kuboll82 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Witam,proszę o pomoc w zainstalowaniu najnowszego ale stabilnego i z działającymi wszystkimi funkcjami telefonu modu cyanogen. W temacie jestem zielony i najlepszy byłby tutorial krok po kroku.Telefon mam już zrootowany.Pozdrawiam Userów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1 kuboll82 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Witam,mam problem nie potrafię wejśc w tryb recovery i wgrac cwm. Jak mam to zrobic? Czy muszę odblokowa bootloadera - jeśli tak to jak? Mam już pobrane:gapps-jb-20130813-signed, cm-10.2-20140406-NIGHTLY-p760 oraz CWMv6.0.4.5Touch. Myślę, że jeśli uda mi się wejś w recovery to dalej sobie poradzę z instalacją cyanogena. Jak rozumiem ta instalacja wykasuje mi wszelkie dane w telefonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Więc tak, poszukaj w poradnikach jak odblokować bootloaderPo czym odszukaj tam poradnik jak wgrac cwm/twrp/philzPoczym wybierasz sobie rom z tego samego dzialu i tam masz instrukcje jak wgracJak czegoś nie rozumiesz to pisz tu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuboll82 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Dzięki za odpowiedź. Spróbuję jutro jak będę mieć dostęp do komputera. Jaki stabilny rom polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 to musisz sam osądzić, ale wg moich doświadczeń to cm11 w teori powinien pójść stabilnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Najstabilniejszy będzie rom CM10.2 Płynnie chodzi i bez zarzutów. Nowsze już były.. ja miałem taki przypadek, iż telefon przestał mi czytać kartę pamięci ( i to definitywnie) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 tu masz poradnik jak odblokować bootloadera co do custom recovery, vol-down power i home button bodajże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuboll82 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Pelikan możesz jeszcze raz da linka do odblokowania bootloadera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/616-lg-l9-p760odblokowanie-bootloadera-i-instalacja-cwm/proszę i wybacz, widocznie kliknąłem za słabo CTRL+V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuboll82 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Hej,próbowałem dziś wgrać cyanogen... skończyło się uwaleniem tel. tzw. cegła się zrobiła. Udało się jednak naprawić wg. metody znalezionej na forum xda.Jutro podejmę dalsze próby z cyan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 ok, pamiętaj że tu też są metody na odceglanie urządzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuboll82 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Miałem wczoraj poważny problem z tym "odcegleniem". Próbowałem kilku sposobów i dopiero ten z xda pomógł. Przy naprawianiu wgrałem soft "V20O_00.kdz".Teraz się męczębo nie mogę odblokowa bootloadera. Macie jakieś pomysły? Dzięki za wcześniejszą pomoc Poczytałem trochę różnych wątków i zaczynam się orientowa w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 wgraj V20A_00.KDZzwykle na najstarszych stokcach się da odblokować bootloader/edithmmm jak raz odblokowujesz bootloader to już masz odblokowany, no chyba że zrobiłeś relock,wgraj custom recovery i zobacz, jak byś miał zablokowany bootloader to by znaczyło że byś nie zbootował do custom recovery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuboll82 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Telefon po próbie odblokowania boota restartuje ale nie przechodzi do ekranu gdzie można zatwierdzic odblokanie poprzez naciśnięcie volume up. Po restarsie przechodzi do normalnego trybu pracy telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 czyli masz odblokowany, bo raz odblokowywałeś, wgranie stocka nie blokuje bootloadera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuboll82 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Chyba raczej nie mam odblokowanego bo nie mogę wejśc w recovery mode. Wgram roma V20A_00.KDZ i zobaczę czy na nim da się odblokowac boota i wgrac recovery. Pelikan masz może linka do V20A_00? Nie mogę znaleźc na necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 masz roota? tak?włącz debugowaniei w konsoli adb wpisz taką komendeadb reboot recoverya jak będziesz miał wgrane custom recovery i zablokowany bootloader to wyświetli Ci się boot signature failed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuboll82 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Wczoraj wgrałem starszy rom V20B_00 niebrandowany. Telefon po nim zwariował i cały czas wyświetlał komunikaty, że nie może uruchomic poszczególnych funkcji systemu.Sprawdzałem stan bootloadera w hiddem menu wpisując 3845#*760#, cały czas jest locked. Zastanawiam się nad wgraniem jeszcze innego romu ale nie wie który będzie dobry? Skąd pobieracie romy? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 po każdym flashowaniu stocka polecam wipe w recoverya stocki ogolnie to z lg-firmware.com aczkolwiek ostatnio ta strona się skiepściła więc używam googla wyszukując fraze ''model stock download'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuboll82 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Ściągam roma v20c Europe. Zobaczę czy na nim uda się odblokowa boota. Piszesz żeby zrobic wipe, czy to tosamoco przywrócenie ustawień fabrycznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 tak, to to samo, jednakże wipe w recovery jest lepsze, pomaga w przypadku bootloopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuboll82 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Jestem już zrezygnowany... próbowałem wielu metod i nie mogę nadal odblokowac bootloadera. Może robię gdzieś błąd?Wróciłem do romu V20O_00 i zrobiłem roota przez aplikację Kingo. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł jak odblokowac mojego P760 to proszęo info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2221102rzuć okiem tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuboll82 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zobaczę tą metodą z linka z xda. Możesz mi powiedzieć jak wgrać rom wcześniejszy od V20O tak żeby telefon działał poprawnie? Jak ja próbuję, to rom się zainstaluje ale telefon co chwila wyrzuca błędy, że nie powiodło się uruchomienie składników systemu. Mam wcześniejsze romy V20A i V20B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 wipe w recovery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuboll82 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Ok. ale jak zrobić wipe w recovery na zablokowanym bootloaderze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kuboll82
Witam,
proszę o pomoc w zainstalowaniu najnowszego ale stabilnego i z działającymi wszystkimi funkcjami telefonu modu cyanogen. W temacie jestem zielony i najlepszy byłby tutorial krok po kroku.
Telefon mam już zrootowany.
Pozdrawiam Userów
41 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi