc.dotmatrix has no signatures that match those in shared user android.uid.systemui; ignoring!] Da się coś z tym zrobić? Dobrej nocy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 android_reg_edit Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Raczej nic z tym nie zrobisz. Za pewne apka którą chcesz zainstalować jest przeniesiona z Marshamllowa, stąd mogą wynikać problemy. Niestety LineageOS jest uniwersalny, co też jest jego wadą- brakuje stockowych funkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciej Czaja Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Dzięki za pomoc. Kończę moje poszukiwania. Ostatecznie wróciłem do oryginalnego androida. Brak możliwości użycia Dot view jeszcze bym zdzierżył, ale niedziałającej funkcji płacenia zbliżeniowo (BZWBK) - już nie. Dziękuję za zaangażowanie w temat. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Od siebie mogę jedynie polecić zmodyfikowany stock. Wątek zamykam.Tap, tap, tap - morsem z LGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciej Czaja
Witam!
Od kilku dni próbuję zainstalować aplikację HTC Dot view na moim HTC One M8. Niestety bezskuecznie.
Mój android: LineageOS 14.1-20170109-unofficial-m8 (7.1.1)
Sklep Google wyrzuca błąd 505.
Ręczna instalacja: "Pakiet powoduje konflikt z istniejącym pakietem o tej samej nazwie".
Co ciekawe, coś faktycznie odpowiada za wyświetlanie elementów na etui, bo widzę godzinę, proces ładowania.
Nie umiem niestety tego zlokalizować, wywalić i zainstalować HTC Dot view.
Pozdrawiam!
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi