przemasisko2 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Witam,Mam Samsunga Galaxy S z Androidem 4.0.3.Rozumiem, że mam go zrootować. Ale skąd mam wziąć najnowszy root, abym mógł bez problemów wgrać CyanogenMod.Szczerze mówiąc pogubiłem się w tym wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Mam Samsunga Galaxy S z Androidem 4.0.3.Rozumiem, że mam go zrootować.Jak masz ten rom to musisz mieć roota.Sprawdź czy masz roota zanim napiszesz kolejny dziwny post... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 przemasisko2 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Tak jest zrootowany. W programie wszystko jest na zielono. Jaki jest następny krok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Pojęcia nie mam co chcesz zrobić??A co chcesz zrobić??Masz andka 4.0 którego nigdy samsung nie wydał. Więc masz najnowszy rom.Chyba że chcesz go zmienić na jakiś zmodyfikowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 przemasisko2 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Tak, właśnie chcę zmienić go na CyanogenMod 10 (Andek 4.1.4). Sorry, ale nie siedzę w tym temacie codziennie co nie oznacza że nie wiem o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Nie potraktowałem cię odgórnie - ale sam przeczytaj swoje posty... z nich wynika ... absolutnie nic. Inaczej zadane pytanie zupełnie zmieniłoby podejście do tematu.Instalacja CyanogenMod na zrootowany telefon1. ściągamy najnowszy mod 10 ze strony XDA (wybrać pasujący ze znaczkiem 10 lub 4.1.X) LINK2. rozpakować i wrzucić na wewnętrzna pamięć telefonu3. uruchomić telefon w trybie ClockworkMod Recovery (up, home, power)4. klawiszami up/down wybieramy "Wipe data/factory reset." potwierdzamy klawiszem home5. po czym wybieramy klawiszami up/down "Wipe cache partition" potwierdzamy klawiszem home6. kolejno wybieramy klawiszami up/down "Install zip from sdcard." potwierdzamy klawiszem home7. analogicznie do powyższych wybieramy "Choose zip from sdcard"8. wybieramy "CyanogenMod update.zip"9. klawiszami up/down wybieramy "Wipe data/factory reset." potwierdzamy klawiszem home10. po czym wybieramy klawiszami up/down "Wipe cache partition" potwierdzamy klawiszem home11. kolejno wybieramy klawiszami up/down "Install zip from sdcard." potwierdzamy klawiszem home12. analogicznie do powyższych wybieramy "Choose zip from sdcard"13. wybieramy "CyanogenMod update.zip" ( potem powtażamy punkt od 9 do 13 dla "Google Apps update.zip" )14. gdy zakończy się instalacja wybieramy "+++++Go Back+++++" , potem "Reboot system now"15. otwieramy zimne piwo i cieszymy się cyanogenmod na telefonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
przemasisko2
Witam,
Mam Samsunga Galaxy S z Androidem 4.0.3.
Rozumiem, że mam go zrootować. Ale skąd mam wziąć najnowszy root, abym mógł bez problemów wgrać CyanogenMod.
Szczerze mówiąc pogubiłem się w tym wszystkim.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi