mateuszus3 Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Witajcie. Używam Ubuntu 13.04. Stworzyłem już nie jeden build, ale CM7. teraz chciałem zrobić CM9 i CM10 i wywala mi takowy błąd w terminalu po wpisaniu komendy "breakfast coconut" (tworzę aktualnie dla LWW): /bin/bash: prebuilts/gcc/linux-x86/arm/arm-linux-androideabi-4.6/bin/arm-linux-androideabi-gcc: nie można uruchomić pliku binarnego zCM7 problemu nie ma, a CM9 i CM10 jest. miałem 2 wersje ubuntu, 10.04 i 13.04 i ten sam efekt. ściągałem 3x źródła, wszystko zaktualizowane... jakieś pomysły koledzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 sprawdź czy miejsce z któego ma odpalić gcc instnieje i czy ma potrzebne uprawnienia ( chmod folder +x -f doda execute do wszystkich plików w danym folderze) poza Tym czy system jest 64 bitowy bo android 2.3 + wymaga do kompilacji bodajże 64 bitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszus3 Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 sprawdź czy miejsce z któego ma odpalić gcc instnieje i czy ma potrzebne uprawnienia ( chmod folder +x -f doda execute do wszystkich plików w danym folderze) poza Tym czy system jest 64 bitowy bo android 2.3 + wymaga do kompilacji bodajże 64 bitów fuck mam 32 bitowca. nic nie pisze w oficjalnym poradniku CM o systemie 64 bit. może być obojetnie jaki tak ma potrzebne uprawnienia, miejsce jest plik też jest... szczerze nie wiem co jest. poza tym CM9 dla X8 poszedł bez problemu więc to nie jest tego wina. CM10 dla Neo V tez poszedł. moim zdaniem to wina githubu, ponieważ jest tylko 1 rom CM10 dla LWW, reszta to CM10.1 itd z innych githubów, CM9 nie ma wogóle. zastanawiające nie? wszystkie romy są bazowane na stocku jesli chodzi o ICS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 fuck mam 32 bitowca. nic nie pisze w oficjalnym poradniku CM o systemie 64 bit. może być obojetnie jaki Warto sprawdzić. wiem z własnego doświadczenia że android 2.3 i wyżej wymaga 64 bitowej Javy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszus3 Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Warto sprawdzić. wiem z własnego doświadczenia że android 2.3 i wyżej wymaga 64 bitowej Javy. ok wlasnie szarpie linuxa 64 bit jak narazie dzięki za pomoc, dam znać czy pomogło EDIT: nie pomogło, jakieś pomysły? ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi