NeoCM Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 [Huawei P8 Lite] Jak odblokować bootloader? Oficjalna metoda W tym temacie możecie dowiedzieć się w jaki sposób zdejmuje się zabezpieczenie m.in. wymyślone przed modyfikacjami. O tyle rozważna jest polityka Huawei, iż daje możliwość zdjęcia bootloadera. Oczywiście tym sposobem oni też zyskują informacje, co się dzieje z telefonem..ale to już inna historia. Musisz wiedzieć, że stracisz gwarancje, możesz uszkodzić telefon i to trwale. Więc wykonujesz wszystko na własne ryzyko. Wymagania: adb do wykorzystania plików fastboot telefon kabel USB kod odblokowujący wgrane sterowniki USB włączony tryb debugowania USB Odblokowywanie bootloadera Aby przystąpić do odblokowania bootladera w pierwszej kolejności musisz uzyskać kod od Huawei. Więc zaloguj się na swoją skrzynkę e-mail Następnie wpisz nadawcę czyli: : mobile@huawei.com lub mobile@mail01.huawei.com Temat wiadomości wpisz: "bootloader unlock code request" W polu wiadomości musisz wpisać następujące informacje: Cytuj IMEI-1: .................................. IMEI-2: .................................. S/No.: ................................ (Numery dostępne w: Ustawienia> Informacje o telefonie> Informacje o telefonie> Numer seryjny) Product ID: .............. (8 cyfrowy ID dostępny po wpisaniu z klawiatury telefonu *#*#1357946#*#*) Powinno to wyglądać tak: Cytuj Dear Huawei, Could you please Provide the bootloader unlock code from my phone. Model: Huawei P8 lite ALE-L21 System: Android 5.0 Serial Number: xxxxxxxxxxxxxxxx (16 cyfrowy numer) IMEI1: xxx.... IMEI2: xxx..... Product ID: xxxxxxxx (8 cyfrowy ID) Thank you Wysyłamy i czekamy do 48h na odpowiedź. [ Jeżeli po tym czasie nie ma odpowiedzi, to ponów emaila np. z wiadomością o wysokim priorytecie] Jeżeli Huawei nam odpisze i udostępni kod odblokowujący, to przechodzimy dalej: Pobieramy pliki do fastboot-a :minimal_adb_fastboot_v1.3_setup.zip Wypakowujemy plik Wyłączamy telefon Następnie musimy go podłączyć w trybie fastboot [włączamy ten tryb używając klawiszy Power, Volume -, Volume +] Na ekranie powinien pojawić się napis "Phone locked" - świadczy to o zablokowanym bootloaderze Przechodzimy teraz do wypakowanego folderu i uruchomiamy minimal adb fastboot.exe W oknie ADB wpisujemy: fastboot devices [enter] Powinien pojawić się komunikat o podłączonym telefonie Teraz wpisujemy:“fastboot oem unlock **************** (czyli 16 cyfrowy kod odblokowujący) Jeżeli operacja się udała, napis na dole ekranu będzie inny. Teraz możesz uruchomić telefon, masz odblokowany bootloader. W tym momencie możwsz wykonać ROOT-a i wgrać custom cwmxda: http://forum.xda-developers.com/general/general/step-step-guide-to-unlock-bootloader-t3150616 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Korzan Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 U mnie fastboot włączyła kombinacja klawiszy Power+VolDown Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 @NeoCM A czy tą metodą odblokuje bootloader na androidzie 6.0 ? Czy to jest bez znaczenia czy lollipop czy marshmallow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajder_ Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Teraz na stronie Huawei uzyskuje się kod odblokowywujący bez żadnego wysyłania email. Po za uzyskaniem kodu wszystko tak samo. Link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 @MultiGamer czemu takie coś mi się wyświetla ? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajder_ Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Musisz założyć drugie konto Huawei ID. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Już chciałem założyć nowe ale na koniec region jest wybrane Hong Kong i nie ma tam do wybrania Polski :/Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajder_ Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Wybierz inny jak tak zrobiłem przy zakładaniu. Lecz kod uzyskiwałem przez DC-Unlocker ale tam musisz zapłacić 4 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 A jakbym chciał przez maila podać dane to jeszcze działa taka metoda uzyskiwania kodu ?Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajder_ Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Nie mam pojęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Mogą wysłać. Ale nie mam informacji, czy praktykują takie zasady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Odpisali mi na email i napisali że już nie wysyłają kodu przez maila Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 A podali powód ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi