Pawliniak Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Uwaga! Wszystko robisz na własną odpowiedzialność. Co potrzeba?:Odblokowany bootloader http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/185-htc-one-x-odblokowanie-bootloadera/Clockworkmod + Root http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/186-htc-one-x-flashowanie-clockworkmod-recovery-oraz-rootowanie/Recovery dla CyanogenMod 11 http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1515-htc-one-x-zwyk%C5%82e-i-dotykowe-recovery-6046-dla-cyanogenmod-11/CyanogenMod http://download.cyanogenmod.org/?device=endeavoru&type=Gappsy http://goo.im/gappsSterownik USB pod HTC OneMinimum 80% bateriiZarchiwizowane dane w bezpiecznym miejscu Procedura instalacji:Pobrane elementy (cyanogenmod i gappsy) umieścić na karcie pamięci. Uruchom telefon w trybie Recovery, w tym celu: naciśnij Power and Volume Down. W menu CWM, wybierz Install ZIP from SD card, followed by choose ZIP from SD card, następnie zainstaluj CM ZIP paczkę, którą pobrałeś wcześniej. Powtórz krok 3, tym razem z GoogleApps plikiem ZIP. Następnie po zakończeniu instalacji, wybierz opcję wipe data/factory reset w menu Recovery. Uruchom ponownie Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateŁo Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Czy ten rom jest stabilny tak jak Android Revolution HD 31 (4.2.2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 To jest CyanogenMod czysty i bez bajerów. Bateria powinna trzymać dzień, dwa spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kam123pl Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Witam mam problem zainstalowałem recovery 6.0.4.7 i jak wchodzę w recovery to wyświetla się logo htc a później czarny ekran co mam zrobić?Proszę pomocy telefon nie chce się włączyć wyskakuje tylko logo htc co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 recovery nie da sie uruchomić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kam123pl Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Recovery da się ale telefonu nie da się wyskakuje tylko logo htc i nic próbowałem już hard reset i nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Pobierz inny rom, na bazie stocka od HTCWrzuć go na karcie pamieć i zflashuj..bo jak nie pojdzie, to trafi ci wgrywać stocka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kam123pl Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Masz jakieś gg to podaj numer i jak mam wrzucic na karte sd ja one x nie ma czytnika?Prosze o pomoc i z góry dzięki factory reset też nie działa ma ktoś jakiś pomysł i jak ktoś mi by mógł podać swoje gg to by się lepiej pisało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Niestety, jeżeli nie masz czytnika.TO będziesz zmuszony wgrać firmware od htcI od nowa robić Unlock bootloader, root i cwm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kam123pl Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Jak byś mógł powiedzieć jak to zrobić to byłbym wdzięczny Mam jeszcze jedno pytanie bo jak próbuje zainstalować przez to recovery cm 10.2 to wyskakuje installation aborted status 7 to może coś pomóc i jak by ktoś mógł napisać jak wgrać firmware Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Wykonałeś wszystkie kroki z poradnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kam123pl Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Dzięki za pomoc już sobie poradziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteroo Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 siema,potrzebuje pomocy.....mam androida od ERA G1, bawiłem się przy G1 troche ale później nic nie robiłem. I właśnie dzisiaj zacząłem robić cyana na moim HTC one X- wszytko ,krok po kroku jak w poradniku. LIPA.... Logo cały czas się kręci, co robić???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Wgrywałeś cyjana z czystego softu ? (oczywiście wykonując root, unlock bootloader itp? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Witam. No niestety ja też z prośbą do kolegów. Wydaje mi się że zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją. Niestety po wszystkich procedurach wynik mojej "pracy jest taki, że pojawiło się logo Cyanogenmod i kręci się strzałka lecz system nie startuje. Potrzebuję pomocy. Dzięki z góry za informacje i porady.Dzięki. Wiedziałem, że można na was liczyć. Nie zawiodłem się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Wgrałeś odpowiedni kernel ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Oczywiście, że nie. Ja bym do poradnika dopisał jeszcze właśnie ten punkt z kernelem. Jak ktoś pierwszy raz to robi to brakuje info własnie o wgraniu kernela.Dałem sobie radę, cięzko było ale jakoś doczytałem w necie o kernelu, wypakowałem zip wgrałem kernela a potem już poszło bez problemów.Dzięki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajrock Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Pinciu możesz napisać jak sobie z tym poradziłeś, mam ten sam problem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigbadbon Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Pinciu możesz napisać jak sobie z tym poradziłeś, mam ten sam problem,Też tak miałem, a robiłem to pierwszy raz, tylko logo CM, skorzystałem z tej instrukcji (mając już bootloader i roota): Wipe cache/data/dalvikFlash romReboot to bootloader Flash boot.img (tego nie ma w tym skądinąd bdb poradniku)Erase cacheReboot Boot rom itselfReboot to CWMFlash gappsReboot Podziałało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Drabiik Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 który gapps najlepiej wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaMb Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Nadal kreci sie log CM czy autor moze opisać rozwiazanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Wykonaj wipe ponownie. Instalowałeś gappsy? Wyłącz i odczekaj chwile. Pierwsze uruchomienie trochę może trwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabe5 Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Witam.Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją.System się uruchamia i prosi o hasło. Ale ja nie znam żadnego hasła.wipe data/factory reset nic nie pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 daj zdj czy cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabe5 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) Po tym jak się przestanie kręcić logo pojawia sie komunikat o instalacji aplikacji, później dalsze ładowanieno i pojawia się takie coś jak na tym zdjęciu:drugie zdjęcie przedstawia komunikat po wpisaniu jakiegoś hasła. Dodam że instalowałem cyanogenmod 12Mam jeszcze jedno pytanie.Chce spróbować zainstalować cm11 może to pomoże.Tylko że w tej chwili nie mam jak wrzucić nowego rom-u na kartęPróbowałem przez polecenie adb push ROM.zip /sdcard/. tylko że dostaje komunikat: urządzenie nie zainstalowane.Chyba brakuje jakiś sterowników tylko że nie wiem jakich.Kabelka USB-OTG nie mam. (używam twrp)Czy jest jakiś inny sposób na wrzucenie romu na kartę? Edytowane 23 Maja 2015 przez Pawliniak Zdjęcia dodajemy jako załącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi