Mitlex Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Witam, Próbuję wgrać nowego rooma na mój telefon. W telefonie mam opcje: -reboot... -apply update from ABD -apply update from sdcard -apply update from cache -wipe data/factory reset -wipe cache partition -backoup -restore No i kiedy wybieram -apply update from sdcard i wskazuję na mojego rooma podpisany jest update.zip, to wyskakuje mi błąd installation aborted. Ktoś ma pomysł? proszę o pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1 NeoCM Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 1. Musisz mieć wgrane sterowniki USB pod prestigio 2. Włączyć debugowanie USB w uwarstwieniach i opcjach programistycznych 3. Pobrać jakiegoś fastboota i tam umieścić plik img z custom recovery 4. Wykonaj pierw ROOT-a, np programem kingo root (przynajmniej spróbuj) 5. Potem otwierasz plik fastboot, podłączasz telefon w trybie fastboot 6. Wpisujesz we wiersz poleceń "fastboot flash recovery recovery.img" (końcowa nazwa, to nazwa recovery, więc wpisz taką jaka jest w pliku zip) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 r0xden Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 wgraj custom recovery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mitlex Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 a powiedziałbyś mi jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 fastboot flash recovery recovery.img ale najpierw musisz mieć te recovery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Nie daje gwarancji że to recovery działa. TWRP Recovery 2.5.0.0_PAP5450.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mitlex Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 no okej recovery.img mam ale o co chodzi z tym fastboot flash recovery ? troszkę zaczynam z tym zabawę, a nigdzie nie mogę znaleźć czegoś konkretnego gry włączam fastboota to nie ma żadnej reakcji, masz może jakiś link do zaufanego fastboota i malutką instrukcję? Temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CyanowyLenovo Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Temat został zakończony. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Jak poprawnie założyć temat -> http://forum.cyanmod.pl/announcement/2-jak-zak%C5%82ada%C4%87-tematy33/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Mitlex
Witam, Próbuję wgrać nowego rooma na mój telefon.
W telefonie mam opcje:
-reboot...
-apply update from ABD
-apply update from sdcard
-apply update from cache
-wipe data/factory reset
-wipe cache partition
-backoup
-restore
No i kiedy wybieram -apply update from sdcard i wskazuję na mojego rooma podpisany jest update.zip, to wyskakuje mi błąd installation aborted.
Ktoś ma pomysł? proszę o pomoc. Pozdrawiam
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi