loj555 Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 (edytowane) Posiadam laptopa hp pavilion g6 i mam zainstalowanego android 6.0 z http://www.android-x86.org/ i na ekranie wokoło kursora jest czarny kwadrat i na ekranie są błędy graficzne Edytowane 16 Października 2016 przez PeliKan Wersja x86 na komputery to android, Cyanogenmod to mod na urządzenia mobilne typu tablet/smartfon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Stone_69 Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Dlaczego nie wgrasz Remix Os?Wysłane z mojego nowiutkiego LG G3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loj555 Opublikowano 13 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 pusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PikaKnight Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Jaką masz tam kartę graficzną w tym lapku? Ogólnie - jaki dokładniej model tego lapka? HP Pawilonów G6 jest tona, na prockach AMD i Intela, z integrami i zewnętrznymi kartami... Samo G6 mówi mi wielkie nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loj555 Opublikowano 13 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 g6-1020sw procek intel i5 grafa amd i integra 2 godziny temu, King_Stone_69 napisał: Dlaczego nie wgrasz Remix Os? Wysłane z mojego nowiutkiego LG G3 jak zainstalować remixos jako samodzielny system Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Stone_69 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Normalnie, ściągasz od producenta, w paczce jest instalka i plik .iso. Możesz zainstalować z płyty.Wysłane z mojego nowiutkiego LG G3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PikaKnight Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Dnia 13.10.2016 o 20:55, loj555 napisał: g6-1020sw procek intel i5 grafa amd i integra Masz może dostęp do wersji live-cd / live-dvd / live-usb? Rozwiązanie wydaje się proste. Kiedy odpalisz system z płyty i zobaczysz menu z różnymi opcjami bootowania zobacz jakie tam masz opcje. Jeśli istnieje tam opcja [GPU]Android-x86 xforcevesa nomodeset to odpal system z niej. Jeśli nie wciśnij tab na klawiaturze. Powinieneś zobaczyć coś w tym stylu: (może się różnić zależnie od sprzętu etc). kernel initrd=/initrd.img root=/dev/ram0 androidboot_hardware=generic_x86 acpi_sleep=s3_bios,s3_mode video=-16 quiet SRC= DATA= DPI=240 Dopisz po quiet: nomodeset xforcevesa Zapisz i wczytaj z tego system Jak zadziała - spróbujemy do zainstalowanego systemu dodać nomodeset xforcevesa tak, by on zadziałał prawidłowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi