Gość lukjan32 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 jaka jest ostatnia wersja stabilna cyanogenu, dla galaxy s3? jakie pliki trzeba pobrac, i wgrac do telefonu, w ktorym miejscu? teraz mam android 4.3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 http://forum.cyanmod.pl/forum/229-poradniki-romy-i-mody/ Tu masz wszelkie informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukjan32 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 dzieki, ale jestem zielony, wiec prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Jest tam wsio opisane. 1. TWRP recovery wgrywasz 2. pobierasz ROM i Gapps 3. Wgrywasz przez TWRP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukjan32 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 chodzi mi o konkretne pliki dla galaxy s3. prosze o linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz8676 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 @lukjan32 Ostatnia stabilna wersja CM jest oparta na 4.4 KK znajdziesz ją tutaj http://download.cyanogenmod.org/?device=i9300&type=snapshot Jest wypuszczona 01-09-2015 o oznaczeniu cm-11-20150901-SNAPSHOT-XNG3CAO3G0-i9300.zip Pobierasz paczkę z ROM'em i Gapps'y pod andka 4.4 i to uprzednim wgraniu TWRP , wgrywasz paczkę z ROM'em , później Gappsy i reboot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukjan32 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 aha, dzieki. cos pomalu wydawaja. teraz mam android 4.3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz8676 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Jest też 5.1.1 LP ale nie jest oficialna od cyanogenmoda, nie wiem dlaczego nie dostał oficjalnego wsparcia od CM do andka 5.x LP ale wiem, że dostał do 6.x MM oficialnie, jest już chyba 10-ta nigtly wydana, czekam właśnie aż wyjdzie jakąś stabilna wersja 6.x a zapomiałem, gappsy do 4.4 ścigasz ze strony opengapps.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukjan32 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 duzo tego do sciagania. poczekam, az wyjdzie cyanogen wersja 6 dla galaxy s3. dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz8676 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Oczywiście za nim wgrasz cm11, zrób kopie zapasową obecnego systemu, który masz teraz jeśli chodzi o andka 6.0 to jeszcze praca nad nim do wersji w miarę stabilnej może trochę potrwać ja to tak szcuję, że może koniec stycznia, początek lutego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukjan32 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 no, wiem, juz mam kopia. to ja poczekam na cm 13 stabilna dla galaxy s3. co to za plik TWRP? czy cyanogen ma automatyczna aktualizacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Plik TWRP to Team Win Recovery Project, które instalujesz i za jego pomocą robisz sobie kopię obecnego systemu. CyanogenMod sam sprawdza, czy są nowsze wersje ale to Ty musisz zainicjować pobieranie, a tak sobie będzie wisieć na belce powiadomień do restartu, lub ponownego włączenia telefonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukjan32 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 aha, czy przez twrp, mozna takze zainstalowac cyanogen? czy tylko przez 3 przyciski w smartfonie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Tak można przez TWRP. Nawet jest to lepsze rozwiązanie niż CWM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukjan32 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 fajnie, moge prosic o napisanie po kolei, jak to zrobic w twrp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Tam obsługa jest prosta i robisz dokładnie te same procedury co w CWM tylko zaznaczasz co trzeba i takim suwaczkiem na dole potwierdzasz, że chcesz to zrobić. Obsługa TWRP jest banalnie prosta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukjan32 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 aha, to dobrze. czyli 2 pliki w zip, mam skopiowac do glownego folderu w smartfonie, uruchomic aplikacja twrp, i zainstalowac, czy dobrze rozumiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Tak kopiujesz to do wewnętrznej pamięci i po prostu instalować zgodnie z procedurą jaka jest w poradnikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Oficjalna wersja CM 13 już jest. Tylko ludzie raportują co chwila, że coś nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz8676 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 @lukjan32 Nie wiem czy dobrze zrozumiałeś to co pisał kolega wyżej ale najpierw musisz wygrać TWRP. TWRP jest po prawie to samo co CWM , jedno i drugi jest to recovery do którego dostajesz się przez przyciśnięcie kombinacji trzech klawiszy. Aby TWRP musisz ściągnąć plik (przykładowo o rozszerzeniu .tar i wtedy wgrywasz go odinem) i zamiast CWM masz TWRP(najnowsze to 2.8.7.3) a pliki takie jak przykładowo system polecam wrzucać na kartę pamięci i podczas zmiany syatemu zrobić WIPE data i internal storage i przez TWRP możesz wgrywać to samo co przez CWM nie wiem czy w miarę dobrze to wytłumaczyłem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 grzegorz8676 - dobrze prawisz Jeżeli masz kolego problem z pojęciami to zapraszam tu: http://forum.cyanmod.pl/topic/1380-r%C3%B3%C5%BCnice-mi%C4%99dzy-android-recovery-a-custom-recovery-cwmtwrp-i-inne/ http://forum.cyanmod.pl/topic/1466-jak-instalowa%C4%87-romy-za-pomoc%C4%85-funkcji-cwm-clockworkmod-recovery/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schuler2 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Witam proszę o pomoc I ja podłączę się do tematu... Mam samsunga i9300 właśnie po ostatnich powiadomieniach aktualizacji cyamoda zaktualizowałem tel z systemu. pojawiły się problemy... po zapoznaniu w ogóle jak to się robi wiem że można to robić CWM i TWRM. na tel był już CWM więc zrobiłem to już przez niego tak jak to powinno być a mianowicie wgrałem to cm-13.0-20151227-NIGHTLY-i9300 następnie chciałem w grać pakiet google open_gapps-arm-6.0-mini-20151225 i wystąpił bład instalacji? pytanie czy dobrą paczke wybrałem do tego oprogramowania czy w czymś innym tkwi problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zaleca się aby robić pełne wipe po instalacji update. Tak można uniknąć błędów. Chociaż problem może leżeć również w Gapps - bo jest z nimi problem PS. i polecamy TWRP do CM-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz8676 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 @NeoCM Dzięki za link na pewno się przyda do poszerzenia wiedzy lub odświeżenia pamięci Podstawową wiedzę na ten temat posiadam, wiem czym się różnia się różne recovery więc takie rzeczy jak na przykład zmiana romu nie sprawiają mi dużej trudności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Pisałem to nie dla ciebie, tylko dla @lukjan32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi