d4mian.94@gmail.com Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Witam serdecznie. Możliwe, że taki temat już jest tutaj i może setny raz się powtarza, ale warto to chyba odświeżać. Z racji tego, że dziś uwaliłem swojego LG G2 Mini w taki sposób, że chciałem wgrać inny custom, ale coś na 100 % źle zrobiłem - moja wina. I musiałem to naprawić. Telefon mój nie chciał się ładować po podłączeniu do PC pojawiał się na kilka sekund żółty trójkąt i gasł ekran. Na początku próbowałem go uruchomić niby wszystko dobrze szło, logo LG 2. 3 sekundy pojawiał się mały biały napis error i telefon gasł. Próbowałem zrobić to kilka razy, ale już nie było potem żadnej reakcji. Przedstawionym sposobem uratowałem swojego LG G2 Mini Nie będę podawał sterowników już bo jeżeli ktoś uwalił telefon to musiał już mieć wcześniej stery. A więc zaczynamy: Potrzebny będzie nam program do wgrania nowego ROM LG_Flash_Tool_2014.zip Android 4.4.2 Stock do pobrania https://drive.google.com/file/d/0B_GQiXBeeVJgazdXR3BxeVpZeWs/view?usp=drivesdk Telefon musi/powinien być wyłączony. Trzymając przycisk zwiększenie głośności podłączamy go do PC teraz jak już mamy wszystko odpalamy LG Flash nie zmieniamy nic w programie . Po dodaniu Select KDZ file pole Version samo się uzupełni. Po wykonaniu tych czynności klikamy na CSE Flash. Pojawi nam się kolejne okno. Nic nie wpisujemy. Klikamy na start. Po wciśnięciu START przechodzimy dalej i ustawiamy wszystko tak jak jest i klikamy OK Pojawi nam się takie coś. W moim przypadku telefon jest odłączony bo jestem świeżo po tej operacji. wszystko zadziałało prawidłowo. Każdy robi to na własną odpowiedzialność. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Linki z chomika są zabronione. Proszę dodać na inny host. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riddman Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Witam A czy mógł bym prosić o te sterowniki?? Bo mój telefon podczas podłączania go do PC trzymając vol+ nie instaluje się i program LG Flash Tool go nie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4mian.94@gmail.com Opublikowano 23 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Witam. Tak na szybkiego podaje bo nie na mnie w domu z tego linku możesz pobrać sterowniki do swojego lg i jak wrócę również zamienię host jeżeli jest z chomika zabronione. Jeżeli dalej nie będzie chodzić sterowanie to Podwale inne o to link http://www.lg.com/pl/wsparcie/oprogramowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riddman Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Obecnie mam problem tego typu, że telefon nie reaguje na nic. Nie działa download mode. Czytałem różne posty na xda i na tym forum ale niestety nic nie pomaga. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić. Masz może jakieś pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Podłącz wyłączony telefon pod kabel usb (najlepiej oryginalny od tego modelu i w dobrym stanie) pod jedno z tylnych gniazd usb w PC i wejdz w menadżer urządzeń i zobacz czy nie ma nieznanych urządzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riddman Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Niestety nie ma żadnego nieznanego urządzenia. Pelikan - jesteś w stanie mi coś pomóc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 A odpal tryb download bez baterii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riddman Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Trzymając vol + pod usb podłączyć? Próbowałem z vol+ i vol- ale niestety cały czas jest tylko ikona baterii z żółtym trójkątem ze znakiem zapytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 To nic, sprobuj wgrać mu stocka przez kdz w trybie emergency (może podziała) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riddman Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 a trochę jaśniej?? Stocka mam (chodzi o bazowego andka do tego modelu 4.4.2??). Ale ale co to za program kdz jak jak uruchomić tryb emergrncy?? P.S. Znalazłem w międzyczasie program LG_KDZ_FW-Update_OfflineFix. Nie wiem czy to o ten chodziło, ale podczas jego instalacji wyskakuje mi błąd "... na komputerze nie znaleziono mfc100.dll ..." Patrzyłem w sieci co ten komunikat oznacza ale nie znalazłem konstruktywnego rozwiązania (dysk mam sprawny - sprawdzałem, wirusów nie mam - sprawdzałem). P.S. Znowu ja... Udało mi się rozwiązać problem z mfc100.dll. i zainstalowałem program Lg Flash tools ale niestety program ten nie widzi tel. Jakimś cudem telefon po podłączeniu do usb (nie zawsze) zaczyna się ładować i nawet raz próbował się włączyć. Podczas próby włączenia telefonu znowu przestał reagować na podłączanie pod USB do PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Wybacz że nie napisałem dokładnie o co mi chodzi, lecz pracuję teraz na zmiany popołudniowe i pisze jak mam czas; http://forum.xda-developers.com/g2-mini/general/guide-unbrick-bricked-wrong-aboot-img-t3128896 Znalazłem taki oto przypadek na xda, jak będę w domu to moge Ci wszystko wytłumaczyć co zrobić według tego poradnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riddman Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 byłbym wdzięczny. jeśli chodzi o: "You don't need to discharge it.. 1) take out the battery 2) plug the phone in a PC via micro USB 3) while holding volume up, put in the battery 4) screen whill pop up asking you to hold volume up, relise it and press it agen till you get in download mode." To sprawdziłem i nie działa ale tam niżej powołują się jeszcze na kolejny temat gdzie piszą jeszcze o jakiś testpoint-ach a tego już nie kumam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Ten drugi temat jest do zwykłej g2 A spróbuj to http://forum.xda-developers.com/g2-mini/help/d618-download-mode-recovery-bootloader-t3246440 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riddman Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Dzisiaj podczas włączania komputera wyświetliły mi się sterowniki do instalowania ale niestety pomimo nie odłączania telefonu pojawiły się komunikaty "urządzenie odłączone" Poniżej ss. Obecnie telefon jak nacisnę raz przycisk power to wyświetla się ikona baterii i widać, że telefon się ładuje. Jakieś pomysły. Czy to może przybliża mnie do unbrick-a?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Tak, wgraj jeszcze raz sterowniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riddman Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Ok, ale mówimy o sterownikach LGMobileDriver ze strony LG? Mam je odinstalować i ponownie zainstalować czy może nałożyć poprzez ponowną instalację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Obojętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wildrik Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Heh, ja zbrickowalem telefon bo mialem androida 5.0.2 a pliku do odblokowania bootloadera uzywalem z kitkata, ale sam doszedlem jak odbrickowac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi