Seba5120 Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Witam. Mam problem, zaczynam przygodę ze zmianą romu i chciałbym przejść na CM13- więc proszę o zrozumienie :-) Korzystałem już z różnych poradników i nie mogę znaleźć do mojej wersji bootloadera. Możecie pomóc albo podpowiedzieć co najpierw mogę zrobić, albo co zainstalować żeby móc wgrać CM13? Może macie jakiś konkretny poradnik który mnie poprowadzi. Mam najnowszego lolipopa v20c. Proszę o pomoc, pozdrawiam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TheUltiPL Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Proszę: Jak odblokować bootloader to ja niewiem. Nie znam sie na LG. Inni ci powiedzą, narazie przeczytaj sobie wszystko a zrozumiesz jakie to łatwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seba5120 Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 No wgrywałem już romy w innych urządzeniach, tylko nie wiem jak w tym odblokować bootloader, ponieważ nie mogę znaleźć pliku about do mojej wersji systemu. Jest about v20a, tylko czy mogę go zainstalować jak nie jest do mojej wersji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KoorloPL Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 1. Pobierasz to: http://www.mediafire.com/download/bn39rz7ojtosqm3/D405n_v20a_patched_aboot.zipI wypakowywujesz bezposrednio na kartę SD2. Pobierasz terminal emulatorI wpisz:sudd if=/storage/external_SD/aboot.bin of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/abootTo wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seba5120 Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Nawet jeśli mam wersję u siebie V20C ? Mam wgrać v20a? A pytanie co lepiej zainstalować twrp czy cm13recovery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CyanowyLenovo Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Witaj, temat został poprawiony zgodnie z regulaminem. Następnym razem tworząc temat zapoznaj się z tematem Jak zakładać temat. Najlepiej jest mieć TWRP w razie jakichś kłopotów z ROM'em. Recovery CM się do niczego nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KoorloPL Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Hmm nie wgrywaj tego.. nie widzę niestety na v20c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seba5120 Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 To co mam wtedy zrobić? :-) Jak odblokować? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sonicja Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 no i się urwało a szkoda bo inni by skorzystali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Seba5120
Witam.
Mam problem, zaczynam przygodę ze zmianą romu i chciałbym przejść na CM13- więc proszę o zrozumienie :-)
Korzystałem już z różnych poradników i nie mogę znaleźć do mojej wersji bootloadera.
Możecie pomóc albo podpowiedzieć co najpierw mogę zrobić, albo co zainstalować żeby móc wgrać CM13?
Może macie jakiś konkretny poradnik który mnie poprowadzi. Mam najnowszego lolipopa v20c.
Proszę o pomoc, pozdrawiam :-)
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi