Rafal_0 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Stabilna wersja CyanogenMod 9 ukazała się dzisiaj (2012-08-10 )Zainstaluję po weekendzie bo na pewno warto aktualnie mam CyanogenMod 9 RCMoże nie będzie błędów takich jak ja miałem np, bak dźwięku naciskania klawiszy, pstryknięcia aparaty i naciskania na klawiaturze, mimo że mam zaznaczone te opcje.Jaki zainstalować kernel dla CM9 i skąd go wziąć bo aktualnie mam CM9-Kernel-P1000-20120428kernel to jądro prawda?wersja jądra 2.6.35.13-g8d814c4na Wikipedii napisali że wersja jądra dla ICS to 3.0.1 To jaki kernel jest najlepszy dla Galaxy Taba i CyanogenMod 9 stable ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 szukasz dziury w całym - jeżeli wersja sysemu jest ICS to znaczy że na starszym kernelu udało się wszystkie opcje uruchomić w sposób stabilny i "chyba" szybki. Oczywiście kernel dla ICS to 3.x ale wiele wersji dziła na kernela 2.6x w zwysz. Dlatego gdy Cyano pisze że działa ICS to nie analizuj tak dogłębnie co jest w środku a jedynie wady (np. nie działa to czy tamto). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_0 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 OK, dzięki za odpowiedźJuż drugiego dnia wyłączył się samoczynnie gdy nic nie robiłem, a włąnczanie pobiera dużo baterii z około 89 - 95% do 77% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 czyściłeś wszystkie dane z kartą SD włącznie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_0 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Ja nie mam karty microSD, a co do tego ma microSD, bo nie rozumiem?pewnie chodzi o skanowanie multimediów?CM9 dużo szybciej skanuje multimedia niż Android 2.3Zainstalowałem Stabilną wersję CyanogenMod 9 dla Galaxy Tab P1000CM9 ze strony http://get.cm/?device=p1&type= ( cm-9.0.0-p1.zip )stabilna wersja ukazała się 2012.08.10Kernel Overcome mam ze strony : http://www.teamoverc...000/?page_id=21 - ( Overcome_Kernel_v4.0.0.zip )Aplikacje Google takie jak Sklep Play (Android Market), Google Talk, ze strony http://goo.im/gapps wersja dla CyanogenMod 9.0.x : 20120429Instalowałem przez Recovery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Ja nie mam karty microSD, a co do tego ma microSD, bo nie rozumiem?Android zapisuje odniesienia do karty SD i znich korzysta. Jak jest coś niepasującego to cały system się krzaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_0 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Błędy i utrudnienia stabilnej wersji CM9 Galaxy Tab- Tablet się samoczynnie wyłączył podczas korzystania przy stanie 45% baterii- Znowu wyłączenie tabletu przy około 40-43% baterii - instalowałem aplikację chrome- Chrome wyłącza się gdy kliknie się ustawienia w Chrome, pozatym działa świetnie- Po ponownym włączeniu Taba głośność dźwięków przestawia się na domyślny poziom (średnia głośność)- aplikacja Fruit Ninja nie działa na pełnym ekranie, ( są widoczne przyciski ekranowe i zegarek) co do innych gier jeszcze nie wiem.- problem z automatycznym podświetleniem ekranu ( czujnik oświetlenia)- czasem zdarza się że aplikacja " Camera " się zamyka i jest problem ze zdjęciami seryjnymi- latarka nie działa, nie chce się włączyć (bez używania aplikacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Czy czyściłeś "full wipe" tableta - bo jak kernel zmienili z 2 na 3 to normalne - wystarczy że przeinstalujesz z pełnym resetem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_0 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Tak, robiłem "Wipe data / factory reset" zaraz po tym zrobiłem "Wipe casche partition" a potem zainstalowałem CM9 stable, kernel Overcome i Gapps i restart tabletu, a teraz instaluję aplikacjei własnie Tab zaliczył znowu samoczynne wyłączenie stan baterii około 20%Jutro zrobię kalibrację baterii przez " Battery Calibration " https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nema.batterycalibration Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 kalibracja nic nie daje - to ściema. ale możesz wgrać najnowszy - http://get.cm/?device=p1&type=To oznacza że znaleźli tyle bugów że ty dopiero je poznajesz Długa droga przed CM9 ale ja zawsze instaluje najnowsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_0 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Automatyczne podświetlenie nie zmienia jasności ekranu ( ciemne pomieszczenie, na zewnątrz budynku), ciągle tak samo podświetla ekran - jak to ustawić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 W nowym oprogramowaniu CM9 dla HDZ (Htc Desire Z) nie mogę zrobić zrzutów ekranu, więc nie pokarze obrazkowo jak to wykonać, ale w ustawieniach systemowych, w zakładce system, masz możliwość sterowania jasnością ekranu, przesuwając palec po górnej belce.Pasek stanu zmienia ustawienia na taskbarze. Są one naprawdę zadbane w CyanogenMod co jest uwzględnione w CM7, jest możliwość machnięcia lewo lub w prawo na pasku stanu, aby zwiększyć lub zmniejszyć jasność ekranu. Poręczne i subtelne, powodując zachwyt wśród znajomych i przyjaciół. Aby to umożliwić musisz włączyć pasek kontroli stanu jasności w ustawieniach paska stanu.To jeszcze nie dokładne tłumaczenie tematu na stronie głównej "czym jest cyanogenmod". Widać kto nie czytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_0 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Wiem, że ręcznie można zmieniać podświetlenie przesuwając palcem, ale chodziło mi o automatyczne podświetlenie, czyli jak przechodzę z jasnego pomieszczenia do ciemnego automatyczne podświetlenie powinno ściemnić ekran, a gdy przechodzę z ciemnego pomieszczenia do jasnego ekran powinien się rozjaśnić.U mnie nie zmienia się jasność podświetlenia, jak to ustawić?? Jakie wartości dać, co zaznaczyć ?Dodam że na Androidzie 2.3.3 działało bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Tak ja rozumiem, tylko nie zawsze jest to sprawne. Programisci skupiaja sie na stabilnosci i dzialaniach funkcji o wyzszych priorytetach. Dlatego to jest dobra alternatywa. Ja uzywam tylko tego. Sprawdza sie rewelacyjnie i mam do tego dostep nawet na zablokowanym ekranie.Wysłane z mojego HTC Vision Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_0 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Może wypowiedzą się jeszcze inne osoby na temat automatycznego podświetlenia w CM9 ??Ukazała się( 2012-08-29 ) nowa wersja CM 9.1.0 dla Galaxy TabCzym się różni, jak zainstalować aby nie trzeba było kasować CM 9 ? czyli jak zrobić aktualizację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Wgrac robiac jedynie czyszczenie wipe (to zaznaczone domyslnie). Wtedy nie tracisz danych, a jedynie aktualizujesz system. Mozesz zrobic rowniez backup dla bezpieczenstwa automatycznie wgrywajac rom. Informacje na temat nowosci w romie z cala pewnoscia uzyskasz po angielsku na forum xda w dziale twojego tabletu.Wysłane z mojego HTC Vision Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_0 Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Jak zrobić aby gry i aplikacje działały na pełnym ekranie w CM9 ??Czy czasem nie pomoże aplikacja " spare parts " ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 A na to pytanie to juz nie znam odpowiedzi Wysłane z mojego HTC Vision Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_0 Opublikowano 25 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Wiem jak zrobić aby aplikacje i gry działały na całym ekranie - trzeba przełączyć wygląd z tabletowego na smartfonowy w pliku build.propDotyczy to romu CyanogenMod 9 i wymaga roota i restartu a także zmiany w pliku build.prop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vito93 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Witam mam taki problem mam cyan 9 na wildfire S i chcę zmienić klawiatuę na telefoniczną z qwerty czy da się to zainstalowac lub zmienić? ? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinomam0 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 masz jakąś konkretna klawiaturę na myśli ?możesz coś wybrać stąd https://play.google.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi