walery.com.pl Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Witam, od kilku dni mam zainstalowanego CM12.1 STABLE z 17.11. Otóż mam taki problem, że notorycznie wyłącza mi sie Transmisja danych komórkowych, co kilka minut muszę ręcznie przełączać żeby móc korzystać z neta. Drugi problem to taki ze nie przychodza ani nie wychodza MMS na tym romie. Spotkal sie ktos moze z tym problemem? Najbardziej zależy mi na Danych Komórkowych. Z góry dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Poprawiłem temat! Proszę stosować się do regulaminu forum. Następnym razem będzie ostrzeżenie. Kolego z tą transmisją danych, to na 99% jest problem z kernelem. Spróbuj wgrać nowsze firmware, niekoniecznie stable. Wykonaj oczywiście pełne WIPE. Co do mms. To bolączka CM-a, nie działają. Chociaż zdarzają się osoby, którym działa wysyłanie i odbieranie MMS. Nawet temat CM nie wie, czemu to tak działa i nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walery.com.pl Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Ok, sorki. Piszesz zeby wgrac nowszy firmware, a najnowszy NIGHTLY z 26.11 rozwiązuje ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Myślę, że tak. Nie raz zdarzają się takie anomalie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walery.com.pl Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Ok, spróbuję wieczorem. Dam znać czy pomogło. Sorki ze pytam, ale google za bardzo mi nie pomoglo. Skąd mogę pobrac wercje nightly do CM12.1, bo z oficjalnej strony niestety sie nie da : ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Jak się nie da... dziś sprawdzałem, nawet dodałem wersję CM 13 na twój telefon. Wejdź dział z poradnikami i wybierz temat i tam masz linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walery.com.pl Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 No CM13 jest do ściągnięcia, niestety wersje 12.1 wyswietlaja błąd 404. Z 13 jeszce nie bede probowal, wystarczy ze w 12.1 sa minimalne bledy, choc generalnie ten rom super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Serwer może im padać. W sumie to nic dziwnego Spróbuj później. CM 13 nowszy, bo na andku 6.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walery.com.pl Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Wiem ze najnowszy robocik, ale zależy mi na stabilności, spróbuję wieczorem pobrac. Na razie dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Jakby CM wydała rom eksperymentalny- to pisało by to w nazwie. Teraz wypuszcza w miarę stabilne. Tzn. na tyle funkcjonalne, aby były jak z najmniejszą ilością błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walery.com.pl Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Ok, spróbuję wiec chyba 13 bo zadnego nocnego wydania 12.1 po 17.11 chyba nie znajde. "W miare stabliny" oznacza że da sie uzytkowac? Rozumiem ze piszesz z autopsji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 https://download.cyanogenmod.org/?device=d855 \ A ty piszesz o wersji snapshoot. To nie do końca są wersje stabilne. Snapshoot oznacza się romy, gdzie kończy się pewne prace w kodzie. A zaczyna następne. I tamtych się już praktycznie nie naprawia. Od nightly za dużo się nie różnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
walery.com.pl
Witam, od kilku dni mam zainstalowanego CM12.1 STABLE z 17.11.
Otóż mam taki problem, że notorycznie wyłącza mi sie Transmisja danych komórkowych, co kilka minut muszę ręcznie przełączać żeby móc korzystać z neta.
Drugi problem to taki ze nie przychodza ani nie wychodza MMS na tym romie.
Spotkal sie ktos moze z tym problemem? Najbardziej zależy mi na Danych Komórkowych.
Z góry dzieki za pomoc.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi