Jakiś czas temu wgrywałem odinem 3 plikowy rom 4.1.2 jelly bean, teraz chciałem wgrać coś nowszego ale do tego potrzebne jest CWM i tutaj mam pewne wątpliwości odnośnie wgrywania.
info o urządzeniu:
wersja modemu: i9100XXLS6
wersja jądra: 3.0.31-462349
KST 2012
numer wersji: JZ054K.I9100XXLSJ
Zastanawiałem się nad romem SlimLP - Build -07.16 nieoficjalny jednak do wgrania go tak jak jest to napisane w poradniku potrzebne jest CWM, które nie wiem jak zainstalować, próbowałem wrzucając plik na karte sd i przez recovery ale występuję bląd: signature verification failed, poźzniej doczytałęm coś o wgrywaniu innego kernela ale nie wiem jak naprawdę z tym jest.
Czy ktoś byłby w stanie mi pomóc i wyjaśnić jakim sposobem wgrać CWM tak, żeby nie uszkodzić telefonu? Czy trzeba zmieniać kernel?
Pytanie
Daniel26902
Witam wszystkich forumowiczów,
Jakiś czas temu wgrywałem odinem 3 plikowy rom 4.1.2 jelly bean, teraz chciałem wgrać coś nowszego ale do tego potrzebne jest CWM i tutaj mam pewne wątpliwości odnośnie wgrywania.
info o urządzeniu:
wersja modemu: i9100XXLS6
wersja jądra: 3.0.31-462349
KST 2012
numer wersji: JZ054K.I9100XXLSJ
Zastanawiałem się nad romem SlimLP - Build -07.16 nieoficjalny jednak do wgrania go tak jak jest to napisane w poradniku potrzebne jest CWM, które nie wiem jak zainstalować, próbowałem wrzucając plik na karte sd i przez recovery ale występuję bląd: signature verification failed, poźzniej doczytałęm coś o wgrywaniu innego kernela ale nie wiem jak naprawdę z tym jest.
Czy ktoś byłby w stanie mi pomóc i wyjaśnić jakim sposobem wgrać CWM tak, żeby nie uszkodzić telefonu? Czy trzeba zmieniać kernel?
Znalazłem też ten sposbób http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1085-samsung-galaxy-s2-i9100-clockworkmod-recovery-6029jednak nie chcę uwalić telefonu, czy tym sposobem w ogóle u mnie pójdzie.
Żeby nie zakładać osobnego tematu chciałbym zapytać czy ten rom, który wybrałem jest dobry, czy może wgrać jakiś CM.
Dziękuję bardzo za wszystkie pomocne wypowiedzi.
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi