NeoCM Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 [LG G3s] TWRP Recovery - instalacja [plik .img] Jest to TWRP recovery dla LG G3s D722 http://vasy.ru/TWRP/jagnm/ D724 http://vasy.ru/TWRP/jag3gds/ Wymagania: Odblokowany bootloader (lub spaczowany bootloader) zajrzyj do innego wątku! ROOT Fastboot - do wgrania pliku img http://forum.cyanmod.pl/topic/862-poradnikwindows-instalacja-adb-i-fastboot/ Wgrane sterowniki USB, włączone debugowanie USB Instrukcja: Pobieramy odpowiedni plik pod swój model Dla ułatwienia zmień jego nazwę na recovery.img Podłączamy telefon pod pc Odpalamy fastboot (prędzej umieszczamy tam plik z img) Wpisujemy:adb reboot bootloader fastboot flash recovery recovery.img Koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymoteusz Wójcikiewicz Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Okej. Mam ten sam recovery, tylko zainstalowany za pomocą programu flashify. Kiedy wchodzę do TWRP i wchodzę w install, nie widać w ogóle external sd. Czy to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 A sdcard ? Sprawdź czy masz monut system, monut data, monud sdcard - w advanced Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymoteusz Wójcikiewicz Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 sdcard jest, ale to jest wszystko to co mam w pamięci wewnętrznej telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 To przerzuć na sdcard. Możliwe, że te TWRP nie czyta ci karty pamięci- co się zdarza. Wiesz jest to wczesny support dla tego modelu - coś się chociaż dzieje i to koledzy z 4pda.ru tak działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymoteusz Wójcikiewicz Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Ok, spróbuję. Tylko ostatnie pytanie. Żeby zainstalować ROM, napisane jest, że musze zrobić full wipe. To jeśli zrobię format data, to nie usunie mi się zgrany wcześniej tam plik? Czy może pominąć jakiś krok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Będzie Ci prościej : posiłkuj się http://forum.cyanmod.pl/topic/1466-jak-instalowa%C4%87-romy-za-pomoc%C4%85-funkcji-cwm-clockworkmod-recovery/ Opcje są podobne - tak musisz flashować inne romy. Inne opcje mogą usunąć ci dane z karty pamięci np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek6754 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 No więc mam problem... Zrobiłem wszystko... i w momencie gdy wpisuję komendę pierwszą telefon mi się restartuje... Na konsoli nic się nie wyświetla... wpisuję drugą i pisze "waiting for device"... no i nic się nie dzieje... telefon działa wtedy jakby był podłączony jako urządzenie przenośne... Zrootowany... a gdy chcę wgrać przez flashify... To jak go restartuję to się jakby "ucegla" i trzeba wyjąć i włożyć baterię... wie ktoś o co chodzi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Stone_69 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Może to coś da.Tap, tap, tap - morsem z LGE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek6754 Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) Już przy 2 punkcie wyskakuje błąd: "Nie można otworzyć magazynu danych konfiguracji rozruchu. Odmowa dostępu." ??? EDIT: Wstyd się przyznać, ale nie złamałem bootloadera xD Wszystko jest ok Edytowane 1 Lutego 2017 przez damek6754 Mój błąd w działaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi