Szymon Burdziński Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Witam wszystkich chciałbym zapytać czy jest możliwość wgrania oprogramowania cyanogenmod na huawei p8 lite? Jeżeli ktoś jest w stanie pomóc będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 A ja witam pana i chciałbym zapytać czy przeczytał pan regulamin: TWRP: https://dl.twrp.me/grace/ LineageOS: https://forum.xda-developers.com/p8lite/development/xepeleato-s-lineageos-14-1-t3542120 Nie działa nagrywanie wideo, druga karta sim, NFC, GPS i słuchawki W porównaniu z tym, to Lineage OS da się używać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rajder_ Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 https://forum.xda-developers.com/p8lite/general/rom-p8lite-kirin-chipset-t3528452 a co myślicie o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dorota Skowron Kulpa Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 oba romy to to samo te same błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szymon Burdziński Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Chodzi mi o zmiane wygladu systemu a nawet wgrania androida 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 android_reg_edit Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Jeżeli chcesz mieć wygląda android 7, to zainstaluj Android N-ify. Jednak potrzeba do tego Xposed. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dominiksme Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Możesz też poszukać jakiegoś motywu w Internecie nawet nie dawno widzialem gdzieś motyw z Google Pixel Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szymon Burdziński Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Tylko ze ja tu totalnie zielony w tym temacie.. Gdzie to znajde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 android_reg_edit Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Bez roota zmienisz co najwyżej ekran główny. Jeżeli chcesz bardziej zmieniać wygląd potrzebujesz roota, ewentualnie Xposed i jakiegoś tzw. theme engine. Na forum ktoś wrzucił kilka ciekawych motywów, ale nie mogę sobie przypomnieć jak nazywał się ten silnik. Może ktoś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szymon Burdziński Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Wiem co to root lecz bez skutku próbuje rootować od pół roku.. może zna ktoś jakiś sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rajder_ Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Żeby zrobić roota musisz odblokować bootloader. Na forum są sposoby na to ale Huawei nie wysyła już kodów odblokowujących emailem. Odblokowanie Bootloadera ROOT i TWRP Z xposed na huawei p8 lite jest trochę zabawy bo trzeba dopisać kilka linijek w plikach systemu. XPOSED na forum nie ma niestety poradnika, jak będę miał trochę czasu to go napiszę. W tym poradniku na xda trzeba trochę poszukać linków bo ten instalator xposed mi osobiście nie działał musiałem pobierać inny. XPOSED Installer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Tak jak przedmówca. Musisz się jedynie pożegnać z gwarancją. Odblokowanie bootloadera to podstawa do jakich kolwiek większych modyfikacji. Sama operacja jest prosta. Wymaga jednak ADB (patrz Poradniki - Android). Jakbyś pytał czym jest Team Win Recovery Project (czyli TWRP) to odpowiedź jest prosta. Jest to taki dodatkowy tryn uruchamiania urządzenia w przypadku gdy się nie włącza. Oryginalnie nie ma za dużo możliwości i dlatego trzeba wgrać nowy. TWRP jest przejrzysty, czytelny i najbardziej kompatybilny z wgrywaniem modyfikacji. Znajdź na twrp.me dla twojego urządzenia i poczytaj u nas o komendach do ADB. Połamania bootloadera!Tap, tap, tap - morsem z LGE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rajder_ Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Na tej stronie chyba nie ma twrp dla P8lite jest tylko dla P8 na forum jest poradnik z TWRP 3.0.2.0 TWRP na forum Tutaj masz także do tematu na XDA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dorota Skowron Kulpa Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 www.niedozwolony-link.pl tu nie trzeba kodu od huaweia bo kod wyciągasz z telefonu ja tak odblokowałen botlooader EDIT: Nie podajemy linków do stron konkurencji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rajder_ Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Kod można uzyskać też w programie DC-Unlocker, lecz płatnie (4euro) jak tak uzyskałem kod. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szymon Burdziński Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 A po samym zainstalowaniu xposed framework zdziałam coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Jeśli znajdziesz kompatybilne moduły z EMUI to tak. Chyba wgrasz LineageOS to będziesz miał więcej możliwości.Tap, tap, tap - morsem z LGE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rajder_ Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Przy xposed mi nie działał gravityboxKlik Klik Klik z mojego P8 Lite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Bo Gravity Box jest dla czystych romów bez nakładek systemowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 android_reg_edit Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Nie koniecznie, ja używałem GravityBoxa na LG UX i działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rajder_ Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Dokładnie na xda ktoś testował na 5.1 i też działał Klik Klik Klik z mojego P8 Lite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szymon Burdziński Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 11 godzin temu, King_Stone_69 napisał: Jeśli znajdziesz kompatybilne moduły z EMUI to tak. Chyba wgrasz LineageOS to będziesz miał więcej możliwości. Tap, tap, tap - morsem z LGE A co to ten LineageOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 LineageOS to kontynuacja CyanogenModa. Tego typu modyfikacje nazywa się custom romami. Jest ich wiele. Jednak developerzy chyba nie polubili P8 Lite.Tap, tap, tap - morsem z LGE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rajder_ Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Moim zdaniem brak LineageOS i CyanogenModa to wina ze p8 lite posiada autorski procek huawei a nie snapdragonaKlik Klik Klik z mojego P8 Lite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szymon Burdziński Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 A jaka jest najaktualniejsza wersja xposed framework Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rajder_ Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 https://forum.cyanmod.pl/index.php?/topic/9400-[Huawei-P8-Lite]-Instalacja-Xposed tutaj masz link a w tym poradniku gdybyś coś nie zrozumiał to masz też Link do oryginalnego posta na xdaKlik Klik Klik z mojego P8 Lite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Szymon Burdziński
Witam wszystkich chciałbym zapytać czy jest możliwość wgrania oprogramowania cyanogenmod na huawei p8 lite? Jeżeli ktoś jest w stanie pomóc będę wdzięczny
30 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi