TheCross212 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Hej, mam pytanie, mam zainstalowanego na moim lg d605 finalnego (nie oficjalnego) cm11. Chciałbym mieć usb otg i zram i znalazłem ten rom http://forum.xda-developers.com/optimus-l3-l5-l7-l9-ii/development/boot-modified-kernel-otg-zram-offline-t3019733Czy mógłbym zrobić tak aby zainstalować kernela z tego roma na mojego cm11? Chyba się da ale ja nie wiem jak, proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Powinno działać na tym romie. Tylko licz się z tym, iż telefon może działać niestabilnie. Ale wiesz jak to jest.. może, lecz nie musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TheCross212 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Okej ale jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Jak wgrałeś rom CM 11, to .. wgrywa się przez recovery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TheCross212 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Ale chodzi mi o to, że ja chce do starego cm 11 dograć kernela z tego ROMa:http://forum.xda-developers.com/optimus-l3-l5-l7-l9-ii/development/boot-modified-kernel-otg-zram-offline-t3019733i w srodku są pliki boot, system i folder meta-inf. Który to jest plik z kernelem i czy aby dograćdo roma musze robic jakis wipe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 jest to plik zip tak>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TheCross212 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 To jest paczka z ROM'em cyanogen mod 11 i z kernelem z zram i otg. Chce "wyjąć" tego kernela i wgać do cyanogen moda co mam terazOkej wiem już, że trzeba zflashować ten boot.img. Teraz tylko nie wiem jak, czym i w ogóle, możesz napisać jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 więc tak, po 1 upewnij się że ten kernel jest pod Twoje urządzenie oraz systemnastępnie w custom recovery zbootuj do trybu bootloader, podepnij urządzenie pod PC i wprowadź taką komende w fastboociefastboot flash boot boot.img <gdzie boot to ten pliczek który chcesz wgraćnastępnie uruchom w trybie custom recovery i zrób wipe data, cache oraz dalvik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
TheCross212
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi