Monokuma Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Niech będzie zamieszczę tutaj mój własny poradnik. Bo akurat robiłem dzisiaj tego HTC. Klient mi go przyniósł rozładowanego, z wywalonym systemem. Serwis stwierdził że kaplica, i tylko wymiana płyty głównej pomoże. Ja nie zrobię HTC? Haha zobaczymy.Do całej operacji potrzebne nam będzie. -HTC Sync ze strony HTC (zainstalować, wyrzucić potrzebny tylko do sterowaników). -Oryginalny plik RUU do pobrania stąd http://forum.xda-developers.com/desire-300/development/rom-ruu-rom-desire-300-t3170446-Telefon z naładowaną baterią powyżej 30 %-Windows -Chwila czasu -Instalujemy HTC Sync -Odinstalowywujemy -Podpinamy telefon w trybie HBOOT (wyłączony telefon trzymamy przycisk sciszania, i naciskamy power jakbyśmy włączali telefon, pokaże się nam android na deskorolce). -Podłączamy telefon kablem usb do komputera -Wciskamy raz przycisk power Włączamy plik ruu, akceptujemy wszystko jak leci i caly czas dalej. -Telefon sam się wyłączy po wszystkim, o uruchomi ze sprawnym systemem. Gratuluje właśnie zrobiłeś sobie swojego HTC. Ba dwa serwisy w moim rodzinnym mieście poległy na naprawie tego modelu. I stwierdziły że pomoże tylko wymiana płyty głównej. Nie wiem kogo oni tam zatrudnieniają i ile im płacą. Ale zrobiłem to w niecałe 3h. Bo miałem problemy z internetem mobilnym (rwał zasięg z Play, musiałem 3 razy od nowa plik ruu pobierać). Ale robiłem już sporo telefonów z Androidem. Jeżeli tylko się uruchamia, i pamięć flash jest sprawna. To jest do od ratowania. To tyle z mojej stronyWysłane z mojego LG-K100 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Stone_69 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Dobrze, że napisałeś taki poradnik. Dla mnie jest nie dokońca czytelny. Używaj numeracji kroków w sposobach i ewentualnie szablonów do pisania poradników.Tap, tap, tap - morsem z LGE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi