Rot Miszcz (Rotek) Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Witam serdecznie Potrzebuje pomocy oraz porady w kwesti emulatora Androida na PC Dokładniej chodzi mi o wieczorne granie w gre Ingress, Gdzie niestety po całym dniu pracy trudno żebym po mieście biegał z telefonem zbierać jakieś "Itemki" Ogladałem poradniki na Youtube, dobrze skonfigurowałem emulator bluestack, gra chodziła tylko był jeden problem Tam gdzie zawsze podczas spaceru zdobywałem "itemki" tam również ustawiłem fakeGps, niestety przy włączaniu gry wyświetlał się komunikat "Pozorowana lokalizacja jest zabrioniona" Gdy tego nie wyłączałem gra chodziła normalnie, gdy wyłącze gra również działa tylko mapa tak jakby się "Wczytuje" czyli jest zwykła mapka gry bez punktów do zebrania itemów Menu gry również w stanie wczytania Ten sam problem jest na emulatorze Nox Niewiem jak poradzić sobię z tym problemem, jak to obejść Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Internet działa w emulatorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rot Miszcz (Rotek) Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 (edytowane) Właśnie tak, Lokalizacja jest odczytywana, aktualizacje same pobierane z tego co widzę Postać znajduję się w Częstochowie, tam gdzie ją umieściłem na mapce obok, Problem w tym że gra jest jakby w stanie "Wczytywania" Reinstalowana, czyszczona, wylogowywałem, Nic to nie dało Podsylam zdjęcia problemu, Dziwne naprawdę dziwne Edytowane 28 Października 2016 przez PeliKan Zdjęcia i obrazki dodajemy jako zala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 a czy w innych aplikacjiach (np google mapach, Yanosik) lokalizacja działa dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monokuma Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Jedyny emulator androida na pc jaki znam i korzystałem który działał bez błędów to Nox App Player. Nawet takie Pokemon Go śmigało bez żadnych zmuł. Reszta aplikacji z Androida również. Także ten emulator polecam. Tymbardziej że cały dysk komputera robi za pamięć wbudowaną. Fajnie zobaczyc ponad 100 GB dostępnej pamięci na instalację aplikacji. Reszta tych pseudo emulatorow to parodia jakas . Bo bawiłem się nimi swego czasu. Na 4gb ram, grafice 512mb,6 rdzeniowym procesorze każda gra na noxie pływa dosłownie. Bo na takim sprzęcie testowałem. Jeszcze można androida zainstalować na pc. Projekt zwie się Android x86 czy jakoś tak. Ale nie działa to jak powinno. I często błędy są. W dodatku można uszkodzić boot sector na HDD w komputerze. Także zabawy z tym odradzam Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi