Tysiak18 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Witam. Kolega posiada Xaomi Redmi Note 2. Telefon pewnego dnia po prostu nie chciał się włączyć jedynie co mogę zrobić to włączyć Mi_Recovery. Jestem zielony jeżeli chodzi o wgrywanie MIUI na ten smartfon. Komputer nie czyta telefonu przez USB. Próbowałem robić wszystko według tego poradnika: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mitlex Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 a Sterowniki wgrałeś? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tysiak18 Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Sterowniki adb i fastboot mam wgrane. Niestety nie jestem w stanie Ci powiedzieć czy dobrze. / edit. Mógłbym prosić o łopatologiczne wytłumaczenie i linki do poszczególnych rzeczy? Co powinienem pierwsze pobrać, wrzucić na PC i zainstalować i co zrobić by telefon był przez PC czytany. Bo wtedy na pamięć masowa telefonu wystarczyło by wgrać unzip.zip i w Mi_Recovery włączyć instalacje. Tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mitlex Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Wejdź w menadżera urządzeń i napisz mi czy tam pokazuje podłączony ten telefon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tysiak18 Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Na PC nie pokazuje podłączonego go. Telefonu zaś w żaden sposób nie idzie włączyć. Co najwyżej recorvery bo cały czas stoi na logu Mi. / edit. Zrobiłem rebota i na PC prawidoobnie go wykrylo w MiPCSuite ( ładuje go, ale stoi ciągle na 50%, a telefon stoi na znaczku Mi) EDIT! Poradziłem już sobie. Udało mi się wgrać TWRP i reszta poszła gładko. Jak ktoś będzie miał taki sam problem zapraszam PW, albo za jakiś czas zrobię poradnik jak ja sobie z tym poradziłem. Dzięki za pomoc, temat do zamknięcia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Temat został zakończony. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Tysiak18
Witam. Kolega posiada Xaomi Redmi Note 2. Telefon pewnego dnia po prostu nie chciał się włączyć jedynie co mogę zrobić to włączyć Mi_Recovery.
Jestem zielony jeżeli chodzi o wgrywanie MIUI na ten smartfon. Komputer nie czyta telefonu przez USB.
Próbowałem robić wszystko według tego poradnika: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi